Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kutya az autóban

Hogyha Önnek házikedvence és autója is van, ráadásul szeret utazni, akkor biztosan tapasztalhatta már, hogy milyen, ha a kutyust (vagy cicust) be kell valahogy illeszteni a csomagok közé. Maradjunk csak a kutyáknál, mert náluk nem egyértelmű, hogy beleférjenek egy állathordozóba, ellentétben a macskákkal.

Az első lépések

Gyakori az az eset, amikor a kutyus sajnos nem bírja az autózást. Ezért is fontos, hogy, ha tudjuk, hogy utaztatni fogjuk, már lehetőleg kiskorától szoktassuk is ehhez. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, hogy fokozatosan visszük bele ebbe az állapotban. Egészen kicsi korában még csak 5-10 percet, aztán 20-30-at, majd egy órát utazzunk vele, és mindezt nagyon vigyázva, hogy ne maradjon majd rossz benyomása tőle. Hogyha ez megvan, és bírja az utat, akkor nagyobb korában már bátran elvihetjük akár hosszabb távra is. Hogyha azonban nem bírja, akkor léteznek más megoldások is: ha nem vált be a rászoktatás, akkor, akárcsak az embereknél, a kutyáknál is van olyan lehetőség, hogy hányinger elleni gyógyszert adjunk be nekik a nagyobb utak előtt. Ez azonban kevésbé barátságos megoldás, és nem mindig lehet alkalmazni, főleg, ha sokat utazunk. Nem hat a legjobban a kutyák gyomrára, ha folyton ezzel etetjük őket, ha viszont nincs más megoldás, akkor általában be szokott válni.

Mire van még szükség?

Hogyha megvannak ezek, akkor még van pár dolog, amire föltétlenül oda kell figyelni. Az első esek közül a kutyus útlevele. E nélkül lehetetlen, hogy hosszabb útra menjünk vele, és kivigyük az országból, mert mindenhol nagyon szigorúan veszik ezt. A második dolog az oltási papír. Ha ez nincs aktualizálva, és véletlenül megállítanak az utcán, akár országon belül is, akkor hatalmas büntetéseket szabhatnak ki ránk. Hogyha ezek megvannak, már csak arról kell gondoskodni, hogy házikedvencünk komfortosan és biztonságban érezze magát az út során. Hogy ezt elérjük, tanácsos, ha végig a közelében tartjuk a kedvenc takaróját, vagy játékát, hogy tudja: nem szakadt el annyira az otthonától, hogy kiszolgáltatottá váljon. Fontos az is, hogy a komfort ellenére a kutya szabályosan utazzon az autóban. Minden országnak megvannak a maga szabályai minden kutya esetében, és fontos, hogy betartsuk ezeket, egyrészt a biztonság, másrészt az ellenőrzések miatt. A kutyával való utazás – amint láthattuk – nem a legegyszerűbb, viszont megoldható, és kellő odafigyeléssel nem is olyan kellemetlen, mint gondolnánk…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata