Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

E-mail üzenet írása

Árajánlat, időpont kérés

Miért fontos lecserélni a téli gumikat?

A téli és nyári gumiabroncsok között olyan különbségek vannak, melyeket veszélyes elhanyagolni és figyelmen kívül hagyni. A nyáron használatos gumiabroncsok képtelenek megfelelő mértékben deformálódni, tapadni, mivel a hidegben nagyon merevvé válnak, a téli gumi anyaga viszont még a -20°C-os hideg időben is rugalmas marad, ezért mindenképp fontos, hogy hideg időben téli gumit használjunk.

Miért ne használjunk téli gumit nyáron is?

Természetesen sokan próbálnak úgy spórolni, hogy nyáron is fennhagyják a téli gumit az autón, pedig ezeket sem véletlenül kell időben lecserélni. A téli gumi felületén sok apró lamellát találhatunk, amelyekkel meg tud kapaszkodni a sárban, hóban, ami alacsony hőmérséklet mellett nagyon jól jön. Viszont ezek a tulajdonságok hátránnyá válnak, ha beköszönt a jó idő és elmulasztjuk cserélni a gumit. A szezonon kívül használt téli gumi növeli a fogyasztást, a napsütés hatására idő előtt elöregszik. Ez balesetveszélyes is lehet, hisz a nagy nyári melegben hosszabb fékúttal kell számolnunk.

Olcsóbb megoldás gumicsere

Természetesen nagyon sok olyan ember van, aki az anyagiakat helyezi előtérbe a biztonsággal szemben. Mégis, nekik is mindenképp ajánlatos új gumit vásárolni nyárra. Ami feltétlenül sem márkás és drága, de mindenképp jobban fog teljesíteni, mint egy téli gumiabroncs. Amennyiben valaki nagyon keveset autózik, és havas, hideg időben keveset használja autóját, annak akár a négy évszakos gumi is megfelelhet. Ha csak a spórolás miatt hanyagoljuk a téli gumi cserét, akkor tartsuk szem előtt, hogy több kárt okozhatunk vele, mint amennyit megtakarítunk, hisz a futómű alkatrészei is idő előtt elhasználódhatnak. Ezért inkább használjunk nyáron nyári, télen pedig téli gumit, mások és saját biztonságunk érdekében is. Látogasson el gumiszervizünkbe, ahol komplett szolgáltatások várják, kedvező árakon!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat