Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megfelelő vezetési technikák

Manapság már egyre több járművel találkozhatunk az utakon. Ezeknek a járműveknek a vezetői sokszor nagyobb figyelmet fordítanak más dolgokra, minthogy csakis az útra koncentrálnának.

Fordítsunk nagyobb figyelmet vezetés közben

Számos közlekedési szabályt kell betartanunk az utakon, melyekre nem szentelünk nagy figyelmet, úgy tűnhet, hogy ezek csak felesleges intések. A szabályok betartása mellett, más hibákat sem szabad elkövetnünk, mivel ezzel akár balesetet is okozhatunk. A vezetést veszélyessé tehetjük azzal, ha csak azt gondoljuk járművünkről, hogy csupán fém és üveg, viszont ez már 70km/h sebességgel komoly károkat tud okozni. Sokszor esünk olyan hibába, hogy a mobiltelefonunk az egyik kezünkbe van, a másikban épp az elektromos borotvát használjuk, miközben egy kávét a lábunk közt tartunk, ami valljuk be, elég rossz ötletnek számít. Ezeket a rossz vezetési szokásokat el tudnánk kerülni, csak annyit kellene tennünk, hogy öt perccel korábban kelünk fel, és még otthon, a kocsiba ülés előtt elvégezzük. A vezetési közbeni teendőink közül, sokaknak nehéz kihagyni a telefonálást. Ennek megoldásaként, használjunk valamilyen autós ki hangosítót, mely segítségünkre lesz abban, hogy a kezünk használata nélkül tudjuk fontos ügyeinket elintézni.

Használjuk az irányjelző lámpákat, és ügyeljünk a hirtelen fékezések elkerülésére

Ha már az ilyen reggeli teendőnket még otthon elvégeztük és a telefon sem jelent problémát, akkor figyeljünk a helyes közúti közlekedésre. Nem szabad megfeledkezni a kocsi sarkán lévő fényekről, vagyis az irányjelző lámpákról. Ez arra szolgál, hogy jelezni tudjuk, a többi vezetőnek, merre is szeretnénk menni. Ezeket a remek találmányokat, manapság már sokan figyelmen kívül hagyják. Minden sávváltás előtt ellenőrizzük a tükröket, jelezzünk a lámpával, majd ezután kezdjünk csak hozzá a művelethez. Mivel nem minden autós rendelkezik terepjáróval, vannak olyanok, akiknek autója alacsonyabb, így nem látható teljesen át az út. Ez az autópályán való vezetésénél veszélyes lehet, nem csak a kanyarok miatt, hanem a nagy sebességgel haladó járművek és a tömeg végett is. Itt a nem megfelelő látási viszonyok mellett, a legnagyobb veszélyt a hirtelen fékezés jelenti. Mivel az autópályán a járművek szinte áramlanak, mint a víz, ezért egy hirtelen fékezéssel balesetet is okozhatunk, vagy forgalmi dugót idézhetünk elő. Ha mindannyian kicsit jobban odafigyelünk ezekre a dolgokra, sokkal biztonságosabbá tehetjük az úti közlekedést a magunk és a többi közlekedő számára is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.