fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ezért ellenőriztesd mindenképp a klímarendszert a nagy meleg beállta előtt

klíma szellőzőnyílás

Nem szeretnénk kompromittálni a „milyen évjárat vagy?” kérdés frusztráló ingereivel, de amennyiben neked is megvan még a klíma nélküli balatoni autóutak perzselő élménye, bizonyára már elég érett vagy ahhoz, hogy pontosan tudd, soha nem szeretnéd újra átélni ezt a fajta tüzes kalandot. Na, pontosan ezért ellenőriztesd a kocsid klímarendszerét még a nagy melegek beállta előtt! Viccet félretéve: vajon miért szükséges rendszeres időközönként az autóklíma felülvizsgálatát is elvégeztetni?

Miért érdemes ellenőriztetni a klímarendszert?

Ugye minden évszaknak megvannak a jellegzetességei, és bizony egy-egy autó karbantartási és üzemben tartási folyamatait és metódusait is érdemes szezonalitás alapján ütemezni. Az állandó ellenőrzésekkel és rehabilitációkkal ugyanis nemcsak spórolni fogsz, de járgányod élettartamát is jelentősen meghosszabbítod. A nyári idény előtti korrekt gondozás fő tevékenységei a gumicsere, és emellett persze a téli gumik helyes tárolási módszerének megtervezése és kivitelezése, a motorolaj ellenőrzése, és kétségtelenül a klímarendszer megfelelő kontrollja. Minden évben ajánlott a klíma töltését és tisztítását elvégeztetni. Az előbbi szavatolja, hogy semmiképpen ne egy hosszú utazás alatt fogyjon ki a gáz, ami teljességgel működésképtelenné tenné a hűtő apparátust, míg az utóbbi arra szolgál, hogy minden baktérium és kórokozó elpusztuljon, amivel megvédheted magad a betegségek kialakulásával szemben. Fordíts figyelmet a pollenszűrő cseréjére is, mert az eldugult rendszer idegtépő tud lenni, és autód szélvédőjének gyakori bepárásodását okozza majd. Non plus ultra a klímatisztítás javára, ha még allergiás is vagy, hiszen a klímarendszer kifertőtlenítésével, gombátalanításával sikeresen enyhítheted az ilyen jellegű panaszaidat is.

Miből áll egy ilyen időszaki klímakarbantartás?

A karbantartás kulcsponti része a légjáratok, szűrők megtisztítása, esetlegesen a pollenszűrők cseréje, vagyis a gombátalanítás. Az üzemben tartás további epizódjai a vízelvezetők tisztítása, illetve a berendezés működésének auditja. A revízió elvégzésével elkerülhető egy esetleges meghibásodás miatti leállás, és ezzel a hőség miatti ingerlékenység és stressz. Javasolt a klímaszervizt a téli vagy a tavaszi időszakban megtartani, hogy a nyári melegre már valóban működésre készen álljon rendelkezésre a masina, és egészséged teljeskörű védelme mellett biztosítson tökéletes komfortemelő opciót a levegő hőmérsékletének igény szerinti beállítására.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata