Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért fullad le beindítás után a kocsim?

Használt üzemanyagszűrő a kocsiban

Elég bosszantó tud lenni, amikor elindulsz egy hosszú útra, beindul a kocsid, majd egyszer csak leáll. Ahhoz, hogy utánajárhass a problémának, jobban meg kell ismerned a motor és kapcsolódó alkatrészeinek működését. Autónk nem tud kellő minőségű és mennyiségű üzemanyag, hűtőfolyadék, motorolaj és elektromosság nélkül menni. Ha ezek nem állnak a rendelkezésére, nem is fog rendesen működni.

Üzemanyag-hiány

Az üzemanyagszint-jelző mindig figyelmeztet, amikor túl alacsony szinten van az üzemanyag, ám megeshet időnként, hogy meghibásodik a műszer. Ilyenkor akár észre sem veszed, ha kifogy a kocsiból a nafta. Extrém hidegben befagyhat az üzemanyag rendszer, s így nem tud eljutni az üzemanyag a kellő helyekre. Ritkábban, de az üzemanyag szivattyú szivárgása miatt is lefulladhat a kocsi, ilyenkor ugyanis nem jut kellő mennyiségű nafta az égéstérbe.

Eltömődött üzemanyagszűrő

Ha a kocsid leáll, miután gyújtást adsz rá, akkor akár az üzemanyagszűrő eltömődése is lehet ludas. Szerencsére ez a probléma könnyedén orvosolható üzemanyagszűrő cserével, valamint az üzemanyag rendszer kitisztításával. Ehhez manapság már minden alkatrész webáruházban könnyedén beszerezhetsz különböző adalékokat, melyek jó szolgálatot tehetnek ilyen esetekben. Ezután sem szűnik meg a probléma? Akkor mindenképp nézesd meg az üzemanyagpumpát és az üzemanyagnyomás-szabályozót is.

Hibás gyújtógyertyák

A belsőégésű motorok az üzemanyag-levegő keverék begyújtásával működnek. Az égéshez szükséges szikrát a gyújtógyertyák adják a benzines autókban. A dugattyúk le-fel mozognak, majd a főtengely is beindul, s elkezd mozogni a kocsi. Ha a gyújtógyertyák tönkremennek, nem lesz gyújtás, és az autó nem fog tudni menni. A gyújtógyertyák működését befolyásolhatja még egy hibás ECU, főtengely, vezérműtengely jeladó vagy forgórész is.

Tönkrement generátor

Az autó mozgásához elengedhetetlen a jól működő akkumulátor és generátor. Főként ez a két alkatrész látja el árammal a kocsi elektromos alkatrészeit. A motort működtető állórészt az akkumulátor tartja üzemben. Ezt az energiát átveszi a generátor, és mozgásba hozza az autót. Ha tönkremegy, a kocsi is meg fog állni.

Nem működő ECU

Az autó elektronikus vezérlőegysége tulajdonképpen egy számítógépes rendszer, amely a motor különböző funkcióit vezérli, így az üzemanyag befecskendező rendszert is. Mivel a járműnek üzemanyagra van szüksége a működéshez, ezért az ECU meghibásodása esetén a kocsi le fog robbanni. A vezérlőegység számos szenzor jele alapján működteti a motoralkatrészeket. Idővel ezek az érzékelők is tönkremehetnek, és hibás értékeket küldhetnek az ECU számára – ilyenkor mindenképp szervizbe kell vinni a kocsit.

Hibás üzemanyagnyomás-érzékelő

Az ECU-val szoros kapcsolatban működik az üzemanyagnyomás-érzékelő. Szükség van rá, ugyanis az üzemanyag magas nyomás alatt fecskendeződik be az égéstérbe. A befecskendező rendszerhez egy szenzor kapcsolódik, amely folyamatosan küldi az információkat a vezérlőegység számára, ami ezek alapján szabályozza az üzemanyag nyomást. Ha az érzékelő meghibásodik, akkor a motor sem fog tudni megfelelően működni, s leáll az autó.

Tönkrement gyújtáskapcsoló

Amikor tönkremegy a gyújtáskapcsoló, lehet, hogy simán beindul az autó, viszont néhány kilométer után lerobban. Közvetlenül a megállás előtt teljesítmény csökkenést is tapasztalhatsz. Ha rossz a gyújtáskapcsoló, ajánlott megnézni a kapcsoló csatlakozóinak állapotát, ezt bármelyik szerelő el tudja végezni. Amiket még érdemes megvizsgálni, azok a fojtószelep házak. Bizonyos futásteljesítmény után a fojtószelep meghibásodhat a szénlerakódások miatt.

Nem működik a kartergázelvezetés

A kartergázelvezetés helytelen működése miatt is lefulladhat a kocsi: ez a rendszer a motorból a szívócsőbe érkező gázok szabályozásáért felel. Ha a szelep elromlik, túl sok levegő kerülhet a szívócsőbe, ami miatt meg fog állni a kocsi.

Eltömődik, szivárog az EGR szelep

Végül, de nem utolsósorban az EGR szelep állapotát is érdemes megnézni, ha egyszer csak leáll a kocsid. Ennek telerakódásakor hamarabb lefulladhat a kocsi. Ugyanakkor ennek szivárgása is vezethet problémákhoz: nagyon lassan fog gyorsulni az autó.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata