Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ezért ellenőriztesd mindenképp a klímarendszert a nagy meleg beállta előtt

klíma szellőzőnyílás

Nem szeretnénk kompromittálni a „milyen évjárat vagy?” kérdés frusztráló ingereivel, de amennyiben neked is megvan még a klíma nélküli balatoni autóutak perzselő élménye, bizonyára már elég érett vagy ahhoz, hogy pontosan tudd, soha nem szeretnéd újra átélni ezt a fajta tüzes kalandot. Na, pontosan ezért ellenőriztesd a kocsid klímarendszerét még a nagy melegek beállta előtt! Viccet félretéve: vajon miért szükséges rendszeres időközönként az autóklíma felülvizsgálatát is elvégeztetni?

Miért érdemes ellenőriztetni a klímarendszert?

Ugye minden évszaknak megvannak a jellegzetességei, és bizony egy-egy autó karbantartási és üzemben tartási folyamatait és metódusait is érdemes szezonalitás alapján ütemezni. Az állandó ellenőrzésekkel és rehabilitációkkal ugyanis nemcsak spórolni fogsz, de járgányod élettartamát is jelentősen meghosszabbítod. A nyári idény előtti korrekt gondozás fő tevékenységei a gumicsere, és emellett persze a téli gumik helyes tárolási módszerének megtervezése és kivitelezése, a motorolaj ellenőrzése, és kétségtelenül a klímarendszer megfelelő kontrollja. Minden évben ajánlott a klíma töltését és tisztítását elvégeztetni. Az előbbi szavatolja, hogy semmiképpen ne egy hosszú utazás alatt fogyjon ki a gáz, ami teljességgel működésképtelenné tenné a hűtő apparátust, míg az utóbbi arra szolgál, hogy minden baktérium és kórokozó elpusztuljon, amivel megvédheted magad a betegségek kialakulásával szemben. Fordíts figyelmet a pollenszűrő cseréjére is, mert az eldugult rendszer idegtépő tud lenni, és autód szélvédőjének gyakori bepárásodását okozza majd. Non plus ultra a klímatisztítás javára, ha még allergiás is vagy, hiszen a klímarendszer kifertőtlenítésével, gombátalanításával sikeresen enyhítheted az ilyen jellegű panaszaidat is.

Miből áll egy ilyen időszaki klímakarbantartás?

A karbantartás kulcsponti része a légjáratok, szűrők megtisztítása, esetlegesen a pollenszűrők cseréje, vagyis a gombátalanítás. Az üzemben tartás további epizódjai a vízelvezetők tisztítása, illetve a berendezés működésének auditja. A revízió elvégzésével elkerülhető egy esetleges meghibásodás miatti leállás, és ezzel a hőség miatti ingerlékenység és stressz. Javasolt a klímaszervizt a téli vagy a tavaszi időszakban megtartani, hogy a nyári melegre már valóban működésre készen álljon rendelkezésre a masina, és egészséged teljeskörű védelme mellett biztosítson tökéletes komfortemelő opciót a levegő hőmérsékletének igény szerinti beállítására.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.