fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért vált hangossá az autó ventilátora?

Honda hűtőventilátor

A megszokott szinttől eltérő hangsávban működő ventilátor egyértelműen hibát jelezhet, és ad némi okot az aggodalomra. Értelemszerűen érdemes sebtében reagálni a furcsa üzemmódra, mert a motor nem kellő mértékű hűtése komolyabb galibák forrása lehet. Nyilvánvaló, hogy a hangszint érzékelése meglehetősen szubjektív észlelés, és cáfolhatatlan, hogy az egyes modellek esetében is más és más volument tapasztalhatunk, de a lényeg, hogy a hirtelen megváltozott és a korábbinál hangosabb működésre hegyezzük a fülünket. Nem biztos, hogy kapásból szerelőre lesz szükségünk, de legyünk résen, mert egy időben elkapott korrekció által komolyabb frusztrációtól kímélhetjük meg magunkat! Járjunk utána hát, milyen okok vezethetnek az autó ventilátorának fülsértő szuperálásához!

Lehetséges, hogy sajátkezűleg is tudjuk orvosolni a problémát?

Tehát, ahogy már említettük, a zajszintemelkedés a releváns az autónk ventilátor kehéjének topikján, és nem kell feltétlenül nagyon megijednünk, mert az esetek többségében akár önerőből is könnyen helyrehozhatjuk a felmerült problémát. Ilyen eset például, amikor falevél vagy bármi más egyéb szennyeződés kerül a rendszerbe. Ebben a szituban nincs is más dolgunk, mint kézzel eltávolítani a hívatlan tagot, ami egyébként azzal idézi elő a szokatlan és kellemetlen ricsajt, hogy egyszerűen hozzáér a ventilátor lapátjaihoz. Természetesen előfordulhatnak ennél bonyolultabb, összetettebb komplikációk is, amikor már nem tudjuk mi magunk elhárítani a galibát. Ezekben az ügyletekben viszont már elengedhetetlen egy kompetens szakember felkeresése, amivel semmiképpen ne késlekedjünk!

Mi lehet még hibaforrás egy autó ventilátor lármánál?

Kompromittálóbb a helyzet, amennyiben eltört a ventilátorunk egyik hűtőlapátja, de nyugi, ilyenkor sincs nagy gond, hiszen megoldja a gikszert egy szimpla lapát csere, amit megint csak kivitelezhetünk sajátkezűleg, és a pénztárcánkat sem fogja túlzottan megterhelni a tranzakció. Amikor viszont sem szemmel látható idegentestet, sem csorba ventilátor lapátot nem észlelünk, akkor nagy valószínűséggel a csapágyak meghibásodásával állunk szemben, amihez mindenképpen vegyük igénybe egy profi autószerelő kompetenciáját, mert a csapágycsere procedúrája közel sem nevezhető laikusként is könnyen abszolválhatónak, és a művelet speciális eszköz szortimentet is igényel. A javítási büdzsé ebben az esetben már húzósabb lehet, de ne spóroljunk vele, mert a hiba elbagatellizálása a későbbiekben a kocsi üzembiztos működésére is kihathat.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata