Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mi szivárog a kocsimból?

Autójában rengeteg a folyadék, hiszen ezek a folyadékok szükségesek egy-egy alkatrész működéséhez. Időről időre szivárgó folyadékot fog majd megfigyelni, és ilyenkor nagyon fontos, hogy felismerje melyik folyadékról van szó, illetve hogy honnan is szivárog az adott folyadék. Megtalálni a probléma forrását létfontosságú ahhoz, hogy felmérje mekkora a szivárgás és hogy szükség van-e szervizelésre vagy meg tudja akár ön is oldani a felmerülő problémát.

Fagyálló, olaj

A fagyálló szivárgása a leggyakoribb az összes szivárgás közül, és ez az egyik legkevésbé veszélyes és legkevésbé súlyos is egyben, viszont mégis oda kell rá figyelni, mert ez szabályozza az autóban a motor hőmérsékletét. A legnagyobb kockázat a fagyálló szivárgásakor az az, hogy kifogy a folyadék, ami a motor felmelegedéséhez vezet. A fagyálló általában nagyon fényes színű, legtöbbször zöld, de lehet sárga vagy akár narancssárga is. A folyadék viszonylag híg és textúrája csúszós. A motorolaj szivárgása is a leggyakoribb szivárgások közé tartozik, tehát ha lát az autója alatt egy tócsa olajat, akkor a legjobb elvinni az autóját egy szerelőhöz, hogy azt minél előbb megjavítsák. Az olaj szivárgásának több oka is lehet, például az olajszűrő helytelen beszerelése, a magas olajnyomás, stb. Az olaj szivárgása az olaj hiányához fog vezetni, és így a javíttatás sokkal többe fog kerülni, mint amennyibe amúgy kerülne. A motorolaj általában világosbarna vagy fekete színű, attól függően, hogy mennyire új.

Fékfolyadék, szervokormány folyadék

A fékfolyadék segít fenntartani a hidraulikus nyomást az autójának fékrendszerében. A fékfolyadék szivárgása előbb utóbb a fékrendszer meghibásodásához is vezethet ezért erre érdemes különösen odafigyelni. Bár a fékfolyadék szivárgása nagyon ritka, mindenképpen vigye szervizbe az autóját, ha erre a jelenségre lesz figyelmes. A fékfolyadék lehet tiszta és lehet világosbarna is attól függően, hogy mennyire új. A szervokormány folyadék általában sárgás színű, viszont mielőtt még döntene arról, hogy mit kéne tennie a szivárgással, mindenképpen olvassa át az autó kézikönyvét amiben megtalálhatja, hogy kormányrendszere milyen folyadékkal működik. Ha arra gyanakszik, hogy folyik a szervokormány folyadék, akkor azt úgy tudja megállapítani, hogy a kormánykerék elforgatása nehezebb lesz abban az esetben, ha valóban szivárgás észlelhető.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata