Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A bioetanol léphet a dízel helyébe

Elsősorban a hosszú távú fuvarozásban lesz alkalmazható a bioetanollal hajtott motor, amely kilencven százalékkal csökkenti a széndioxid-kibocsátást a dízeles verziókhoz képest. A Scania élen jár a fejlesztésben, a svédeknél egy 13 literes, hathengeres motor jelenthet áttörést. A jelszó a környezetvédelem.

Bioetanol=környezetvédelem

A fenntartható megoldások között jelenleg az elektromos meghajtású és a hibrid autók számítanak a legfelkapottabbnak, de alternatív üzemanyagként már a bioetanol is több helyen megjelent. Legutóbb a svéd Scania mutatott be egy 410 lóerős, bioetanollal üzemelő motort, amelyet hosszú távú megoldásnak szánnak, hiszen ilyen erőforrás alkalmazásával kilencven százalékkal csökkenthető a széndioxid-kibocsátás, ami hatalmas lépés a környezetvédelem területén. A tehergépkocsikkal foglalkozó cég motorja ugyanazt a teljesítményt tudja, mint egy dízeles erőforrás – az alapot egy 13 literes, hathengeres motor jelenti. A bioetanolos verzió is kompresszió gyújtású, a változtatások pedig leginkább a befecskendező-rendszert és a hengereket érintették.

A legkönnyebben hozzáférhető megújuló üzemanyag

A Scania az élen jár a fenntartható fejlődés kutatásának területén, ezen az úton is jelentős lépés a bioetanol alkalmazása. És hogy miért? Mert az etanol bizonyítottan a legkönnyebben hozzáférhető megújuló üzemanyagnak számít, számos olyan ország van a világon, ahol könnyedén és gazdaságosan előállítható, emellett pedig – ahogy már említettük – a környezetet is kíméli. A Scania által használt vegyületben mindössze öt százalék a gyulladássegítő és kenőadalék aránya, ez teszi lehetővé a kompresszió általi gyújtást. A tervek szerint elsősorban a hosszú távú fuvarozásban használják majd a svédek, de az ipar más területein is jelentős eredményeket lehet elérni ezzel az üzemanyaggal.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elekt