Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért jó az autódnak a kerámia bevonat?

Ha hosszú távra tervezünk az autónkkal, akkor magától értetődik, hogy igyekszünk a lehetőséghez képest tisztán tartani kívül-belül. Egy alapos mosással sok problémától megóvhatjuk a járművet. Mi többet tehetünk ahhoz, hogy az évek óta használt kocsink sokáig újnak hasson?

Az elengedhetetlen karbantartás

Egy autót a legtöbben nem egy-két évre vásárolnak meg, hanem ennél sokkal hosszabb távra gondolkodnak. Ahhoz azonban, hogy akár több, mint egy évtizedig is hűséges társunk legyen bármilyen négykerekű, nem árt, ha odafigyelünk a rendszeres karbantartására. A jól időzített olajcserék, az évszaknak megfelelő gumiabroncsok használata, a gyakori futómű beállítás, és az autó évenkénti átvizsgálása mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy sokáig élvezhessük a kocsi használatát. Az állapotmegóvásban rendkívül fontos szerepe van a karosszéria karbantartásának is. Ehhez nem kell mást tennünk, mint rendszeres időközönként lemosni a kocsit, hogy eltüntessük róla azokat a szennyeződéseket, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy sérüljön a fényezés, vagy roncsolódjanak, rozsdásodjanak a fémes elemek. Ne hagyjuk sokáig rajta a sarat, a rovarmaradványokat, a madárürüléket, és a vizet sem, mindig igyekezzünk szárazra törölni munkánk végeztével. Lehetőség szerint ne tegyük ki hosszú távon közvetlen napfénynek, hiszen az UV-sugárzás sem tesz jót a fényezésnek. Mit tehetünk ezen kívül, hogy megvédjük az autónkat a külső hatásoktól? Felvihetünk a kocsira viaszréteget, amely fényesebbé teszi a karosszériát, és valamelyest védelmet is biztosít a környezeti tényezőktől: lepereg a víz, nehezebben tapad a por és a sár a járműre. Azonban ez csak néhány hétig, esetleg hónapig nyújthat megoldást.

A kerámia bevonat

Ezen a ponton kell elgondolkodnunk a kerámia bevonat alkalmazásán. Első lépésként jegyezzük meg, hogy ez tulajdonképpen nem is kerámia, az elnevezés onnan származik, hogy a kerámiához hasonló keménységű felületet hozzunk létre az autón, egy speciális folyadék segítségével. Miért jó ez a kocsinak? Egyrészt rendkívül újszerűnek hat a kezelés után, mintha most gurult volna le a gyártósorról. Másrészt sokkal nehezebben tapad rá bármilyen szennyeződés, amivel normál körülmények között az utakon találkozhatunk, ráadásul a vizet is lepergeti. Mondhatnánk, hogy erre egy egyszerű jó minőségű viaszréteg is képes. A különbség elsősorban az élettartamban keresendő. A kerámia bevonat ugyanis évekig ki tudja fejteni a kívánt hatást. Ehhez viszont szükség van egy megbízható szakemberre, aki tökéletesen fel tudja vinni a megfelelő rétegben a karosszériára a bevonatot, valamint egy gondos autótulajdonosra, aki óvja, rendben tartja a kocsiját. A termék alkalmazásával ugyanis nem ér véget a feladatunk, hiszen a kerámia bevonat nem csodaszer. Az autót ugyanúgy mosni, tisztítani kell. A különbség annyi, hogy sokkal egyszerűbb dolgunk lesz ezt a feladatot elvégezni, hiszen könnyebben tisztíthatóvá válik a jármű. Ha azonban elhanyagoljuk, akkor ugyanarra a pontra jutunk, mintha nem csináltunk volna semmit, hiszen a kerámia bevonat elvékonyodhat, sérülhet a rajta maradt szennyező anyagok miatt, ami után újra a karosszéria lesz kitéve a környezet viszontagságainak. Gondoljuk meg jól, hogy érdemes-e befektetnünk a kerámia bevonatra, hiszen nem lesz tőle golyóálló a kocsi, nem véd meg az anyagikáros balesetektől sem, maximum egy-egy kisebb karcolást megúszhat a kasztni, amíg a kerámia vastagsága kitart. Ugyanakkor újszerűbb, és ami ennél is fontosabb, hosszabb élettartamú lehet az autónk tőle. Cserébe borsos árat kérnek a kerámia bevonat felviteléért, hiszen akár negyedmillió forintot is fizetnünk kell érte.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata