Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mutatjuk, mitől félnek legjobban a magyar sofőrök

Mi okozza a lidércnyomást vezetés közben? A csúszós utak, a motorosok vagy esetleg a kerékpárosok? A jobbkezes utcák taszítanak, vagy inkább a kézifékes indulástól rettegünk? Megválaszoljuk!

A sötétben bátrabbak a férfiak

A női sofőrök 26%-a ismerte be, hogy szorong az éjszakai vezetéstől, a férfiakat viszont nem igazán aggasztja, hiszen csak 6 %-uk vélte veszélyesnek az esti vezetést – közölte a Használtautó.hu. Felmérésükből az is kiderül, hogy ha valaki már kormányzott éjjel, pláne magassarkúban, hamarabb érez félelmet. Íratlan szabály: a KRESZ-ben ugyan nincs szó szerint említve, hogy ne vezessünk ilyen lábbeliben, de azt sem köti ki, hogy ne vezessünk napszemüvegben. Megközelítőleg ugyanis ily mértékben korlátozza a nők dolgát a volán mögött egy dögös körömcipő, ami a nehéz látási viszonyokkal kombinálva kiemelten balesetveszélyes.

Ijesztő kétkerekűek

Mindeközben a férfiakban leginkább a kerékpárosok keltenek félelmet. A Központi Statisztikai Hivatal korábbi jelentése kimutatta, hogy a közúti balesetek 11 %-ánál a kerékpárosokat, míg 9 %-ánál a motorosokat okolhatjuk.  A felmérés csak tovább erősítette, hogy az autósok is inkább a kerékpárosoktól tartanak. A tesztalany férfiak 23 %-a gondolja azt, hogy veszélyes miattuk a közlekedés, s ezt a női sofőrök 30%-a sem cáfolta. A válaszadók zöme – 95 %-a – nem tart sem a jobbkezes utcáktól, sem az éles kanyaroktól. Meglepő, de a csúszós utak sem okoznak fejtörést, a kitöltők alig 18 %-a retteg a csúszós aszfalttól. A kézifékes indulásnál is magabiztosak a sofőrök; a férfiak közül alig 1-2 ember, a nőknek pedig csupán 14 %-a fél a meredek indulástól. Érdemes levonni a tanulságot: sokszor okolhatunk befolyásolhatatlan tényezőket, mint pl. az időjárást, ám, ha jól belegondolunk, a baleset okát legtöbbször mi adjuk. Ilyenek a helytelenül felmért sebesség, vagy akár a nem elég gyors reakcióidő.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.