Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért hasznos az ózonos klímatisztítás?

Bekapcsolt autóklíma

Nem is gondolnád, de a klímán keresztül csak úgy özönlenek az autóba a különböző penészgombák, baktériumok, s ami a jelen helyzetben a legveszélyesebb, a vírusok is. Szerencsére létezik hatásos megoldás, amivel eltávolíthatjuk a kórokozókat a kocsiból: ez bizony az ózonos klímatisztítás és -fertőtlenítés! Nem csak semlegesíti a kártevőket, de még a kellemetlen szagokat is megszünteti. Ráadásul az ózont az utastér fertőtlenítésére is használhatjuk.

Hatékonyan irtja a vírusokat, baktériumokat és gombákat

A légkondi párologtatófelülete tökéletes terep a baktériumok, vírusok számára, mivel nedves, párás levegő uralkodik a klímaszerkezetben, ez pedig a kórokozók kedvence. Mivel a klímarendszerben kering az említett levegő, ezért idővel az utastérbe is bejutnak a mikroorganizmusok. Kellemetlen lehet az allergiás sofőr vagy utasai számára: elég zavaró és veszélyes is lehet vezetés közben könnyezni, köhécselni és folyamatosan prüszkölni. A mostani, koronavírus következtében kialakult helyzetben pedig egyébként is nagy veszélyt jelent a vírusok utastérbe jutása. Az ózonos klímarendszer-tisztítás vegyszerek nélkül zajlik, ugyanis, ha kellő koncentrációban alkalmazzák a gázt, akkor az bőven elég a gombák, baktériumok, vírusok megölésére. Nem csak az említett kórokozók, hanem bizony a penész is okozhat problémákat, mely könnyen megtelepszik, ha nem figyelünk oda eléggé, és nem alaposan végzünk kárpittisztítást. Az ózon mindemellett még a kárpitba ivódott kellemetlen szagokat, azoknak molekuláit is hatástalanítja.

Mit kell tudni az ózonról, mint gázról?

Az ózongázt egyébként nem csak autók klímaberendezésének fertőtlenítésére, szagtalanítására használják, ugyanúgy elterjedt szer az épületek, pl. orvosi rendelők, konyhák, konditermek kezelésére is. Egy szóval tehát minden olyan helység kezelésére alkalmas eszköz, ahol kiemelten fontos a megfelelő higiénia, a tiszta, szagtalan, minőségi levegő biztosítása.

Kijelenthetjük, hogy az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő, vírusölő hatású anyag – hogy ezt konkrét számokban is illusztráljuk: ötvenszer olyan hatékony, mint a klór, ráadásul háromezerszer gyorsabban is hat annál. A kocsiban dohányzóknak külön jó hír, hogy a füstszagot is hatékonyan semlegesíti az utastérből. Az ózongáz maga egyébként három oxigénatomból áll (a levegő ugye kettőből). Nem létezik olyan kártevő, amely ne pusztulna el az ózontól, szóval a kezeléssel garantált a vírusok, gombák, baktériumok, de még a penész pusztulása is. Gyakorlatilag, ahogy a reaktív ózonmolekulák találkoznak az említett kórokozókkal, akkor egyből beindul az oxidáció, aminek következtében teljesen ártalmatlanná válnak a kórokozó részecskék. A kémiai reakció legvégén oxigén lesz az ózonmolekulából. Mindezen túl, a módszer környezetbarátnak is mondható, mivel nem alkalmaznak hozzá semmilyen vegyszert.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy az ózon egy mérgező gáz, nagyobb mennyiségben, sokáig letüdőzve káros lehet az egészségre, épp ezért tilos a kezelés során a kocsiban tartózkodni! Az ózon, intenzív oxidálóhatásából kifolyólag csak rövid ideig életképes, szóval akár már fél óra után is visszaülhetünk a kezelt felületre/helységbe. Mint már említettük, az ózongáz vírusölő, azaz virucid hatással is bír, így a koronavírussal szembeni védekezésben is segíthet – épp ezért nem csak a klíma, de az utastér fertőtlenítésére is szokták alkalmazni. De azért ne bízzuk el teljesen magunkat a kezelés után, ugyanis a tárgyak felületén jelenlévő mikroorganizmusok hatástalanítására tökéletes, ám nem garantálja, hogy utána nem kerülhetnek be új kórokozók.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata