Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Milliárdokat spóroltunk Oszkárral

Aki rendszeresen autózik két város között, az biztosan halott már az Oszkárról, Magyarország első és legnépszerűbb telekocsi oldaláról, de gyanús, hogy már használta is az autómegosztót. A tízedik születésnapját nemrég ünneplő rendszerben hetente mintegy 20 ezer hirdetést adnak fel.

Utazás a családhoz, vagy éppen a munkába

A tízedik szülinapját ünneplő Oszkár telekocsi egy kutatás során vizsgálta a magyarok utazási szokásait és félelmeit, a tesztben összesen 800 válaszadó vett részt. A kutatás nem reprezentatív a hazai lakosságra nézve, ugyanakkor az utazási szokásokkal kapcsolatos véleményeket jól szemlélteti. A kutatásból kiderült, hosszabb útra leginkább rokonlátogatás és kikapcsolódás céljából vállalkozunk, ám a felmérésében résztvevők ötöde a munkája miatt utazik ennyit.

– Az ingázók akár napi szinten is hajlandóak megtenni több száz kilométert: közel kétharmaduk több mint 200 kilométert utazik munkába járás vagy azzal kapcsolatos elintéznivalói miatt – mondta Prácser Attila, az Oszkár egyik alapítója.

Szívesen ismerkedünk idegenekkel

Hozzátette, a hosszú utakat a megkérdezettek negyede tömegközlekedéssel oldja meg. A kedvezményes jegyár különösen vonzó a fiatalok számára, akik többek között az egyetem és szülővárosuk között ingáznak. Az alapító kiemelte, ötből ketten már a telekocsi szolgáltatás mellett teszik le a voksukat, hiszen kényelmes és olcsó alternatívát nyújt a hosszú utazásokra. Becsléseik szerint az Oszkár 10 éve alatt eddig több mint 10 milliárd forintot spórolhattak utasaik a költségek megosztásával. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az utasok beszállnak a benzinköltségbe. A felmérésből az is kiderült, hogy bár az útitársak személye kétségkívül fontos, egyértelműen a megbízható sofőr és a biztonságos célba érés a két döntő szempont a járműválasztáskor.  A közösségi autózók negyede kötött már az utazáson túlmutató ismeretséget, több szerelem is szövődött a telekocsikban. Sőt van, ahol már a második Oszkár-baba is megszületett.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.