Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi a helyzet a Mercedes háza táján?

Mercedes jelvény

A jelenlegi állás szerint leghamarabb április végén nyithat ki újra Kecskeméten a Mercedes-gyár. A koronavírus következtében kialakult helyzet miatt még egyelőre semmi sem garantált. Annyi azonban biztos, hogy a német gyártó azért nem tétlenkedik közben, hamarosan bemutatják az eddigi leggyorsabb AMG sportkocsijukat.

Hosszabb lesz a vártnál a leállás

A két hete becsültekhez képest több ideig fog tartani a kecskeméti Mercedes gyár leállása, mint ahogyan azt a gyártó remélte. Akkor még két hetes leállással számoltak, ám a jelenlegi állás szerint leghamarabb április 22-én indítják újra a gyártást.

Az elmúlt néhány napban egész Európa belátta, hogy a koronavírus nem csupán egy-két hétre bénítja le az emberek, valamint a gazdaság életét. Hónapokig is eltarthat a jelenlegi helyzet. A Volkswagen csoport szerint például talán nyárra áll majd minden vissza a régi kerékvágásba az autópiacon. Ám ők ezzel még az optimistább jóslók közé tartoznak. Annyi biztos, hogy semmi sem biztos, egyedül csak az, hogy a Mercedes kecskeméti gyára biztosan meghosszabbítja a két hétre tervezett leállást.

A gyár termelésének szüneteltetése közvetlenül 4400 foglalkoztatottat érint. Sajnos azt még nem látni, hogy az ő bérezésük hogyan változik majd a tartós leállás alatt. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nél múlt héten úgy nyilatkoztak, elsődleges céljuk a munkavállalók munkahelyének és fizetésének hosszútávú garantálása. A Mercedes jelenleg is egyeztetéseket folytat a szakszervezetekkel, hogy minél megnyugtatóbb megállapodás születhessen, hisz ez közös érdek.

Érkezik az eddigi leggyorsabb AMG

Mindeközben kémfotók láttak napvilágot a Mercedes új, eddigi leggyorsabb AMG modelljéről. Az új prototípust a képek alapján hatalmas hátsószárnnyal, valamint átformált orr-résszel látták el. A modell aktuális csúcsváltozata az 585 lóerős GT R Pro. A híresztelések szerint ezzel az új változattal azonban akár a 700 lóerőt is hozhatják majd, bár megkérdőjelezi a pletykát az a tény, hogy az ily mértékű teljesítménynövelést megnehezíti a hengersorok közé épített két turbófeltöltő által termelt hő. Az elnevezést illetően is még csak pletykák keringenek: vannak, akik szerint marad a Black Series, mások viszont állítják, Evo vagy Pro Evo névvel illetik majd.

Ami már biztos, az az, hogy az új változat orrát teljesen átplasztikázta a Mercedes: az eddig megszokott függőlegesen rácsozott, lefelé irányban szélesedő Panamericana hűtőmaszkot egy szélesebb, és jóval kiterjedtebb felületű maszkra cserélték.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.03.29-2024.04.01. között  ZÁRVA tart. 2024.04.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata