Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kiről kapta a nevét a Hall jeladó?

Hall jeladó

A Hall jeladó egy körülbelül 2×2 centiméteres alkatrész, amely nélkül nem működne az autó. Eláruljuk, hogy mit érdemes tudni erről a kis eszközről, továbbá az is kiderül, hogy kiről kapta a nevét, milyen célból használják és az is, hogy mi történik akkor, ha a jeladóra tápfeszültséget helyezünk. Mutatjuk a részleteket!

Edwin Hall amerikai fizikusról kapta a nevét

A kis eszköz Edwin Hall amerikai fizikusról kapta a nevét. Pontosabban lényegében az általa 1879-ben felfedezett jelenségről, az úgynevezett Hall-effektusról. Hogy mit kell tudni a Hall-effektusról? Röviden az a lényege, hogy ha áramot vezetünk egy széles vagy félvezető anyagba, valamint mágneses térbe helyezzük azt az áram irányára merőlegesen, akkor egyik irányba térnek ki az elektronok. Felmerülhet a kérdés, hogy mi határozza meg az irányt? Nos, nem más, mint a mágneses mező és az áram iránya. Ez azért hasznos, mert Hall-feszültség keletkezik amiatt, mert az anyag egyik oldalán kevesebb elektron van, mint a másikon. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt jelenti, hogy ha a Hall jeladóra tápfeszültséget helyezünk, akkor folyni kezd benne az áram. Ha ezelőtt mágnest mozgatunk, akkor feszültség mérhető.

Számos helyen alkalmazzák a gépjárművekben

A Hall jeladókat számos helyen alkalmazzák a járművekben, például az ABS szenzorokban, a vezérműtengelynél, valamint a főtengelynél. A jeladók előtt általában mozog egy kerék, amin nagyon apró, észak-dél és dél-észak mágnesek találhatóak. A kerék forgása miatt a jeladó kábelén váltakozik a feszültség. A váltakozás gyorsasága a kerék forgásának gyorsaságától függ. A gyújtásjeladónál másképp történik a folyamat. Ebben az esetben a mágnes fix pozícióban van és előtte forog egy olyan lemez, mely több helyen ki van vágva. Így tudja leárnyékolni a mágneses mezőt. Természetesen ennek a változatnak a felépítése és egyben a gyártása is egyszerűbb a mágneses kerekekhez képest. Emiatt használják a gépjárművek gyújtásrendszereiben. A Hall jeladó diagnosztikájához először ellenőrizni kell, hogy megkapja-e a szükséges feszültséget. Ezt követően meg kell mérni lehúzott stekkerrel, hogy a testpont és az akku negatív saruja között lévő ellenállás nem-e túl magas. Ha az első két lépés során kiderült, hogy minden rendben van, akkor a csatlakozót vissza kell dugni a helyére és be kell szúrni a mérőtüskét. Ezután működés közben oszcilloszkóppal meg kell mérni, hogy jól váltakozik-e a feszültség a kábelen a testhez viszonyítva. A multiméter-ellenállásmérőt nem érdemes használni a méréshez, mivel könnyen tönkre teheti a szenzort.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
<