Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mutatjuk, mitől félnek legjobban a magyar sofőrök

Mi okozza a lidércnyomást vezetés közben? A csúszós utak, a motorosok vagy esetleg a kerékpárosok? A jobbkezes utcák taszítanak, vagy inkább a kézifékes indulástól rettegünk? Megválaszoljuk!

A sötétben bátrabbak a férfiak

A női sofőrök 26%-a ismerte be, hogy szorong az éjszakai vezetéstől, a férfiakat viszont nem igazán aggasztja, hiszen csak 6 %-uk vélte veszélyesnek az esti vezetést – közölte a Használtautó.hu. Felmérésükből az is kiderül, hogy ha valaki már kormányzott éjjel, pláne magassarkúban, hamarabb érez félelmet. Íratlan szabály: a KRESZ-ben ugyan nincs szó szerint említve, hogy ne vezessünk ilyen lábbeliben, de azt sem köti ki, hogy ne vezessünk napszemüvegben. Megközelítőleg ugyanis ily mértékben korlátozza a nők dolgát a volán mögött egy dögös körömcipő, ami a nehéz látási viszonyokkal kombinálva kiemelten balesetveszélyes.

Ijesztő kétkerekűek

Mindeközben a férfiakban leginkább a kerékpárosok keltenek félelmet. A Központi Statisztikai Hivatal korábbi jelentése kimutatta, hogy a közúti balesetek 11 %-ánál a kerékpárosokat, míg 9 %-ánál a motorosokat okolhatjuk.  A felmérés csak tovább erősítette, hogy az autósok is inkább a kerékpárosoktól tartanak. A tesztalany férfiak 23 %-a gondolja azt, hogy veszélyes miattuk a közlekedés, s ezt a női sofőrök 30%-a sem cáfolta. A válaszadók zöme – 95 %-a – nem tart sem a jobbkezes utcáktól, sem az éles kanyaroktól. Meglepő, de a csúszós utak sem okoznak fejtörést, a kitöltők alig 18 %-a retteg a csúszós aszfalttól. A kézifékes indulásnál is magabiztosak a sofőrök; a férfiak közül alig 1-2 ember, a nőknek pedig csupán 14 %-a fél a meredek indulástól. Érdemes levonni a tanulságot: sokszor okolhatunk befolyásolhatatlan tényezőket, mint pl. az időjárást, ám, ha jól belegondolunk, a baleset okát legtöbbször mi adjuk. Ilyenek a helytelenül felmért sebesség, vagy akár a nem elég gyors reakcióidő.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata