Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Megéri kevésbé ismert, különleges márkájú autót vásárolni?

Az emberek nagy többsége, ha autóvásárlásra adja a fejét, biztonságra törekszik, és olyan autót szeretne vásárolni, amely már másoknak jól bevált, és sok pozitív visszajelzést kapott a felhasználóktól. Ezért általában olyan márkát keres az autópiacon, amely ismert, sok embernek van olyan márkájú autója. Előnye ennek a viszonyulásnak az is, hogy az ilyen autók általában nagyon sok márkaszervizzel rendelkeznek, és nem igényel sok időt és utánajárást a javíttatásuk.

Akik a kevésbé ismertet választják…

Vannak azonban olyanok, habár lényegesen kevesebben, akik autóvásárláskor nem az ismert és jól bevált márkákat keresik, nem a gyakorlati szempontokat tartják szem előtt, hanem céljuk az, hogy olyan autót vásároljanak, amely kevésbé ismert, különleges fajtájú. Az autó számukra nem csupán egy közlekedési eszköz, hanem több annál, az önkifejezésük eszköze, annak a képnek a fontos része, amelyet magukról mutatnak a világnak, azt jelzi, hogy „különleges vagyok”, vagy esetleg azt, hogy „nézzétek, milyen jómódú vagyok, milyen fantasztikus ritka autót engedhetek meg magamnak”. Neves, nagy múlttal rendelkező autógyártó cégek retró darabjai ezek, vagy pedig olyan márkák, amelynek létezéséről kevés embernek van fogalma. Akik viszont tájékozottak a különleges autók témájában, azok exkluzív szűk körét alkotják az autótulajdonosoknak, és mintha külön nyelvet beszélnének, külön világot építettek ki maguknak, a különleges járművek világát. Ismerik egymást, találkozókat szerveznek, amelyek szociális szempontból is hasznosak lehetnek, ugyanis a közös téma összehozza az embereket, akik így emberi kapcsolatokat is építhetnek.

A további előnyök

Másik előnye ennek a dolognak, hogy ezek az autók nem annyira népszerűek az autótolvajok körében sem. Nem érdemes ellopni egy feltűnő autót, hisz a tolvajnak nincs mit kezdenie egy ilyen járművel, sem használni, sem pedig továbbadni nem tudja, hisz egykettőre lefülelnék, ha megkísérelné értékesíteni a lopott árut. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy valaki azért vásárol ritka márkát, mert az olcsóbb, nem különleges, csupán kevés pénzbe kerül. Vagy divatjamúlt, vagy pedig nem rendelkezik olyan extrákkal, amelyek ma már alapkövetelményei egy autónak. De nem is annyira régi vagy érdeke, hogy retró hatást keltsen. Ez sem elképzelhetetlen. Előnye lehet az ilyen autónak az olcsósága. Sokféle szempontot vehetnek tehát figyelembe a vásárlók, mindeniknek megvan az előnye és a hátránya attól függően, hogy milyen célból vásárol autót az ember.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata