Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Amit az autó waxolásról tudni kell

Amikor az ember kocsit vásárol, olyankor tisztában kell lennie vele, hogy azt nem csak megvásárolni kell, hanem szükség van arra is, hogy odafigyeljen annak rendszeres karbantartására.

Miért kell karban tartani az autó külsejét is?

Ha Ön is egy rendezett autót szeretne, amely kitűnően funkcionál, még az idő múlásával is, akkor elengedhetetlen, hogy előre gondolkozzon, és gondoskodjon az ezt létrehozó feltételekről is. Ilyenkor több dologra is lehet gondolni, a lényeg azonban az, hogy gondoskodjon minden részletről az autóápolással kapcsolatban is. Ehhez nincs szükség különösebb szakértelemre, azonban tényleg előre meg kell tervezni mindent, ami fontos lehet ennek elérése érdekében. Hogyha energiát fektetünk ebbe, akkor biztosan gondoskodunk majd az autó külsejéről, és belsejéről is. A belső munkálatok nagyrészt a takarításban, és a belső részek karbantartásában merül ki. Azonban, hogyha mindezek után a kocsi külső részeinek a karbantartását is elvégezzük, akkor már sokkal többet tettünk érte. Egy autó újszerű fenntartása érdekében jó, hogyha gondoskodunk a festésről, és a védőréteg karbantartásáról. Ehhez egy másik festőréteget, vagy waxot kell használnunk. Az ilyen munkálatok sokszor nem igényelnek nagy erőfeszítést, és anyagi rááldozást, és mindenképpen megéri, hogy figyelmet fordítunk rájuk. Hogyha bewaxoljuk az autó felületét, akkor az nem csak szép csillogást ad neki, hanem védőréteget is von a legfelső rész fölé, és megvédi azt a különböző károsodásoktól.

Mikor, hogyan tanácsos elvégezni?

Az ilyen védőrétegek felvitelét és egyéb munkálatokat elvégezhetik Önöknek bizonyos, hasonló dolgokkal foglalkozó szakemberek. Hogyha ezt veszik figyelembe, akkor célszerű hozzájuk vinni a kocsit, mivel ők már előzetes munkatapasztalattal rendelkeznek, és nem okoz nekik problémát a hasonló munkálatok elvégzése. Igaz, hogy ezek a szolgáltatások nem ingyen vannak, azonban mégis érdemes rááldoznunk azt az anyagi összeget arra, hogy elvégezzék nekünk őket, ugyanis ezzel sokat teszünk a kocsink hosszú életéért. A festés és a felső részek épsége nagyon fontos, ugyanis ezek védik meg a járműt attól, hogy idő előtt tönkremenjen, megkarcolódjon, vagy rozsdásodjon. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor nézzünk szét az ilyen cégek kínálataiban, hiszen nagyon sok van belőlük, és sokan közülük a lehető legjobb ajánlatot nyújtják. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy olyan céget válasszunk, amelynek a dolgozói munkatapasztalattal rendelkeznek, és igényesen, megbízhatóan dolgoznak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata