Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért van szükség karbantartásra akkor is, ha sokáig nem közlekedünk?

A karbantartás minden autó számára nagyon fontos, hiszen csak ez által maradnak naprakészek az alkatrészek és a havi szervizelés során az esetleges hibákat is nagyon hamar ki tudják szűrni, így elkerülhetőek a későbbi komolyabb problémák. A karbantartás tehát elengedhetetlen, és nem csak akkor, ha minden nap közlekedik vele. Nagyon sokan kérdezik, hogy miért kell szervizbe vinni az autót akkor is, ha nem sokat használja, és a választ a továbbiakban elolvashatja.

Szükség van karbantartásra akkor is, ha kevés kilométer van az autóban?

Ha egy új autót vásárol, akkor általában a gyártó által előírt szervizelés 6 hónap vagy 10.000 levezetett kilométer után lesz esedékes, és vannak, akik be is tartják a 6 hónapos időpontokat, viszont az is előfordul, hogy valaki 30-40000 kilométert vezet le, a szervizben mégis 75000 kilométernek megfelelő szervizelést végeznek el. Rengeteg alkatrész van, ami nagyon hamar képes tönkremenni, elkopni vagy elszakadni/kilyukadni, ezért az sosem gond, ha a szervizben mindent megnéznek és mindent kijavítanak, hiszen inkább legyen az autó „túlszervizelve” mintha nem lenne eléggé átnézve, hiszen ha szemet hunynak egy probléma felett, akkor abból később akár baleset is bekövetkezhet, tehát az pozitívum, ha a szerelők a lehető legtöbbet próbálnak tenni az autóért szervizeléskor.

Egyes alkatrészek idővel elromlanak, ezért van szükség karbantartásra

Az autók szervizelésére azért van szükség, mert az alkatrészek idővel rongálódnak, ez pedig két okból következhet be, ha sokat vannak használva, illetve ha öregszenek. Vannak olyan alkatrészek, amelyek csak akkor mennek tönkre, ha használatban vannak, ilyen például a féktárcsa, a fékbetét, a csapágyak, valamint a mechanikus alkatrészek. Azok az alkatrészek, amelyek az idő múlásával veszítenek hatékonyságukból a következők: folyadékok és olajok például a fékfolyadék, valamint a gumi alapú alkatrészek, mint például a gumiabroncsok, az ablaktörlők stb. Nem sokan tudják, de a gumiabroncsokat a használatuk, illetve a koruk alapján kell cserélni, tehát ebben az esetben mindkét szempont sokat számít. Minél többet közlekedik az autóval annál kisebb lesz a szervizelés ára, hiszen csak az idős alkatrészeket kell majd kicserélni, míg azokban az autókban, amelyeket keveset használnak, többet dolgozik a motor, hiszen nincs kellően felmelegedve, ez pedig könnyen tönkretehet néhány alkatrészt a motorban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!