Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mi szivárog a kocsimból?

Autójában rengeteg a folyadék, hiszen ezek a folyadékok szükségesek egy-egy alkatrész működéséhez. Időről időre szivárgó folyadékot fog majd megfigyelni, és ilyenkor nagyon fontos, hogy felismerje melyik folyadékról van szó, illetve hogy honnan is szivárog az adott folyadék. Megtalálni a probléma forrását létfontosságú ahhoz, hogy felmérje mekkora a szivárgás és hogy szükség van-e szervizelésre vagy meg tudja akár ön is oldani a felmerülő problémát.

Fagyálló, olaj

A fagyálló szivárgása a leggyakoribb az összes szivárgás közül, és ez az egyik legkevésbé veszélyes és legkevésbé súlyos is egyben, viszont mégis oda kell rá figyelni, mert ez szabályozza az autóban a motor hőmérsékletét. A legnagyobb kockázat a fagyálló szivárgásakor az az, hogy kifogy a folyadék, ami a motor felmelegedéséhez vezet. A fagyálló általában nagyon fényes színű, legtöbbször zöld, de lehet sárga vagy akár narancssárga is. A folyadék viszonylag híg és textúrája csúszós. A motorolaj szivárgása is a leggyakoribb szivárgások közé tartozik, tehát ha lát az autója alatt egy tócsa olajat, akkor a legjobb elvinni az autóját egy szerelőhöz, hogy azt minél előbb megjavítsák. Az olaj szivárgásának több oka is lehet, például az olajszűrő helytelen beszerelése, a magas olajnyomás, stb. Az olaj szivárgása az olaj hiányához fog vezetni, és így a javíttatás sokkal többe fog kerülni, mint amennyibe amúgy kerülne. A motorolaj általában világosbarna vagy fekete színű, attól függően, hogy mennyire új.

Fékfolyadék, szervokormány folyadék

A fékfolyadék segít fenntartani a hidraulikus nyomást az autójának fékrendszerében. A fékfolyadék szivárgása előbb utóbb a fékrendszer meghibásodásához is vezethet ezért erre érdemes különösen odafigyelni. Bár a fékfolyadék szivárgása nagyon ritka, mindenképpen vigye szervizbe az autóját, ha erre a jelenségre lesz figyelmes. A fékfolyadék lehet tiszta és lehet világosbarna is attól függően, hogy mennyire új. A szervokormány folyadék általában sárgás színű, viszont mielőtt még döntene arról, hogy mit kéne tennie a szivárgással, mindenképpen olvassa át az autó kézikönyvét amiben megtalálhatja, hogy kormányrendszere milyen folyadékkal működik. Ha arra gyanakszik, hogy folyik a szervokormány folyadék, akkor azt úgy tudja megállapítani, hogy a kormánykerék elforgatása nehezebb lesz abban az esetben, ha valóban szivárgás észlelhető.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson