Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért Európa viszi a pálmát az autógyártásban?

Ázsia, Amerika és Európa között folyamatos a versengés annak a tekintetében, hogy kik készítik a legjobb autókat. És nagyon sokat vitáznak ezen az autók örök szerelmesei is. Persze sokan azzal érvelnek, hogy minden attól függ, hogy kinek mit jelent vagy takar a legjobb autó. Sok tekintetben azonban az mondható, hogy Európa messze leköröz mindenkit.

Mely autógyárakról beszélünk, ha Európáról van szó?

Ki ne hallott volna még a híres európai autómárkákról? Az autók szerelmeseinek nyilván nem kell bemutatni őket, de azért egy kis emlékezetfrissítés persze senkinek sem árt. Amikor arról beszélünk, hogy az európai autógyártás az élen jár, akkor az Audiról, BMW-ről, Mercedesről, Porschéról és a Volkswagenről van szó. Ezen márkáknál még a nem luxusautóként megalkotott típusok is magas minőségi kategóriát képviselnek.

Mi teszi utánozhatatlanná az európai autóipart?

Az autógyártásnak több szegmense is van, amelyek szinte mindegyikében az élen jár Európa. Elég, ha csak az alapanyagokat nézzük, amelyek mindegyik korábban már felsorolt európai autómárkánál kifogástalanok. Még a nem luxusautónak szánt darabok is teljesen szilárdak, és gyönyörű belsőtérrel rendelkeznek. Persze Európában minden magas szintű standardok mellett készül. Az alapanyagok mellett azonban Európa világelső a gépipar tekintetében, hiszen ismert, hogy a világ legjobb mérnökei dolgoznak az európai autóiparban. Az európai autógyárakba valóban csakis a legjobbak juthatnak be. Így jöhetnek létre azok az autók, amelyek az idő próbáját is kiállják, és így tudnak folyamatosan lépést tartani a csúcstechnológiával. Az európai autógyárak ezen felül már igencsak szép hírnévvel is rendelkeznek. Persze sokan gondolják, hogy önmagában a név nem jelent egyet a minőséggel is. Azonban gondoljunk csak a Jaguarra vagy a Land Roverre, és hogy mit képviselnek! Ahhoz, hogy ilyen márkanevet hozhassanak létre hosszú évtizedek tapasztalatára és megbízhatóságára volt szükség. Így válhattak olyan nevekké, amelyek egyet jelentenek a hitelességgel, a teljesítménnyel és a kifinomultsággal. Ezt csakis úgy érhették el, hogy következetesen teljesítették azt, amit magukra vállaltak, és elkészítették a legjobban teljesítő járműveket. Persze ahhoz, hogy valaki világelső legyen, nagyon fontos a termékek tálalása is. Sokszor állítják őket például a japán autók legnagyobbjai mellé, és kiemelik, hogy az európai típusok jobbak abban, hogy például rövidebb a féktávolságuk, masszívabb a kialakításúak, vagy hogy éppen biztonságosabbnak bizonyulnak egy baleset során. És persze tapasztalat tekintetében sem győzheti le senki sem Európát, hiszen az első autót is Németországban fejlesztették ki. Hát ki szállhatna így egyenlő harcba a trónért Európával?

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata