Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Indítókábel: mentőegység kis területen

Könnyen és gyorsan használható, de ne az olcsót vegyük belőle. Kis odafigyeléssel az indítókábel azonnal segítséget nyújt.

Mire jó a bikakábel?

A sok fogyasztó használata, vagy a hetekig tartó egy helyben állás bizony gyakran meríti le az akkumulátort, főleg, ha régi, sokat használt darabról van szó. Sok kocsinak pár éve még elég volt, ha betolták, de ez a legtöbb újabb típusnál már nem működik. A járművek többsége ugyanis katalizátoros, így a benzin elég a katalizátorban, ha betoljuk. Ez pedig tönkreteszi az alkatrészt. Az automataváltós autók betolása szintén tilos. Ha lemerül az akkumulátor, akkor indítókábelre, szép magyar szóval bikázóra lesz szükségünk. A szakszerű használata nem bonyolult, néhány dologra azonban nagyon kell figyelnünk. A kábel mellett egy másik, jó akkumulátorral rendelkező autóra is szükségünk lesz.

Hogyan csináljuk?

Az újraindítás nem igényel nagy szakértelmet, és gyorsan kivitelezhető. A két akkumulátor legyen nagyjából egyforma teljesítményű, a másik kocsié lehet nagyobb is. Semmilyen ponton se érintkezzenek az autók, csak a kábel csatlakozási pontjai találkozzanak.  Jó minőségű, megbízható kábelt használjunk, ne egy multiban kiválasztott olcsó márkát válasszunk. Az indító kocsit állítsuk az indítandó kocsival szembe, vagy mellé, hogy a kábel elérjen a másik akkuig. A kábelek csatlakoztatásának sorrendje a legfontosabb. Szedjük le a műanyag borítást az akkumulátorok pólusairól, majd kapcsoljuk össze a pozitív végeket a piros kábellel. Elsőként a segítőautó akkujának pozitív pólusára csíptessünk, csak ezután az indítandó autóéra. Következik fekete kábel rácsipeszelése a segédakku negatív pólusára, végül a kábel másik végét a lemerült autó motorján egy testpontra rögzítsük. Nagy segédakkunál akár rögtön indítható lesz a lerobbant kocsi, de biztosabb, ha előbb a segítő autót indítjuk, és csak aztán a lemerültet. Ha már jár a motor, a feszültségcsúcs semlegesítésére kapcsoljunk be egy fogyasztót, például a hátsó ablakfűtést, de semmiképp ne a lámpát, mert a túlfeszültség tönkreteheti. Ezután fordított sorrendben kapcsoljuk szét az autókat. A beindított kocsi motorját járassuk egy jó ideig.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson