Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezért ellenőriztesd mindenképp a klímarendszert a nagy meleg beállta előtt

klíma szellőzőnyílás

Nem szeretnénk kompromittálni a „milyen évjárat vagy?” kérdés frusztráló ingereivel, de amennyiben neked is megvan még a klíma nélküli balatoni autóutak perzselő élménye, bizonyára már elég érett vagy ahhoz, hogy pontosan tudd, soha nem szeretnéd újra átélni ezt a fajta tüzes kalandot. Na, pontosan ezért ellenőriztesd a kocsid klímarendszerét még a nagy melegek beállta előtt! Viccet félretéve: vajon miért szükséges rendszeres időközönként az autóklíma felülvizsgálatát is elvégeztetni?

Miért érdemes ellenőriztetni a klímarendszert?

Ugye minden évszaknak megvannak a jellegzetességei, és bizony egy-egy autó karbantartási és üzemben tartási folyamatait és metódusait is érdemes szezonalitás alapján ütemezni. Az állandó ellenőrzésekkel és rehabilitációkkal ugyanis nemcsak spórolni fogsz, de járgányod élettartamát is jelentősen meghosszabbítod. A nyári idény előtti korrekt gondozás fő tevékenységei a gumicsere, és emellett persze a téli gumik helyes tárolási módszerének megtervezése és kivitelezése, a motorolaj ellenőrzése, és kétségtelenül a klímarendszer megfelelő kontrollja. Minden évben ajánlott a klíma töltését és tisztítását elvégeztetni. Az előbbi szavatolja, hogy semmiképpen ne egy hosszú utazás alatt fogyjon ki a gáz, ami teljességgel működésképtelenné tenné a hűtő apparátust, míg az utóbbi arra szolgál, hogy minden baktérium és kórokozó elpusztuljon, amivel megvédheted magad a betegségek kialakulásával szemben. Fordíts figyelmet a pollenszűrő cseréjére is, mert az eldugult rendszer idegtépő tud lenni, és autód szélvédőjének gyakori bepárásodását okozza majd. Non plus ultra a klímatisztítás javára, ha még allergiás is vagy, hiszen a klímarendszer kifertőtlenítésével, gombátalanításával sikeresen enyhítheted az ilyen jellegű panaszaidat is.

Miből áll egy ilyen időszaki klímakarbantartás?

A karbantartás kulcsponti része a légjáratok, szűrők megtisztítása, esetlegesen a pollenszűrők cseréje, vagyis a gombátalanítás. Az üzemben tartás további epizódjai a vízelvezetők tisztítása, illetve a berendezés működésének auditja. A revízió elvégzésével elkerülhető egy esetleges meghibásodás miatti leállás, és ezzel a hőség miatti ingerlékenység és stressz. Javasolt a klímaszervizt a téli vagy a tavaszi időszakban megtartani, hogy a nyári melegre már valóban működésre készen álljon rendelkezésre a masina, és egészséged teljeskörű védelme mellett biztosítson tökéletes komfortemelő opciót a levegő hőmérsékletének igény szerinti beállítására.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata