Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mach-Eau – Ford-parfüm a benzingőzrajongók számára

Áramvonalas Ford

A Ford prémiumkategóriás parfümöt készített azok számára, akik a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E teljesítményére vágynak, de oda vannak a benzinmotoros autók megszokott illatáért. Ezzel az illattal a vállalat fel akarja idézni az üzemanyag szagához kötődő autósokban a benzinmotorok érzéki vonzerejét – olvasható a Ford hivatalos oldalán.

A benzin illata legalább annyira népszerű, mint az új könyveké, a boré vagy a sajté

A Ford nemrég közvéleménykutatást készített, amelyből egyértelműen kiderült, hogy minden ötödik autósnak hiányozna a benzin szaga, ha elektromos hajtású autóra kellene váltania. Meglepő, de a benzin illata legalább annyira népszerű az emberek körében, mint az új könyveké, a jó boré vagy éppen a minőségi sajté. A Mach-Eau egy prémium parfüm, egy csúcskategóriás illat, amelyben izgalmasan keverednek a füstös akkordok és a gumik kipárolgása. A vállalat a közelmúltban mutatta be a prémium parfümjét a Goodwood Festival of Speed rendezvényen. Itt megvillanthatta a vállalat a világ autórajongói felé, hogy a hagyományos kocsik kedvelői számára is vonzóvá tehetőek az elektromos hajtásban rejlő lehetőségek. Egyébként a Mach-Eau parfüm egyelőre kereskedelmi forgalomban sajnos nem kapható.

Vajon hogyan készült a Mach-Eau parfüm a benzingőzrajongók számára?

Az illatot az Olfiction névre hallgató, világszinten ismert illatkreációs stúdió alkotta meg. Olyan összetevőket használtak fel az alkotás során, amelyek egytől-egyig sajátságos módon gazdagítják a parfümöt. Az alkotásban már a kezdetektől fogva közreműködött Pia Long, a Brit Parfümőrök Társulatának elismert szakértője. Pia Long az elmúlt években számos híres parfümmárka illatának összeállításában működött közre. A szakértő megvizsgálta azokat az illékony kipárolgásokat, amelyeket kibocsát az autó belső burkolata, a benzin és a motor. Ide sorolható többek között a benzaldehid, amely egy mandulaszerű illat, ami az autó utasterében érezhető. Továbbá ide tartozik a parakrezol, ami az abroncsok gumiillatát adja. Ezekhez olyan összetevőket kevertek, mint a kék gyömbér, a muskátli, a szantálfa és a levendula, amelyek egytől-egyig hozzájárultak a különleges illat létrejöttéhez. Mindehhez egy animális elemet kevertek, amely a lovak illatára emlékeztető aroma. Így vált igazán tejessé a kép, és így idézhető fel általa a Mustang-örökség. A Ford célja az illattal, hogy felidézze az üzemanyag illatához kötődő autósokban a benzinmotorok érzéki vonzerejét. Ráadásul, ha ez az illat a GT teljesítményével párosul, igazán nem lehet panaszra ok.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.