Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A kisállatok szállítása az autóban? Figyeljünk a kényelemre és a biztonságra is!

Ha van egy saját háziállata, akkor valószínű, hogy a kisállat már együtt utazott önnel az autóban, ezért manapság egyre több óvintézkedést kell tenni annak érdekében, hogy kisállatai biztonságosan utazhassanak önnel. Amikor vadonatúj autót vásárol, valószínűleg nem gondol arra, hogy egy idő után kiskedvence is önnel fog utazni, viszont azért mégis érdemes elgondolkodni kedvencei szükségletein, illetve biztonságán. Egy nem megfelelően bekötött kutya egy baleset esetén például akár komoly károkat is okozhat, emellett pedig az ön és családja biztonságát is kockára teheti.

10 emberből 6, utazott már kisállatával együtt

Mivel manapság egyre többen utaznak együtt háziállatukkal, egyre több figyelmet kell szentelni annak, hogy családja és négylábú kedvence is biztonságban legyen az utazás során. Sajnos napjainkban az is előfordul, hogy az autóvezetők kutyájukkal ölükben vezetnek, ami meglehetősen balesetveszélyes, ráadásul néhol még illegális is. Emellett az sem kifejezetten biztonságos, ha a kutya az első ülésen ül, hiszen úgy könnyen elterelheti a sofőr figyelmét. Ha éppen új autó vásárlás előtt áll, akkor válasszon egy széles autót, aminek enyhén négyszögletű a csomagtere, és magas. Ez megkönnyíti majd azt, hogy be- és kipakolja az autóból a kisállatok dolgait. Az autóban a pohártartók is hasznosak lehetnek, hiszen ebben vizet tarthat kedvenc kisállatának, hogy meg tudja itatni, ha szüksége van rá. A rugalmas és előre hajtható ülések szintén megkönnyítik a kisállat tulajdonosok életét, és egy hátsó hűtőrendszer is sokat segíthet abban, hogy kedvence a legjobban érezze magát útközben.

Ami még megkönnyíti a kisállattal való utazást

Az előre hajtható ülések nemcsak arra szolgálnak, hogy kényelmesebben megférjenek a kisállatok, de így ketreceiknek vagy ládáiknak is sokkal nagyobb hely jut. A különböző fekvőhelyek, párnák és takarók is a kisállatok kényelmét szolgálja. Ezeken kívül kisállat szállító ládákat és külön biztonsági öveket is lehet kapni annak érdekében, hogy kisállata mindig biztonságban utazzon. Figyeljen oda a biztonságra is, ne csak a kényelemre, mert sosem tudhatja mikor lesz rá szükség. Számos kiegészítő kapható, amivel megkönnyebbíthetjük kiskedvencünk autózását. Érdemes néhányat beszerezni, mert garantáltan sikerük lesz a kisállatoknál, hiszen ezekkel kényelmes lesz az utazásuk.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata