Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mik az előnyei annak, hogyha klasszikus autót választunk?

Az emberek nagy része azért szerez be személygépjárművet, hogy eljusson egyik pontból a másikba. Azonban van, akinek ez ennél többet jelent, és a kocsijuk a személyiségük részét képezni (vagy tükrözi…).

Miért használnak az emberek klasszikus autókat?

Hogyha az ember megengedheti magának, és a népszerű, tömeggyártmányú autó helyett egy klasszikus példányt szerez be és tart fenn, akkor az nagyon nagy előnyökkel járhat. Ezek az előnyük természetesen az autótulajdonoshoz kötöttek, és a személyes hozzáállás alkotja őket. Amikor valaki egy kiforrott személyiséggel rendelkezik, és ehhez azok a dolgok is hozzátartoznak, amelyek külső módon jelennek meg, akkor általában a kocsi is hozzájárul az egész kép kialakításához. Amikor erről van szó, akkor már rögtön indokolttá válik a különleges fajtájú autó beszerzése. Hogyha az ember így dönt, akkor tisztában kell lennie vele, hogy egy ilyen fenntartása nem ugyanazt jelenti, mint a megszokott típusoké. Azonban, ahogy ezt felismeri, már semmilyen akadálya nincs annak, hogy megvásároljon egyet (természetesen, csak a rendelkezik a megfelelő anyagi keretekkel). Az ilyen járművekhez garázs is kell, hiszen nagyon kényesek és könnyedén el is lophatják őket. Számos autó tolvaj ezeket szemeli ki, mert ezekért kap a legtöbb pénzt, ráadásul pedig ezeket a legkönnyebb feltörni is. Hogyha nem rendelkezünk vele, célszerű, hogyha bérelünk egy garázst, vagy egy biztonságos kertet a kocsi tárolására, hogy ne eshessen baja.

Az anyagi oldal

A klasszikus autók fenntartása nem csak azért más, mint a megszokott autóké, mert teljesen más fajta, a standardtól eltérő alkatrészek és összetevők járnak bele, hanem azért is, mert ezek az alkatrészek sokkal nehezebben beszerezhetőek. Ez azt jelenti, hogy nagy utánajárást igényelnek, és legtöbbször az autószerelő műhelyek nem is rendelkeznek vele. Ezért, mivel nekik is úgy kell, hogy megrendeljék, sokkal több időt vesznek igénybe a szerelési folyamatok. Ez pedig sokszor nem kis anyagi befektetést jelent, amely mindig a legváratlanabb helyzetekben jön. A másik probléma az adózással van. Sajnos minél különlegesebb, ritkább és régebbi az autó, legtöbbször annyival több pénzbe kerül az adója. A beíratással pedig szintén hasonló a helyzet, úgyhogy csak akkor szerezzünk be ilyen járművet, hogyha fenn is tudjuk azt tartani. Viszont, hogyha megengedhetjük magunknak, akkor biztosan pótolhatatlan és különleges élményben lesz részünk.