Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Mach-Eau – Ford-parfüm a benzingőzrajongók számára

Áramvonalas Ford

A Ford prémiumkategóriás parfümöt készített azok számára, akik a tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E teljesítményére vágynak, de oda vannak a benzinmotoros autók megszokott illatáért. Ezzel az illattal a vállalat fel akarja idézni az üzemanyag szagához kötődő autósokban a benzinmotorok érzéki vonzerejét – olvasható a Ford hivatalos oldalán.

A benzin illata legalább annyira népszerű, mint az új könyveké, a boré vagy a sajté

A Ford nemrég közvéleménykutatást készített, amelyből egyértelműen kiderült, hogy minden ötödik autósnak hiányozna a benzin szaga, ha elektromos hajtású autóra kellene váltania. Meglepő, de a benzin illata legalább annyira népszerű az emberek körében, mint az új könyveké, a jó boré vagy éppen a minőségi sajté. A Mach-Eau egy prémium parfüm, egy csúcskategóriás illat, amelyben izgalmasan keverednek a füstös akkordok és a gumik kipárolgása. A vállalat a közelmúltban mutatta be a prémium parfümjét a Goodwood Festival of Speed rendezvényen. Itt megvillanthatta a vállalat a világ autórajongói felé, hogy a hagyományos kocsik kedvelői számára is vonzóvá tehetőek az elektromos hajtásban rejlő lehetőségek. Egyébként a Mach-Eau parfüm egyelőre kereskedelmi forgalomban sajnos nem kapható.

Vajon hogyan készült a Mach-Eau parfüm a benzingőzrajongók számára?

Az illatot az Olfiction névre hallgató, világszinten ismert illatkreációs stúdió alkotta meg. Olyan összetevőket használtak fel az alkotás során, amelyek egytől-egyig sajátságos módon gazdagítják a parfümöt. Az alkotásban már a kezdetektől fogva közreműködött Pia Long, a Brit Parfümőrök Társulatának elismert szakértője. Pia Long az elmúlt években számos híres parfümmárka illatának összeállításában működött közre. A szakértő megvizsgálta azokat az illékony kipárolgásokat, amelyeket kibocsát az autó belső burkolata, a benzin és a motor. Ide sorolható többek között a benzaldehid, amely egy mandulaszerű illat, ami az autó utasterében érezhető. Továbbá ide tartozik a parakrezol, ami az abroncsok gumiillatát adja. Ezekhez olyan összetevőket kevertek, mint a kék gyömbér, a muskátli, a szantálfa és a levendula, amelyek egytől-egyig hozzájárultak a különleges illat létrejöttéhez. Mindehhez egy animális elemet kevertek, amely a lovak illatára emlékeztető aroma. Így vált igazán tejessé a kép, és így idézhető fel általa a Mustang-örökség. A Ford célja az illattal, hogy felidézze az üzemanyag illatához kötődő autósokban a benzinmotorok érzéki vonzerejét. Ráadásul, ha ez az illat a GT teljesítményével párosul, igazán nem lehet panaszra ok.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata