Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kutya az autóban

Hogyha Önnek házikedvence és autója is van, ráadásul szeret utazni, akkor biztosan tapasztalhatta már, hogy milyen, ha a kutyust (vagy cicust) be kell valahogy illeszteni a csomagok közé. Maradjunk csak a kutyáknál, mert náluk nem egyértelmű, hogy beleférjenek egy állathordozóba, ellentétben a macskákkal.

Az első lépések

Gyakori az az eset, amikor a kutyus sajnos nem bírja az autózást. Ezért is fontos, hogy, ha tudjuk, hogy utaztatni fogjuk, már lehetőleg kiskorától szoktassuk is ehhez. Ezt úgy tehetjük meg a legkönnyebben, hogy fokozatosan visszük bele ebbe az állapotban. Egészen kicsi korában még csak 5-10 percet, aztán 20-30-at, majd egy órát utazzunk vele, és mindezt nagyon vigyázva, hogy ne maradjon majd rossz benyomása tőle. Hogyha ez megvan, és bírja az utat, akkor nagyobb korában már bátran elvihetjük akár hosszabb távra is. Hogyha azonban nem bírja, akkor léteznek más megoldások is: ha nem vált be a rászoktatás, akkor, akárcsak az embereknél, a kutyáknál is van olyan lehetőség, hogy hányinger elleni gyógyszert adjunk be nekik a nagyobb utak előtt. Ez azonban kevésbé barátságos megoldás, és nem mindig lehet alkalmazni, főleg, ha sokat utazunk. Nem hat a legjobban a kutyák gyomrára, ha folyton ezzel etetjük őket, ha viszont nincs más megoldás, akkor általában be szokott válni.

Mire van még szükség?

Hogyha megvannak ezek, akkor még van pár dolog, amire föltétlenül oda kell figyelni. Az első esek közül a kutyus útlevele. E nélkül lehetetlen, hogy hosszabb útra menjünk vele, és kivigyük az országból, mert mindenhol nagyon szigorúan veszik ezt. A második dolog az oltási papír. Ha ez nincs aktualizálva, és véletlenül megállítanak az utcán, akár országon belül is, akkor hatalmas büntetéseket szabhatnak ki ránk. Hogyha ezek megvannak, már csak arról kell gondoskodni, hogy házikedvencünk komfortosan és biztonságban érezze magát az út során. Hogy ezt elérjük, tanácsos, ha végig a közelében tartjuk a kedvenc takaróját, vagy játékát, hogy tudja: nem szakadt el annyira az otthonától, hogy kiszolgáltatottá váljon. Fontos az is, hogy a komfort ellenére a kutya szabályosan utazzon az autóban. Minden országnak megvannak a maga szabályai minden kutya esetében, és fontos, hogy betartsuk ezeket, egyrészt a biztonság, másrészt az ellenőrzések miatt. A kutyával való utazás – amint láthattuk – nem a legegyszerűbb, viszont megoldható, és kellő odafigyeléssel nem is olyan kellemetlen, mint gondolnánk…

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.