fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mik az előnyei annak, hogyha klasszikus autót választunk?

Az emberek nagy része azért szerez be személygépjárművet, hogy eljusson egyik pontból a másikba. Azonban van, akinek ez ennél többet jelent, és a kocsijuk a személyiségük részét képezni (vagy tükrözi…).

Miért használnak az emberek klasszikus autókat?

Hogyha az ember megengedheti magának, és a népszerű, tömeggyártmányú autó helyett egy klasszikus példányt szerez be és tart fenn, akkor az nagyon nagy előnyökkel járhat. Ezek az előnyük természetesen az autótulajdonoshoz kötöttek, és a személyes hozzáállás alkotja őket. Amikor valaki egy kiforrott személyiséggel rendelkezik, és ehhez azok a dolgok is hozzátartoznak, amelyek külső módon jelennek meg, akkor általában a kocsi is hozzájárul az egész kép kialakításához. Amikor erről van szó, akkor már rögtön indokolttá válik a különleges fajtájú autó beszerzése. Hogyha az ember így dönt, akkor tisztában kell lennie vele, hogy egy ilyen fenntartása nem ugyanazt jelenti, mint a megszokott típusoké. Azonban, ahogy ezt felismeri, már semmilyen akadálya nincs annak, hogy megvásároljon egyet (természetesen, csak a rendelkezik a megfelelő anyagi keretekkel). Az ilyen járművekhez garázs is kell, hiszen nagyon kényesek és könnyedén el is lophatják őket. Számos autó tolvaj ezeket szemeli ki, mert ezekért kap a legtöbb pénzt, ráadásul pedig ezeket a legkönnyebb feltörni is. Hogyha nem rendelkezünk vele, célszerű, hogyha bérelünk egy garázst, vagy egy biztonságos kertet a kocsi tárolására, hogy ne eshessen baja.

Az anyagi oldal

A klasszikus autók fenntartása nem csak azért más, mint a megszokott autóké, mert teljesen más fajta, a standardtól eltérő alkatrészek és összetevők járnak bele, hanem azért is, mert ezek az alkatrészek sokkal nehezebben beszerezhetőek. Ez azt jelenti, hogy nagy utánajárást igényelnek, és legtöbbször az autószerelő műhelyek nem is rendelkeznek vele. Ezért, mivel nekik is úgy kell, hogy megrendeljék, sokkal több időt vesznek igénybe a szerelési folyamatok. Ez pedig sokszor nem kis anyagi befektetést jelent, amely mindig a legváratlanabb helyzetekben jön. A másik probléma az adózással van. Sajnos minél különlegesebb, ritkább és régebbi az autó, legtöbbször annyival több pénzbe kerül az adója. A beíratással pedig szintén hasonló a helyzet, úgyhogy csak akkor szerezzünk be ilyen járművet, hogyha fenn is tudjuk azt tartani. Viszont, hogyha megengedhetjük magunknak, akkor biztosan pótolhatatlan és különleges élményben lesz részünk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata