Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ne az olajcserén spóroljon!

Az olaj megválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos működése szempontjából. Ha hosszabb ideig szeretné használni autóját, érdemes fokozott figyelmet szentelnie az olajcserékre.

Olcsó és fontos “alkatrész”

A motorolaj feladata a motor kenése és kisebb részben hűtése is. Ehhez lebegésben kell tartania a kenőanyagban lévő szennyeződéseket, amelyek kiszűrése az olajszűrő feladata. Ha elmarad, vagy sokkal későbbre csúszik az olajcsere, az olaj fokozatosan elveszíti viszkozitását, azaz kenőképességét, ez pedig fájó következményekkel járhat. A motorolajok osztályozása viszkozitás alapján történik: anno a SAE (Society of Automotive Engineers) alkotta meg az alapokat, amelyek az olaj viszkozitását 98,9, illetve -17,8 Celsius-fokon írják elő. Az így megalkotott rendszer szerint az elnevezés első, W-vel jelzett tagja a téli viszkozitásra utal, míg a második szám a nyári tulajdonságokat határozza meg.  A minőségi termékkel szembeni elvárás, hogy alacsony legyen a párolgása, legyen jó a hőelvezető képessége, ne habosodjon, továbbá oldja és lebegtesse a motorban keletkező szennyeződést, ami majd az olajcsere alkalmával kiürül a motorból.

Olajcsere 20 ezer kilométerenként?

Körülbelül 20 évvel ezelőtt az autók többségének 5 és 10 ezer kilométer között határozták meg a javasolt legkésőbbi olajcserék idejét, ez mára már a duplájára nőtt. Az olajcsere periódust kétféleképpen szokás megadni. A megtett kilométer, illetve az idő függvényében. Egy átlagos személyautónál ez általában 15 ezer kilométer, vagy pedig egy év.  A csereperiódusok idejének megnövekedése kisebb részt az autómotorok minőségi javulásának, nagyobb részt a kenőanyagok hatalmas fejlődésének köszönhető. Jó, ha tudja, csak városi használat mellett, az előírt csereperiódus maximum felénél cseréljünk motorolajat, ellenkező esetben akár olajsár is lehet a szomorú végeredmény.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futóm