Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Lejárt a kocsin a műszaki? Mutatjuk, mit kell tenni!

Csavarhúzó a szerelő kezében

Ha lejárt az autónkon a műszaki, ne menjünk vele forgalomban, maximum addig, amíg elvisszük a szerelőnkhöz vagy egy vizsgáztatási helyre. Jó alkalom ez arra is, hogy ha valami nem stimmel a kocsin, megcsináltassuk, hogy a műszaki vizsga után egy kiváló állapotú és biztonságos autóba tudjunk beszállni.

Ha lejárt a műszaki, cselekedni kell

Ha valaki nem figyeli autója forgalmi engedélyét rendszeresen, vagy átsiklik az e-mailen érkező figyelmeztetésen, az könnyen arra kaphatja fel a fejét, hogy lejárt a családi kocsin a műszaki vizsga. Persze ettől a gép még működik, nem lett rosszabb állapotú, mint egy nappal korábban, csak éppen komoly büntetést kaphatunk érte, ha használjuk a forgalomban. Bár a műszakiztatás nem öröm, két-, esetleg négyévente azért ennyi ideje és pénze juthat rá a tulajdonosnak, ráadásul ez egy komoly lépcsőfok a veszélyt jelentő autók kiszűrésében. Szóval, ha lejárt a műszaki, cselekedni kell, és keresni egy helyet, ahol levizsgáztatják. Ha ez macerás, vagy csak nincs kedvünk hozzá, megkérhetjük az autószerelőnket is, aki némi munkadíjért elvégzi, elvégezteti helyettünk a folyamatot – egész biztos, hogy vagy ő vállal ilyen szolgáltatást, vagy van egy ismerőse, akihez neki is megéri elvinni a kocsit. Ráadásul, ha gondot tapasztalunk az autón, a szerelő át is tudja nézni a legfontosabb dolgokat, és megjavítja a hibákat, hogy azok ne a vizsgáztatás során derüljenek ki.

Mindent átvizsgálnak

Röviden a vizsgáztatás folyamatáról! Ha szerelő viszi, ha magánszemély, mindenképpen átvizsgálják az autót alapszinten. A hivatalos procedúra során megnézik a károsanyag-kibocsátást, amely a környezetvédelem miatt fontos. Műszerek segítségével bemérik a lengéscsillapítókat, azok hatásfokát, a fékeket szintén letesztelik. Ezek esetében is egy számítógépes rendszer mutatja meg, biztonságosan és hatásosan működik-e ez a terület. Az autót rázópadra küldik, amely azért előnyös, mert a nagy terhelés mellett is megfigyelhetik a kocsi viselkedését. Álló helyzetben ezekre nem mindig derül fény. A folyamat utolsó fázisa a szemrevételezés: ellenőrzik a világítást, a gumik állapotát, az olajszintet. Ha minden rendben megy, újabb két évet „bevésnek” a forgalmi engedélybe, és egy ideig megint letudhatjuk ezt a feladatot. Mielőtt azonban nekiindulunk az egésznek, érdemes körbenézni a lehetőségek között: a vizsgáztató helyek árai között több ezer forint lehet az eltérés. Elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy húszezer forinttal mindenképp készülni kell, még akkor is, ha semmi baja az autónak, de az is lehet, hogy huszonötezret is rá kell szánni a feladatra.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata