Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mi a helyzet a Mercedes háza táján?

Mercedes jelvény

A jelenlegi állás szerint leghamarabb április végén nyithat ki újra Kecskeméten a Mercedes-gyár. A koronavírus következtében kialakult helyzet miatt még egyelőre semmi sem garantált. Annyi azonban biztos, hogy a német gyártó azért nem tétlenkedik közben, hamarosan bemutatják az eddigi leggyorsabb AMG sportkocsijukat.

Hosszabb lesz a vártnál a leállás

A két hete becsültekhez képest több ideig fog tartani a kecskeméti Mercedes gyár leállása, mint ahogyan azt a gyártó remélte. Akkor még két hetes leállással számoltak, ám a jelenlegi állás szerint leghamarabb április 22-én indítják újra a gyártást.

Az elmúlt néhány napban egész Európa belátta, hogy a koronavírus nem csupán egy-két hétre bénítja le az emberek, valamint a gazdaság életét. Hónapokig is eltarthat a jelenlegi helyzet. A Volkswagen csoport szerint például talán nyárra áll majd minden vissza a régi kerékvágásba az autópiacon. Ám ők ezzel még az optimistább jóslók közé tartoznak. Annyi biztos, hogy semmi sem biztos, egyedül csak az, hogy a Mercedes kecskeméti gyára biztosan meghosszabbítja a két hétre tervezett leállást.

A gyár termelésének szüneteltetése közvetlenül 4400 foglalkoztatottat érint. Sajnos azt még nem látni, hogy az ő bérezésük hogyan változik majd a tartós leállás alatt. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nél múlt héten úgy nyilatkoztak, elsődleges céljuk a munkavállalók munkahelyének és fizetésének hosszútávú garantálása. A Mercedes jelenleg is egyeztetéseket folytat a szakszervezetekkel, hogy minél megnyugtatóbb megállapodás születhessen, hisz ez közös érdek.

Érkezik az eddigi leggyorsabb AMG

Mindeközben kémfotók láttak napvilágot a Mercedes új, eddigi leggyorsabb AMG modelljéről. Az új prototípust a képek alapján hatalmas hátsószárnnyal, valamint átformált orr-résszel látták el. A modell aktuális csúcsváltozata az 585 lóerős GT R Pro. A híresztelések szerint ezzel az új változattal azonban akár a 700 lóerőt is hozhatják majd, bár megkérdőjelezi a pletykát az a tény, hogy az ily mértékű teljesítménynövelést megnehezíti a hengersorok közé épített két turbófeltöltő által termelt hő. Az elnevezést illetően is még csak pletykák keringenek: vannak, akik szerint marad a Black Series, mások viszont állítják, Evo vagy Pro Evo névvel illetik majd.

Ami már biztos, az az, hogy az új változat orrát teljesen átplasztikázta a Mercedes: az eddig megszokott függőlegesen rácsozott, lefelé irányban szélesedő Panamericana hűtőmaszkot egy szélesebb, és jóval kiterjedtebb felületű maszkra cserélték.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá