Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Legendás autóversenyek (VI. rész) – A Daytona 500

A Daytona Beach Florida egyik legkívánatosabb nyaralóhelye, van itt azonban még valami, ami miatt a nyaralók élménye fokozódhat: a Daytona 500!

Kétszáz körös verseny

A Daytona 500 egy 200 körös, 500 mérföldes verseny, amelyet minden év februárjában rendeznek meg a floridai Daytona Beachen található Daytona International Speedwayen. A NASCAR legfontosabb, legrangosabb, valamint legnagyobb pénzdíjazású versenye ez, de a bajnoki címért folyó küzdelemben teljesen egyenértékű a többivel. A szezon legelső versenye, emiatt is számít különlegesnek: más bajnokságokban és a többi nagy amerikai sportágban az évad végén kerülnek sorra a legnagyobb versenyek, nem a legelején. 1995 óta az Egyesült Államokban a Daytona 500 televíziós nézettsége minden más autósporténál magasabb, még a legnagyobb tradícióval bíró Indianapolis 500-at is felülmúlja. A versenyt úgy is nevezik, hogy a NASCAR Super Bowlja.

A pálya születése

Az 1953-ban alapított Bill France Racing Inc. 1957. november 8-án aláírta a Daytona International Speedway építéséhez szükséges előszerződéseket, így született meg a Daytona International Speedway Corporation. A versenycentrum kialakítása 1955-ben indult, amikor William H. G. France megkezdte a tárgyalásokat a helyi tisztségviselőkkel, hogy egy korszerű, magas minőségű pályát építsenek. Az álom gyorsan valósággá vált, ugyanis 1959. február 22-én lezajlott az első Daytona 500-as verseny. A győzelmet a legendás Lee Petty szerezte meg. A pálya állapotára a mai napig kényesen ügyelnek. Nemrég fejeződött be a Daytona Rising nevű program, amely egy 400 millió dolláros fejlesztési csomag a pályának és környékének a fejlesztésére. Ebben több széket telepítettek, felújították a lifteket és a lelátókat, több ponton szereltek fel légkondicionálót. Hatvan luxuslakosztály is készült, illetve az éttermek is megújultak.