Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megfelelő vezetési technikák

Manapság már egyre több járművel találkozhatunk az utakon. Ezeknek a járműveknek a vezetői sokszor nagyobb figyelmet fordítanak más dolgokra, minthogy csakis az útra koncentrálnának.

Fordítsunk nagyobb figyelmet vezetés közben

Számos közlekedési szabályt kell betartanunk az utakon, melyekre nem szentelünk nagy figyelmet, úgy tűnhet, hogy ezek csak felesleges intések. A szabályok betartása mellett, más hibákat sem szabad elkövetnünk, mivel ezzel akár balesetet is okozhatunk. A vezetést veszélyessé tehetjük azzal, ha csak azt gondoljuk járművünkről, hogy csupán fém és üveg, viszont ez már 70km/h sebességgel komoly károkat tud okozni. Sokszor esünk olyan hibába, hogy a mobiltelefonunk az egyik kezünkbe van, a másikban épp az elektromos borotvát használjuk, miközben egy kávét a lábunk közt tartunk, ami valljuk be, elég rossz ötletnek számít. Ezeket a rossz vezetési szokásokat el tudnánk kerülni, csak annyit kellene tennünk, hogy öt perccel korábban kelünk fel, és még otthon, a kocsiba ülés előtt elvégezzük. A vezetési közbeni teendőink közül, sokaknak nehéz kihagyni a telefonálást. Ennek megoldásaként, használjunk valamilyen autós ki hangosítót, mely segítségünkre lesz abban, hogy a kezünk használata nélkül tudjuk fontos ügyeinket elintézni.

Használjuk az irányjelző lámpákat, és ügyeljünk a hirtelen fékezések elkerülésére

Ha már az ilyen reggeli teendőnket még otthon elvégeztük és a telefon sem jelent problémát, akkor figyeljünk a helyes közúti közlekedésre. Nem szabad megfeledkezni a kocsi sarkán lévő fényekről, vagyis az irányjelző lámpákról. Ez arra szolgál, hogy jelezni tudjuk, a többi vezetőnek, merre is szeretnénk menni. Ezeket a remek találmányokat, manapság már sokan figyelmen kívül hagyják. Minden sávváltás előtt ellenőrizzük a tükröket, jelezzünk a lámpával, majd ezután kezdjünk csak hozzá a művelethez. Mivel nem minden autós rendelkezik terepjáróval, vannak olyanok, akiknek autója alacsonyabb, így nem látható teljesen át az út. Ez az autópályán való vezetésénél veszélyes lehet, nem csak a kanyarok miatt, hanem a nagy sebességgel haladó járművek és a tömeg végett is. Itt a nem megfelelő látási viszonyok mellett, a legnagyobb veszélyt a hirtelen fékezés jelenti. Mivel az autópályán a járművek szinte áramlanak, mint a víz, ezért egy hirtelen fékezéssel balesetet is okozhatunk, vagy forgalmi dugót idézhetünk elő. Ha mindannyian kicsit jobban odafigyelünk ezekre a dolgokra, sokkal biztonságosabbá tehetjük az úti közlekedést a magunk és a többi közlekedő számára is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata