fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Miért van szükség karbantartásra akkor is, ha sokáig nem közlekedünk?

A karbantartás minden autó számára nagyon fontos, hiszen csak ez által maradnak naprakészek az alkatrészek és a havi szervizelés során az esetleges hibákat is nagyon hamar ki tudják szűrni, így elkerülhetőek a későbbi komolyabb problémák. A karbantartás tehát elengedhetetlen, és nem csak akkor, ha minden nap közlekedik vele. Nagyon sokan kérdezik, hogy miért kell szervizbe vinni az autót akkor is, ha nem sokat használja, és a választ a továbbiakban elolvashatja.

Szükség van karbantartásra akkor is, ha kevés kilométer van az autóban?

Ha egy új autót vásárol, akkor általában a gyártó által előírt szervizelés 6 hónap vagy 10.000 levezetett kilométer után lesz esedékes, és vannak, akik be is tartják a 6 hónapos időpontokat, viszont az is előfordul, hogy valaki 30-40000 kilométert vezet le, a szervizben mégis 75000 kilométernek megfelelő szervizelést végeznek el. Rengeteg alkatrész van, ami nagyon hamar képes tönkremenni, elkopni vagy elszakadni/kilyukadni, ezért az sosem gond, ha a szervizben mindent megnéznek és mindent kijavítanak, hiszen inkább legyen az autó „túlszervizelve” mintha nem lenne eléggé átnézve, hiszen ha szemet hunynak egy probléma felett, akkor abból később akár baleset is bekövetkezhet, tehát az pozitívum, ha a szerelők a lehető legtöbbet próbálnak tenni az autóért szervizeléskor.

Egyes alkatrészek idővel elromlanak, ezért van szükség karbantartásra

Az autók szervizelésére azért van szükség, mert az alkatrészek idővel rongálódnak, ez pedig két okból következhet be, ha sokat vannak használva, illetve ha öregszenek. Vannak olyan alkatrészek, amelyek csak akkor mennek tönkre, ha használatban vannak, ilyen például a féktárcsa, a fékbetét, a csapágyak, valamint a mechanikus alkatrészek. Azok az alkatrészek, amelyek az idő múlásával veszítenek hatékonyságukból a következők: folyadékok és olajok például a fékfolyadék, valamint a gumi alapú alkatrészek, mint például a gumiabroncsok, az ablaktörlők stb. Nem sokan tudják, de a gumiabroncsokat a használatuk, illetve a koruk alapján kell cserélni, tehát ebben az esetben mindkét szempont sokat számít. Minél többet közlekedik az autóval annál kisebb lesz a szervizelés ára, hiszen csak az idős alkatrészeket kell majd kicserélni, míg azokban az autókban, amelyeket keveset használnak, többet dolgozik a motor, hiszen nincs kellően felmelegedve, ez pedig könnyen tönkretehet néhány alkatrészt a motorban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata