Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mi történik, ha sokáig alacsony hűtővízszinttel autózunk?

Szivárgó hűtővíz

Az alacsony hűtővízszinttel autózás hosszabb távon komoly következményekkel járhat, akár visszafordíthatatlan károkat is eredményezhet az autóban. Az alábbiakban eláruljuk, hogy milyen gondokat okozhat, ha időben nem orvosolja a problémát az autó tulajdonosa.

Mi a feladata a hűtőfolyadéknak? Mi okozhat alacsony hűtőfolyadékszintet?

A hűtőfolyadék egy speciálisan adalékolt folyadék, amelynek feladata a motorban keletkezett hő elnyelése és továbbítása a hűtőradiátor felé. Vagyis a kritikus helyekről vezeti el a hőt, továbbá a hőmérséklet-szabályozás mellett ellátja a fémalkatrészek korrózióvédelmét is. Fontos, hogy a hűtőfolyadék fagyállóságát a téli időszakban biztosítani kell. A biztonság kedvéért érdemes ellenőrizni a folyadék hidegtűrését fokoló vagy refraktométer segítségével. A tömény, fagyálló koncentrátumok mellett kaphatóak már készre kevert változatok is. Amennyiben az előbbire esik a választás, nem szabad elfeledni, hogy a hígításhoz csupán desztillált víz használható. Miért fontos ez? Mert a csapvíz lerakódást és vízkövet eredményez a hűtőrendszerben, továbbá elősegíti a fagyást. Vásárlás során mindenképpen olyan hűtőfolyadékot kell választani, amely megfelel az autógyártó előírásainak. A hűtőfolyadék cseréjét mindig érdemes szakszervizre bízni, ahol szakszerűen elvégzik a leengedést, a rendszer átöblítését és a feltöltést. Továbbá a leengedett hűtőfolyadék hulladékkezeléséről is gondoskodnak, hiszen veszélyes hulladéknak számít, így nem önthető csak úgy a csatornába. A Bosch Car autószerviz Szegeden mindenre odafigyel! Mi okozhat alacsony hűtővízszintet? A hűtőfolyadék szintjének csökkenése mögött többnyire az ellenőrzés hiánya, a szervizelés elmaradása, esetleg a hűtőrendszer szivárgása áll.

Mi történik, ha huzamosabb ideig nincs szinten tartva a hűtőfolyadék?

Ha sokáig alacsony hűtővízszinttel autózunk, tönkremehetnek bizonyos alkatrészek. A folyadék víz–glikol elegyéből rozsdakeltő gőz jön létre, amely hozzájárul a fémalkatrészek korrodálódásához. Emellett az alacsony hűtővízszint hozzájárulhat a motor túlhevüléséhez és az autó teljesítményének csökkenéséhez. Ha nem történik meg időben a probléma orvoslása, teljesen tönkremehet a motor, a vízpumpa, a hengerfej és a hengerfejtömítés, ráadásul a túlhevülés miatt elhúzódhat a motorblokk is. A nem megfelelő minőségű hűtőfolyadék szintén jelentős károkat okozhat, hiszen a téli időszakban akár meg is fagyhat. Szóval a rossz minőségű hűtőfolyadék használata, valamint az alacsony hűtővízszinttel való autózás akár visszafordíthatatlan károkat is eredményezhet.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön