Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi a helyzet a Mercedes háza táján?

Mercedes jelvény

A jelenlegi állás szerint leghamarabb április végén nyithat ki újra Kecskeméten a Mercedes-gyár. A koronavírus következtében kialakult helyzet miatt még egyelőre semmi sem garantált. Annyi azonban biztos, hogy a német gyártó azért nem tétlenkedik közben, hamarosan bemutatják az eddigi leggyorsabb AMG sportkocsijukat.

Hosszabb lesz a vártnál a leállás

A két hete becsültekhez képest több ideig fog tartani a kecskeméti Mercedes gyár leállása, mint ahogyan azt a gyártó remélte. Akkor még két hetes leállással számoltak, ám a jelenlegi állás szerint leghamarabb április 22-én indítják újra a gyártást.

Az elmúlt néhány napban egész Európa belátta, hogy a koronavírus nem csupán egy-két hétre bénítja le az emberek, valamint a gazdaság életét. Hónapokig is eltarthat a jelenlegi helyzet. A Volkswagen csoport szerint például talán nyárra áll majd minden vissza a régi kerékvágásba az autópiacon. Ám ők ezzel még az optimistább jóslók közé tartoznak. Annyi biztos, hogy semmi sem biztos, egyedül csak az, hogy a Mercedes kecskeméti gyára biztosan meghosszabbítja a két hétre tervezett leállást.

A gyár termelésének szüneteltetése közvetlenül 4400 foglalkoztatottat érint. Sajnos azt még nem látni, hogy az ő bérezésük hogyan változik majd a tartós leállás alatt. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nél múlt héten úgy nyilatkoztak, elsődleges céljuk a munkavállalók munkahelyének és fizetésének hosszútávú garantálása. A Mercedes jelenleg is egyeztetéseket folytat a szakszervezetekkel, hogy minél megnyugtatóbb megállapodás születhessen, hisz ez közös érdek.

Érkezik az eddigi leggyorsabb AMG

Mindeközben kémfotók láttak napvilágot a Mercedes új, eddigi leggyorsabb AMG modelljéről. Az új prototípust a képek alapján hatalmas hátsószárnnyal, valamint átformált orr-résszel látták el. A modell aktuális csúcsváltozata az 585 lóerős GT R Pro. A híresztelések szerint ezzel az új változattal azonban akár a 700 lóerőt is hozhatják majd, bár megkérdőjelezi a pletykát az a tény, hogy az ily mértékű teljesítménynövelést megnehezíti a hengersorok közé épített két turbófeltöltő által termelt hő. Az elnevezést illetően is még csak pletykák keringenek: vannak, akik szerint marad a Black Series, mások viszont állítják, Evo vagy Pro Evo névvel illetik majd.

Ami már biztos, az az, hogy az új változat orrát teljesen átplasztikázta a Mercedes: az eddig megszokott függőlegesen rácsozott, lefelé irányban szélesedő Panamericana hűtőmaszkot egy szélesebb, és jóval kiterjedtebb felületű maszkra cserélték.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!