fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

A leggyakoribb hibák, amelyeket a sofőrök elkövetnek a mindennapokban

Nagyon sokan csak azért tartanak fenn autót, és azért használják, mert valamilyen céljuk van vele (például naponta ingáznak a munkahelyükre és vissza), és nem pedig azért, mert szeretik a vezetést. Természetesen ezzel nincs baj, hiszen az autó egy használati eszköz, azonban jó odafigyelni az apró részletekre is.

Mi vezethet a hibákhoz?

Ezek a részletek nem mindig olyan tisztázottak, ezért az első és legfontosabb dolog ilyenkor, hogy az illető sofőr kiismerje az autója minden csínját-bínját, mielőtt hosszabb útra indulna vele. Hogyha valaki nem szeret vezetni, akkor általában figyelmen kívül hagyja azokat a tényezőket, amelyek lehetővé tennék, hogy zökkenőmentesen haladhasson előre. Amennyiben ez nem teljesül, azzal kell számolni, hogy a sofőr olyan bakit követ el, amely esetleg még súlyos balesethez is vezethet. Azok az emberek, akik nem szeretik az autóvezetést, és száz százalékban csak kényszerből vezetik az autójukat, hajlamosak kevésbé odafigyelni ezekre a részletekre. Viszont azok, akik szívesen teszik, sokkal nagyobb eséllyel figyelnek oda, mert számukra a vezetés nem csak egy kényszerdolog, hanem egyben szórakozás is. Természetesen ez a dolog ugyanúgy függ az ember kedvétől is, viszont jó tisztában lenni ezekkel a tényezőkkel is. Arra is akad példa, hogy az ember megszereti ezt a tevékenységet. Ez talán a legjobb opció, mivel ilyenkor fokozottan odafigyel majd az újonnan felfedezett és megkedvelt részletekre.

A leggyakoribb hibák

Sokak számára már annyira bevett szokásnak számít a vezetés (például azok körében, akik naponta több tíz kilométert is megtesznek), hogy annak minden mozzanata rutinossá válik. Ennek persze megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Az előnyök egyértelműek, a legnagyobb hátránynak és veszélynek pedig azt lehetne mondani, amikor a sofőr elalszik vezetés közben, mert már annyira ismer minden, azzal kapcsolatos mechanizmust. Sok megoldás létezik ennek elkerülésére, és a legjobb, ha az ember tudatosan alkalmazza ezeket. A másik leggyakoribb hiba az ittas állapotban levő közlekedés. Sajnos nem létezik recept ennek kiszűrésére, viszont oda lehet figyelni, sőt, másokat is rá lehet vezetni, hogy ne tegyék ezt. A harmadik, szinte ugyanennyire gyakori balesetet generáló tényező a sietés. Hogyha az ember rutinszerűek ugyanazt az útvonalat teszi meg nap mint nap, akkor előfordulhat, hogy már nincs türelme szabályosan közlekedni (főleg az esti órákban, amikor alig várja, hogy hazaérjen), és ezzel balesetet generál.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata