Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Lemerült az akkumulátor?

Akkumulátor bikázása

Bizonyára már sok sofőr szembesült azzal a problémával, hogy hosszabb állás után, vagy esetleg az égve felejtett fényszórók miatt nem indult az autó, mivel lemerült az akkumulátor. Szerencsés forgatókönyv esetén néhány kísérlet után meghalljuk az áhított motorhangot, azonban az is előfordulhat, hogy szüntelen próbálkozásunk eredmény nélkül marad. Kis szerencsével tényleg csak lemerült, és nem válik szükségessé az akkumulátor csere.

Mi okozhatja?

Csakúgy, mint minden, az akkumulátor is öregszik, fárad az idő előrehaladtával. Ha nincs kifogástalan állapotban, a mínuszok erősen gátolják az optimális működését. Ilyenkor bizony könnyen előfordul, hogy az indítókulcs elforgatásakor csak „köhög” egyet szeretett négykerekűnk, majd nem indul be. Teljes áramkimaradás esetén még a műszerfal kivilágosodása is elmaradhat. A fagyos időjárási körülmények mellet az is megeshet, hogy bekapcsolva felejtettük a fényszórókat, vagy hosszabb ideig nem használtuk az autót. A karbantartásra is figyelmet kell fordítanunk, hiszen ez a probléma akkor is előjöhet, ha a saruk nincsenek megfelelően tisztán tartva. Sokszor előforduló hiba még, hogy a generátorban elromlik a feszültségszabályozó vagy a dióda híd. Fontos, ha többszöri próbálkozásra sem indul a jármű, ne erőltessük! A próbálkozások között tartsunk legalább fél perces szüneteket. Segítség lehet, hogy ilyen esetben először hagyjuk pihenni a kocsit, majd csak a világítást kapcsoljuk fel, várjunk egy kicsit, és csak ezután folytassuk a kísérletezést. Közel sem biztos, de segíthet, ha az akkumulátort meleg helyre visszük. Ezt csak végső esetben javasoljuk, ugyanis a pozitív eredmény közel sincs garantálva, viszont a művelet sok bajlódással jár.

Az autó bebikázása

Erről a módszerről már valószínűleg mindenki hallott, hiszen ez a legelterjedtebb „orvosi javallat”. Ehhez a megoldáshoz szükségünk lesz egy bikakábelre és egy segítőkész autós működő akkumulátorára. A működőképes autóval álljunk lehetőség szerint minél közelebb a lemerült akkumulátorhoz. A sebességváltót tegyük üresbe, majd a kézifék behúzása után kapcsoljuk le a gyújtást, és vegyük ki a slusszkulcsot. Nyissuk fel a motorháztetőket, és a kábel megfelelő csipeszeit csatlakoztassuk az akkumulátorok megfelelő pozitív pólusaira. Ezután indítsuk el a működő kocsit. A folyamat zárásaként csatlakoztassuk a negatív kábel egyik végét a működő akkumulátor negatív pólusához. A kábel másik végét csatoljuk az autó egy festetlen, fém részéhez. Legyünk türelemmel pár percig, jó esetben a működő autó generátora tölteni kezdi a rossz akkumulátort is.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata