fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mi szükséges ahhoz, hogy autót vásároljon?

Egy új autó vásárlása ijesztő és egyben izgalmas élmény lehet, viszont nem lehet csak gondolni egyet és elindulni autót venni, hanem több szempontot is figyelembe kell venni, ami alapján kiválaszthatja a legmegfelelőbb autót. Autó vásárláskor több csapda és buktató is van, így ha nem elég felkészült, akkor felesleges pénzkidobás is lehet az autóvásárlás. A következő tippekkel segítünk önnek abban, hogy olyan autót vásároljon, amilyenre valóban szüksége van.

Ismerje a jogait és nézzen utána a szervizelési áraknak

Autóvásárlásnál nagyon fontos, hogy ismerje a jogait. Ha egy kereskedőn keresztül vásárol autót, akkor tudnia kell, hogy jogilag kötelező érvényű fogyasztóvédelemre számíthat, tehát tudnia kell, hogy mire és mire nem jogosult. Ha például egy olyan autót vásárol, ami nem felel meg az igényeinek és utólag meggondolja magát, akkor jogilag csak nagyon keveset tud tenni, és ez egy hatalmas és nagyon drága hiba lehet. Az is nagyon fontos, hogy nézzen utána a szervizelési áraknak. Egyre több autógyártó kínál fix árat vagy fedezetlen ár-szervizelést, viszont e között a kettő között is különbség van. Kérdezze tehát meg, hogy mi a helyzet a szervizelési költségekkel, illetve hogy meddig érvényes a garancia, (általában három év vagy 100.000 kilométer a megszokott garancia, de ma már több gyártó is egyre több garanciát vállal). Ha nem hivatalos autószervizbe viszi autóját, hanem egy szerelőhöz, akkor sokkal alacsonyabb költségekre számíthat, viszont ez sem mindig kifizetődő.

Ne higgye el a szélvédőn szereplő árat

Nagyon könnyű elvetni a sulykot és túl messzire menni autó vásárláskor, szóval gondoljon ki egy összeget, amit még kifizetne az autóért, és maradjon ennél az összegnél. Az autó árán kívül vegye még figyelembe az összes költséget, ami az autóval jár és nemcsak a vételárat, vagy a havi visszafizetéseket. Emellett ne írjon alá semmilyen extra csomagokat, például festékvédelmet, szövetvédelmet, rozsdakezelést, vagy bármi mást, ami extra költségeket okozhat a számlán, viszont ha mindenképpen szüksége van a felsoroltakra, akkor egy független beszállítótól is megvásárolhatja ezeket, így sokkal olcsóbban megúszhatja majd. Az értékesítőkkel a leggyakrabban lehet egyezkedni, ezért ne fogadja el rögtön azt az árat, ami ki van téve a szélvédőre, hanem próbálja meg a legjobb árat kihozni az üzletből.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata