Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Könnyen csökkenhető lenne az üzemanyag-fogyasztás

1990 óta negyedével nőtt a CO2 kibocsátás a közlekedés miatt Európában. A Párizsi Klímaegyezmény 2050-re kitűzött céljai megvalósításához azonban már 2035-re le kellene állítani a robbanómotoros modellek gyártását legalább a személyautó- és a furgonállományban.

Sportterepjárók vs. villanyautók

Az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség kutatása arra a lehangoló következtetésre jutott, hogy az autógyárak visszafogják a villanyautók és robbanómotoros modellek üzemanyag-hatékony verzióinak értékesítését. Az Európai Unió 2021-től érvénybe lépő fogyasztáskorlátozási szabályozásait a legtöbb márka úgy próbálja betartani, hogy növeli a villanyautók részesedését az értékesítésben. Vélhetően alig négy dízelmotoros modell újul meg teljesen idén, jövőre már 14, két év múlva viszont ismét csak 7. A szövetség felmérése arra is rámutat, hogy a piaci részesedésüket az elmúlt 15 évben 4 százalékról 26 százalékra növelő sportterepjárók (SUV-ok) nagy mértékben járulnak hozzá a növekvő CO2-mennyiséghez.

Hibridek és egyezmények

Ezzel a módszerrel a gyártók nem csak a lehető legnagyobb profithoz akarnak jutni a dízelautók eladásából, de azt is meg szeretnék mutatni, hogy mekkora erőfeszítést jelent számukra a 2021-től érvényes szabályoknak való megfelelés. Gyakorlatilag így kívánnak nyomást gyakorolni az uniós döntéshozókra, hogy enyhítsék a nem sokára bevezetendő előírásokat. Ennek egyrészt mi, vásárlók isszuk meg a levét a drágább üzemanyaggal, másrészt bolygónk a káros CO2 mennyiséggel. Pozitív előjel azonban, hogy a gyártók iparkodnak növelni a hibrid és csak akkumulátoros villanyautók számát. Ezáltal kb. 5-7 százalékos növekedés következik be 2021-ig. Ugyan még most is folyik a tárgyalás az EB indítványáról, ám még ez sem mondható túl nagy igyekvésnek. A kitűzött cél csupán 30 százalékos kibocsátás-csökkentést jelentene 2021 és 2030 között, ami alig a fele annak a 60 százaléknak, melyet a Párizsi Klímaegyezmény határoz meg.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata