Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért hasznos az ózonos klímatisztítás?

Bekapcsolt autóklíma

Nem is gondolnád, de a klímán keresztül csak úgy özönlenek az autóba a különböző penészgombák, baktériumok, s ami a jelen helyzetben a legveszélyesebb, a vírusok is. Szerencsére létezik hatásos megoldás, amivel eltávolíthatjuk a kórokozókat a kocsiból: ez bizony az ózonos klímatisztítás és -fertőtlenítés! Nem csak semlegesíti a kártevőket, de még a kellemetlen szagokat is megszünteti. Ráadásul az ózont az utastér fertőtlenítésére is használhatjuk.

Hatékonyan irtja a vírusokat, baktériumokat és gombákat

A légkondi párologtatófelülete tökéletes terep a baktériumok, vírusok számára, mivel nedves, párás levegő uralkodik a klímaszerkezetben, ez pedig a kórokozók kedvence. Mivel a klímarendszerben kering az említett levegő, ezért idővel az utastérbe is bejutnak a mikroorganizmusok. Kellemetlen lehet az allergiás sofőr vagy utasai számára: elég zavaró és veszélyes is lehet vezetés közben könnyezni, köhécselni és folyamatosan prüszkölni. A mostani, koronavírus következtében kialakult helyzetben pedig egyébként is nagy veszélyt jelent a vírusok utastérbe jutása. Az ózonos klímarendszer-tisztítás vegyszerek nélkül zajlik, ugyanis, ha kellő koncentrációban alkalmazzák a gázt, akkor az bőven elég a gombák, baktériumok, vírusok megölésére. Nem csak az említett kórokozók, hanem bizony a penész is okozhat problémákat, mely könnyen megtelepszik, ha nem figyelünk oda eléggé, és nem alaposan végzünk kárpittisztítást. Az ózon mindemellett még a kárpitba ivódott kellemetlen szagokat, azoknak molekuláit is hatástalanítja.

Mit kell tudni az ózonról, mint gázról?

Az ózongázt egyébként nem csak autók klímaberendezésének fertőtlenítésére, szagtalanítására használják, ugyanúgy elterjedt szer az épületek, pl. orvosi rendelők, konyhák, konditermek kezelésére is. Egy szóval tehát minden olyan helység kezelésére alkalmas eszköz, ahol kiemelten fontos a megfelelő higiénia, a tiszta, szagtalan, minőségi levegő biztosítása.

Kijelenthetjük, hogy az ózon az egyik legerősebb fertőtlenítő, vírusölő hatású anyag – hogy ezt konkrét számokban is illusztráljuk: ötvenszer olyan hatékony, mint a klór, ráadásul háromezerszer gyorsabban is hat annál. A kocsiban dohányzóknak külön jó hír, hogy a füstszagot is hatékonyan semlegesíti az utastérből. Az ózongáz maga egyébként három oxigénatomból áll (a levegő ugye kettőből). Nem létezik olyan kártevő, amely ne pusztulna el az ózontól, szóval a kezeléssel garantált a vírusok, gombák, baktériumok, de még a penész pusztulása is. Gyakorlatilag, ahogy a reaktív ózonmolekulák találkoznak az említett kórokozókkal, akkor egyből beindul az oxidáció, aminek következtében teljesen ártalmatlanná válnak a kórokozó részecskék. A kémiai reakció legvégén oxigén lesz az ózonmolekulából. Mindezen túl, a módszer környezetbarátnak is mondható, mivel nem alkalmaznak hozzá semmilyen vegyszert.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy az ózon egy mérgező gáz, nagyobb mennyiségben, sokáig letüdőzve káros lehet az egészségre, épp ezért tilos a kezelés során a kocsiban tartózkodni! Az ózon, intenzív oxidálóhatásából kifolyólag csak rövid ideig életképes, szóval akár már fél óra után is visszaülhetünk a kezelt felületre/helységbe. Mint már említettük, az ózongáz vírusölő, azaz virucid hatással is bír, így a koronavírussal szembeni védekezésben is segíthet – épp ezért nem csak a klíma, de az utastér fertőtlenítésére is szokták alkalmazni. De azért ne bízzuk el teljesen magunkat a kezelés után, ugyanis a tárgyak felületén jelenlévő mikroorganizmusok hatástalanítására tökéletes, ám nem garantálja, hogy utána nem kerülhetnek be új kórokozók.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!