Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Miért van szükség karbantartásra akkor is, ha sokáig nem közlekedünk?

A karbantartás minden autó számára nagyon fontos, hiszen csak ez által maradnak naprakészek az alkatrészek és a havi szervizelés során az esetleges hibákat is nagyon hamar ki tudják szűrni, így elkerülhetőek a későbbi komolyabb problémák. A karbantartás tehát elengedhetetlen, és nem csak akkor, ha minden nap közlekedik vele. Nagyon sokan kérdezik, hogy miért kell szervizbe vinni az autót akkor is, ha nem sokat használja, és a választ a továbbiakban elolvashatja.

Szükség van karbantartásra akkor is, ha kevés kilométer van az autóban?

Ha egy új autót vásárol, akkor általában a gyártó által előírt szervizelés 6 hónap vagy 10.000 levezetett kilométer után lesz esedékes, és vannak, akik be is tartják a 6 hónapos időpontokat, viszont az is előfordul, hogy valaki 30-40000 kilométert vezet le, a szervizben mégis 75000 kilométernek megfelelő szervizelést végeznek el. Rengeteg alkatrész van, ami nagyon hamar képes tönkremenni, elkopni vagy elszakadni/kilyukadni, ezért az sosem gond, ha a szervizben mindent megnéznek és mindent kijavítanak, hiszen inkább legyen az autó „túlszervizelve” mintha nem lenne eléggé átnézve, hiszen ha szemet hunynak egy probléma felett, akkor abból később akár baleset is bekövetkezhet, tehát az pozitívum, ha a szerelők a lehető legtöbbet próbálnak tenni az autóért szervizeléskor.

Egyes alkatrészek idővel elromlanak, ezért van szükség karbantartásra

Az autók szervizelésére azért van szükség, mert az alkatrészek idővel rongálódnak, ez pedig két okból következhet be, ha sokat vannak használva, illetve ha öregszenek. Vannak olyan alkatrészek, amelyek csak akkor mennek tönkre, ha használatban vannak, ilyen például a féktárcsa, a fékbetét, a csapágyak, valamint a mechanikus alkatrészek. Azok az alkatrészek, amelyek az idő múlásával veszítenek hatékonyságukból a következők: folyadékok és olajok például a fékfolyadék, valamint a gumi alapú alkatrészek, mint például a gumiabroncsok, az ablaktörlők stb. Nem sokan tudják, de a gumiabroncsokat a használatuk, illetve a koruk alapján kell cserélni, tehát ebben az esetben mindkét szempont sokat számít. Minél többet közlekedik az autóval annál kisebb lesz a szervizelés ára, hiszen csak az idős alkatrészeket kell majd kicserélni, míg azokban az autókban, amelyeket keveset használnak, többet dolgozik a motor, hiszen nincs kellően felmelegedve, ez pedig könnyen tönkretehet néhány alkatrészt a motorban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata