Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

5 leggyakoribb kérdés és válasz motorolajcserével kapcsolatban

Férfi és nő olajcsere közben

Olajcsere során jó néhány dologra oda kell figyelni, különben jelentős károkat okozhatunk az autóban. Mire kell ügyelni? Milyen károkat okozhatnak az olajcsere során elkövetett hibák? Megválaszoljuk az olajcserével kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdéseket.

Minőség ellenőrzése, a fáradtolaj teljes leengedése, olajszűrőcsere

A leggyakrabban feltett kérdés a következő: mindegy, hogy milyen kenőanyagot használunk az olajcsere során? A válasz: nem. Fontos, hogy minden olajcsere alkalmával a gépkönyvben előírt minőségi szintnek megfelelő olaj kerüljön az autóba. Meg kell nézni az előírásban, hogy a gyártó milyen specifikációjú, minőségi szintű és viszkozitású kenőanyagot írt elő. Ráadásul az ettől való eltérés nemcsak meghibásodást eredményez, hanem a garancia megvonását is. Szintén gyakori kérdés: ki kell-e engedni teljes mértékben a fáradtolajat a motorból? Igen. A fáradtolaj leengedésekor arra kell törekedni, hogy teljes mértékben kiürüljön a motorból. Ez azért fontos, mert a visszamaradt elhasznált olaj rontja a friss olaj minőségét. A harmadik leggyakoribb kérdés a következő: minden olajcsere során kell olajszűrőt is cserélni? Igen. Ennek legfőbb oka, hogy az olajszűrő részben eltömődik, mire újból esedékes az olajcsere. Az olajszűrőn lévő szennyeződések pedig rontják a friss olaj minőségét és gátolják a motorolaj megfelelő áramlását.

Motor átöblítése, olajszint beállítása

Még két gyakori kérdés maradt hátra, amelyek közül az egyik a következő: érdemes átöblíteni a motort az olajcsere során? Nem. Sőt, akár káros is lehet, ha öblítő olajjal átöblítjük a motort, mivel egy része benne marad, és rontja a friss olaj hatékonyságát. Elegendő maradéktalanul leengedni a fáradtolajat, hiszen így teljesen eltávolításra kerülnek a szennyező anyagok a rendszerből. Az ötödik leggyakoribb kérdés az olajszint beállítására vonatkozik. Vajon szükséges az olajszint beállítása a csere során? Igen. Mindig ügyelni kell arra a friss olaj feltöltésekor, hogy kellő mennyiség kerüljön belőle a motorba. Ennek ellenőrzéséhez érdemes szintjelző pálcát használni. Miért fontos ez a lépés? Mert a szükségesnél alacsonyabb olajszint zavarokat okozhat a rendszerben, hiszen a motorüzem során keletkezett káros szennyeződések koncentrációja megnő. Amennyiben az előírtnál több olaj kerül az autóba, szintén zavarok jelentkezhetnek a rendszerben. Ez a tömítések túlterheléséhez, olajcsöpögéshez, olajfolyáshoz vezethet. Az utóbbi két probléma pedig értelemszerűn nagyobb olajfogyasztást eredményez. Ezt illik elkerülni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata