Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Használt autót venne? Van egy jó hírünk!

Egyre több a megbízható használtautó-kereskedés Magyarországon, de még így is nagy az esélye, hogy pórul járunk, ha nem vagyunk elég figyelmesek. Segítsünk saját magunkon: nézzük meg a Belügyminisztérium adatbázisát, mielőtt pénzt költünk.

Tudatos vásárlók kora

A használt autók vásárlásának – mint sok másnak – ugyanúgy megvannak az előnyei, mint a hátrányai. Előbbi az ár, természetesen, azaz olyan típusokat, modelleket is meg tudunk venni néhány évesen, amelyre újonnan nem biztos, hogy futná. A hátrány pedig az, hogy szervizkönyv ide, állítólagos első tulajdonostól vett kocsi oda, mindig lutri, milyen kocsi köt ki a garázsunkban. Éppen ezért megnyugtató, amit nemrég Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója nyilatkozott – szerinte a Magyarországon működő, használt autók eladásával foglalkozó kereskedések majdnem fele megbízhatónak minősíthető, ráadásul a vásárlók is egyre tudatosabbak, egyre jobban utánanéznek a dolgoknak, mielőtt kifizetik a vételárat.

Könnyítsük meg a saját dolgunkat

Persze az, hogy a kereskedések „csaknem fele” megbízható, még mindig ijesztően hangozhat, de az arányokat kell nézni – már ennek az adatnak is örülhetnek a vásárlók. Próbáljuk megkönnyíteni a saját dolgunkat azzal, hogy olyan helyen veszünk kocsit, amely nem tartozik a rizikós kategóriába. Nézzük meg a Belügyminisztérium adatbázisát, abban ugyanis minden műszaki vizsgánál, átírásnál feljegyzik, hogyan áll az adott autó kilométerórája, ez pedig az egyik legfontosabb adat. A piac pörög, idén például a várakozások szerint 750 ezer használt autó cserél itthon gazdát, külföldről is sokat hoznak be, azaz bőven van lehetőségük az „ügyeskedő” kereskedőknek, hogy átverjék a gyanútlan vásárlót. Éppen ezért lépjünk ki a gyanútlan szerepből, bátran kérjünk segítséget, és gondoljuk át alaposan, mire adjuk ki a pénzünket.