Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért fontos a megfelelő testtartás vezetés közben?

Sok vezető figyelmen kívül hagyja hogyan üljön az megfelelően az autóban. Két helytelen vezetési testhelyzetre csoportosíthatnánk: a kormányt ölelgető és akik szinte alá csúsznak. Ez veszélyes, rontja a látási viszonyokat és a reakció időt. Megfelelő és mégis kényelmes üléspozíció kialakítása autónkban hosszútávon teszi még élvezhetőbbé a vezetést. Következő autó vásárlásakor már egy új szempont lesz és akár az autószerviz látogatása is elkerülhető egy kisebb koccanás megelőzésével.

Hogyan öljünk a volán mögött?

Pontos szabályok nincsenek, érezni kel a sofőrnek, hogy tudja kényelmesen kezelni a pedálokat és a kormányt is, ha kell azonnal. Néhány tanács a kényelmes elhelyezkedéshez a kormány mögött. Egyenes, kihúzott háttal, a fejtámla a fejünk búbjáig állítva. Így kevésbé fárasztó a vezetés, mintha görnyednénk. Ha szükséges, vásároljunk deréktámaszt, ez mindig hasznos, ha valaki több órát autózik. Mindkét kezünk legyen a kormányon, enyhén hajlítva, hiszen egy nagyobb kátyú is orjásít dobhat az autón.

Autóülés megfelelő beállítása

Pedáloktól való távolság akkor mondható jónak, ha kényelmesen elérjük, combunk az ülésen fekszik és térdünk enyhén hajlított. Ülésmagasság akkor ideális, ha körbenézve tökéletes a rálátás a műszerfalra, visszapillantó tükrükre és az autón kívülre. A háttámla legjobb ha meredek szöget zár be az üléssel, szinte vízszintes és a vállunk tartja. Baleset koccanás esetén a fejtámla magassága döntő lehet sérüléseink minimalizálásában, húzzuk ki fejtetőig. Végezetül próbáljuk ki egy teszt vezetéssel és utólag finomítsuk tapasztalataink alapján. Helyes testtartással jobban érezni az autó mozgását, könnyebben észrevesszük a megszokottnál eltérő kimozdulásokat rángatásokat. Ha úgy tapasztalja rég volt autószervizben és problémákat tapasztal, várjuk Szegeden egy teljes körű állapotfelmérésre.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a mot