fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Megháromszorozzák az elektromos autók töltőinek számát hazánkban

Az elektromos autók térhódításának sarkalatos pontja a hatótáv növekedése, erről azonban a gyártóknak kell gondoskodnia. Amíg viszont átlagosan 200-250 kilométert lehet megtenni egy ilyen modellel, a töltők számának növelése a kulcs. Idén megháromszorozzák az eddigi háromszázas számot hazánkban.

Hatszáz új töltő az év végéig

Mi kellene ahhoz, hogy elektromos meghajtású autóra váltson? – tették fel a kérdést a legnagyobb ilyen témájú magyar internetes közösség számára. A válaszok között szerepelt az ár, hiszen jelenleg a „villanyos” modellek drágábbak a benzines vagy éppen dízeles kocsiknál, de olyat is írtak, hogy még néhány évnek el kell telnie, mire tökéletesednek az ilyen technológiával hajtott modellek. A legtöbben mégis a hatótáv növelését jelölték feltételnek, illetve azt, hogy folyamatosan növekedjen a töltőállomások száma hazánkban. Nekik jó hír, hogy még az idén körülbelül hatszáz új, elektromos autókhoz szükséges töltőt adnak át a magyar utak mentén.

Egy töltéssel 200-250 kilométer az átlag

Ezzel a bővítéssel megháromszorozódik a töltők száma Magyarországon, a nyáron ugyanis körülbelül háromszáz ilyen működött különböző formában és helyeken. Modellje válogatja, de átlagosan egy hazánkban futó elektromos kocsi 200-250 kilométert képes megtenni egy „szuszra”, nem csoda tehát, hogy a fent taglalt kérdésre a hatótáv növelése volt a legsürgetőbb igény. Egy Szeged és Győr közötti út kevés modellel oldható meg töltés nélkül, Nagykanizsáról Nyíregyházára pedig szinte lehetetlen így eljutni. Arról már ne is beszéljünk, hogy egy horvát tengerparti kirándulás mennyi tervezést és kötelező megállást kényszerít ránk, ha elektromosan szeretnénk megoldani. A hatótáv növelése a gyártók felelőssége, addig viszont a töltőállomások hálózatának kiépítése megnyugtató megoldást jelenthet a villanyautós közösség számára.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett. Üdvözlettel: KA csapata