Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Legendás autóversenyek (VI. rész) – A Daytona 500

A Daytona Beach Florida egyik legkívánatosabb nyaralóhelye, van itt azonban még valami, ami miatt a nyaralók élménye fokozódhat: a Daytona 500!

Kétszáz körös verseny

A Daytona 500 egy 200 körös, 500 mérföldes verseny, amelyet minden év februárjában rendeznek meg a floridai Daytona Beachen található Daytona International Speedwayen. A NASCAR legfontosabb, legrangosabb, valamint legnagyobb pénzdíjazású versenye ez, de a bajnoki címért folyó küzdelemben teljesen egyenértékű a többivel. A szezon legelső versenye, emiatt is számít különlegesnek: más bajnokságokban és a többi nagy amerikai sportágban az évad végén kerülnek sorra a legnagyobb versenyek, nem a legelején. 1995 óta az Egyesült Államokban a Daytona 500 televíziós nézettsége minden más autósporténál magasabb, még a legnagyobb tradícióval bíró Indianapolis 500-at is felülmúlja. A versenyt úgy is nevezik, hogy a NASCAR Super Bowlja.

A pálya születése

Az 1953-ban alapított Bill France Racing Inc. 1957. november 8-án aláírta a Daytona International Speedway építéséhez szükséges előszerződéseket, így született meg a Daytona International Speedway Corporation. A versenycentrum kialakítása 1955-ben indult, amikor William H. G. France megkezdte a tárgyalásokat a helyi tisztségviselőkkel, hogy egy korszerű, magas minőségű pályát építsenek. Az álom gyorsan valósággá vált, ugyanis 1959. február 22-én lezajlott az első Daytona 500-as verseny. A győzelmet a legendás Lee Petty szerezte meg. A pálya állapotára a mai napig kényesen ügyelnek. Nemrég fejeződött be a Daytona Rising nevű program, amely egy 400 millió dolláros fejlesztési csomag a pályának és környékének a fejlesztésére. Ebben több széket telepítettek, felújították a lifteket és a lelátókat, több ponton szereltek fel légkondicionálót. Hatvan luxuslakosztály is készült, illetve az éttermek is megújultak.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.