Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Legendás autóversenyek (V. rész) – A Dakar-rali

A Párizs–Dakar, vagy ahogyan sokszor csak simán nevezik, a Dakar a Forma–1 után a világ legnézettebb és legkedveltebb autó- és motorsporteseményévé vált. Harmincéves történelme folyamán vívta ki magának ezt az előkelő helyet a verseny veszélyessége, vadsága, az elképesztő terepviszonyok és a pilóták vakmerősége miatt.

Egyszer maradt el, akkor is terrorfenyegetés miatt

Az 1978-ban induló első Párizs–Dakar rali közvetlen előzménye volt, hogy a milliárdos Thierry Sabine eltévedt egy autóverseny során a Líbiai sivatagban, azonban több embert próbáló nap után megmenekült. Ekkor határozta el, hogy elindítja a sivatagi showt. Azóta minden évben – 2008 kivételével, amikor terrorfenyegetés miatt lefújták a ralit – megrendezik ezt az autóversenyt, ahol a legelső alkalommal még csak autók és motorok indultak. A második versenyen már meghirdették a kamionok kategóriáját, illetve 2009 óta már quaddal is neki lehet vágni a viadalnak. 2007 végén terroristák megöltek négy francia turistát és több katonát is Mauritániában, ezért a francia kormány nyomására törölték a 2008-as erőpróbát, ennek köszönhetően 2009 óta már Dél-Amerikában rendezik meg a Párizs–Dakar ralit.

Hullámvölgyek után is a csúcson

A rali kezdetben hatalmas sikernek és népszerűségnek örvendett, de a kritikáknak és a haláleseteknek köszönhetően sokan úgy gondolták, hogy befellegzett a Dakarnak. Minden gond ellenére a változatos útvonalak, a kihívás és a résztvevők természeti erőkkel való küzdelmének látványa újra a csúcsra repítette az embert próbáló kihívást. A versenyek győzteseit máig hatalmas tisztelet övezi, megnyerni egy ilyen ralit a legnagyobb teljesítmények között van, és évről-évre egyre többen próbálkoznak meg vele. A korábbi győztesek között olyan teljesítmények vannak, mint Stéphane Peterhanselé, aki miután motorral hatszor megnyerte a Dakart, átült autóba, és három újabb győzelmet szerzett.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson