Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért fontos a megfelelő testtartás vezetés közben?

Sok vezető figyelmen kívül hagyja hogyan üljön az megfelelően az autóban. Két helytelen vezetési testhelyzetre csoportosíthatnánk: a kormányt ölelgető és akik szinte alá csúsznak. Ez veszélyes, rontja a látási viszonyokat és a reakció időt. Megfelelő és mégis kényelmes üléspozíció kialakítása autónkban hosszútávon teszi még élvezhetőbbé a vezetést. Következő autó vásárlásakor már egy új szempont lesz és akár az autószerviz látogatása is elkerülhető egy kisebb koccanás megelőzésével.

Hogyan öljünk a volán mögött?

Pontos szabályok nincsenek, érezni kel a sofőrnek, hogy tudja kényelmesen kezelni a pedálokat és a kormányt is, ha kell azonnal. Néhány tanács a kényelmes elhelyezkedéshez a kormány mögött. Egyenes, kihúzott háttal, a fejtámla a fejünk búbjáig állítva. Így kevésbé fárasztó a vezetés, mintha görnyednénk. Ha szükséges, vásároljunk deréktámaszt, ez mindig hasznos, ha valaki több órát autózik. Mindkét kezünk legyen a kormányon, enyhén hajlítva, hiszen egy nagyobb kátyú is orjásít dobhat az autón.

Autóülés megfelelő beállítása

Pedáloktól való távolság akkor mondható jónak, ha kényelmesen elérjük, combunk az ülésen fekszik és térdünk enyhén hajlított. Ülésmagasság akkor ideális, ha körbenézve tökéletes a rálátás a műszerfalra, visszapillantó tükrükre és az autón kívülre. A háttámla legjobb ha meredek szöget zár be az üléssel, szinte vízszintes és a vállunk tartja. Baleset koccanás esetén a fejtámla magassága döntő lehet sérüléseink minimalizálásában, húzzuk ki fejtetőig. Végezetül próbáljuk ki egy teszt vezetéssel és utólag finomítsuk tapasztalataink alapján. Helyes testtartással jobban érezni az autó mozgását, könnyebben észrevesszük a megszokottnál eltérő kimozdulásokat rángatásokat. Ha úgy tapasztalja rég volt autószervizben és problémákat tapasztal, várjuk Szegeden egy teljes körű állapotfelmérésre.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata