Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megint gondok vannak a Nissan légzsákjaival

105 ezer autót rendelt vissza a Nissan Oroszországban a légzsákok biztonságos működésének ellenőrzésére. Ez az utóbbi években már a sokadik hasonló gond a japán járműgyártó modelljeivel.

Instabil lehet a robbanótöltet az elülső légzsákoknál

A Nissan Motor japán járműgyártó 105 ezer autóját rendelte vissza felülvizsgálatra Oroszországban a légzsákok biztonságos működésének ellenőrzésére. Az intézkedés a 2011. február 9. és 2012. november 28. között gyártott Almera, Teana, Pickup, Tino, Patrol, Terrano II és az X-Trall modellekre vonatkozik. A visszahívás oka az elülső légzsákok esetleges meghibásodása, egészen pontosan az, hogy a légzsákokat felfújó pirotechnikai eszköz robbanótöltete nedvességgel szívhatja meg magát, ami instabillá teszi a vegyületet, és az eredetileg tervezettnél nagyobb erejű, repeszképző robbanást okozhat. Az ellenőrzés és az alkatrészcsere ingyenes a tulajdonosoknak. Ha aggodalmaskodnánk, Magyarországon a nissan.hu honlapon lehet tájékozódni: azt kérik, hogy a tulajdonos ellenőrizze, érintett-e az autója, és kérjen díjmentes javítást márkakereskedőjénél.

Korábban is voltak gondok

Ez már a sokadik probléma a márka modelljeinek légzsákjaival. 2016-ban például arról szóltak a hírek, hogy 3,5 millió Nissanban volt rossz a légzsák. Az autókban az az érzékelő romlott el, amelynek feladata levenni az utasoldali légzsák kikapcsolásával járó felelősséget a vezető válláról: a rendszer észleli, ha felnőtt huppant be az ülésre, és aktiválja a légzsákot, de azt is érzi, ha gyerekülést szereltek be oda, ekkor letiltja a lufit. A javítás módszere nem volt egységes: voltak modellek, ahol elég volt újraprogramozni a vezérlést, máshol cserélni kellett az érzékelőt vagy annak segédrendszereit. A visszahívásban akkor a 2013 és 2017 között gyártott Nissan Altima, Leaf, Maxima, Murano, Pathfinder, Sentra és Rogue személygépkocsik voltak érintettek.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!