Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A leggyakoribb hibák, amelyeket a sofőrök elkövetnek a mindennapokban

Nagyon sokan csak azért tartanak fenn autót, és azért használják, mert valamilyen céljuk van vele (például naponta ingáznak a munkahelyükre és vissza), és nem pedig azért, mert szeretik a vezetést. Természetesen ezzel nincs baj, hiszen az autó egy használati eszköz, azonban jó odafigyelni az apró részletekre is.

Mi vezethet a hibákhoz?

Ezek a részletek nem mindig olyan tisztázottak, ezért az első és legfontosabb dolog ilyenkor, hogy az illető sofőr kiismerje az autója minden csínját-bínját, mielőtt hosszabb útra indulna vele. Hogyha valaki nem szeret vezetni, akkor általában figyelmen kívül hagyja azokat a tényezőket, amelyek lehetővé tennék, hogy zökkenőmentesen haladhasson előre. Amennyiben ez nem teljesül, azzal kell számolni, hogy a sofőr olyan bakit követ el, amely esetleg még súlyos balesethez is vezethet. Azok az emberek, akik nem szeretik az autóvezetést, és száz százalékban csak kényszerből vezetik az autójukat, hajlamosak kevésbé odafigyelni ezekre a részletekre. Viszont azok, akik szívesen teszik, sokkal nagyobb eséllyel figyelnek oda, mert számukra a vezetés nem csak egy kényszerdolog, hanem egyben szórakozás is. Természetesen ez a dolog ugyanúgy függ az ember kedvétől is, viszont jó tisztában lenni ezekkel a tényezőkkel is. Arra is akad példa, hogy az ember megszereti ezt a tevékenységet. Ez talán a legjobb opció, mivel ilyenkor fokozottan odafigyel majd az újonnan felfedezett és megkedvelt részletekre.

A leggyakoribb hibák

Sokak számára már annyira bevett szokásnak számít a vezetés (például azok körében, akik naponta több tíz kilométert is megtesznek), hogy annak minden mozzanata rutinossá válik. Ennek persze megvannak a maga előnyei és hátrányai is. Az előnyök egyértelműek, a legnagyobb hátránynak és veszélynek pedig azt lehetne mondani, amikor a sofőr elalszik vezetés közben, mert már annyira ismer minden, azzal kapcsolatos mechanizmust. Sok megoldás létezik ennek elkerülésére, és a legjobb, ha az ember tudatosan alkalmazza ezeket. A másik leggyakoribb hiba az ittas állapotban levő közlekedés. Sajnos nem létezik recept ennek kiszűrésére, viszont oda lehet figyelni, sőt, másokat is rá lehet vezetni, hogy ne tegyék ezt. A harmadik, szinte ugyanennyire gyakori balesetet generáló tényező a sietés. Hogyha az ember rutinszerűek ugyanazt az útvonalat teszi meg nap mint nap, akkor előfordulhat, hogy már nincs türelme szabályosan közlekedni (főleg az esti órákban, amikor alig várja, hogy hazaérjen), és ezzel balesetet generál.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!