Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A leggyakoribb hibák, amelyeket a sofőrök elkövetnek a mindennapokban

Nagyon sokan csak azért tartanak fenn autót, és azért használják, mert valamilyen céljuk van vele (például naponta ingáznak a munkahelyükre és vissza), és nem pedig azért, mert szeretik a vezetést. Természetesen ezzel nincs baj, hiszen az autó egy használati eszköz, azonban jó odafigyelni az apró részletekre is.

Mi vezethet a hibákhoz?

Ezek a részletek nem mindig olyan tisztázottak, ezért az első és legfontosabb dolog ilyenkor, hogy az illető sofőr kiismerje az autója minden csínját-bínját, mielőtt hosszabb útra indulna vele. Hogyha valaki nem szeret vezetni, akkor általában figyelmen kívül hagyja azokat a tényezőket, amelyek lehetővé tennék, hogy zökkenőmentesen haladhasson előre. Amennyiben ez nem teljesül, azzal kell számolni, hogy a sofőr olyan bakit követ el, amely esetleg még súlyos balesethez is vezethet. Azok az emberek, akik nem szeretik az autóvezetést, és száz százalékban csak kényszerből vezetik az autójukat, hajlamosak kevésbé odafigyelni ezekre a részletekre. Viszont azok, akik szívesen teszik, sokkal nagyobb eséllyel figyelnek oda, mert számukra a vezetés nem csak egy kényszerdolog, hanem egyben szórakozás is. Természetesen ez a dolog ugyanúgy függ az ember kedvétől is, viszont jó tisztában lenni ezekkel a tényezőkkel is. Arra is akad példa, hogy az ember megszereti ezt a tevékenységet. Ez talán a legjobb opció, mivel ilyenkor fokozottan odafigyel majd az újonnan felfedezett és megkedvelt részletekre.

A leggyakoribb hibák

Sokak számára már annyira bevett szokásnak számít a vezetés (például azok körében, akik naponta több tíz kilométert is megtesznek), hogy annak minden mozzanata rutinossá válik. Ennek persze megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Az előnyök egyértelműek, a legnagyobb hátránynak és veszélynek pedig azt lehetne mondani, amikor a sofőr elalszik vezetés közben, mert már annyira ismer minden, azzal kapcsolatos mechanizmust. Sok megoldás létezik ennek elkerülésére, és a legjobb, ha az ember tudatosan alkalmazza ezeket. A másik leggyakoribb hiba az ittas állapotban levő közlekedés. Sajnos nem létezik recept ennek kiszűrésére, viszont oda lehet figyelni, sőt, másokat is rá lehet vezetni, hogy ne tegyék ezt. A harmadik, szinte ugyanennyire gyakori balesetet generáló tényező a sietés. Hogyha az ember rutinszerűek ugyanazt az útvonalat teszi meg nap mint nap, akkor előfordulhat, hogy már nincs türelme szabályosan közlekedni (főleg az esti órákban, amikor alig várja, hogy hazaérjen), és ezzel balesetet generál.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata