Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Ki nyerte a Ford New Designers díját?

Ford tábla

A Ford New Designers díját a mozgásukban korlátozott embereknek szánt önvezető taxi, az Embark nevű tanulmány nyerte el. Ezzel megoldódhatnak az autózás vagy a tömegközlekedés okozta nehézségek a mozgáskorlátozottak, valamint az idős emberek számára.

Megfizethetőbb városi taxiszolgáltatás a mozgáskorlátozottak számára

A mozgásukban korlátozott emberek jelentősen kevesebbet utaznak, mint a többi felnőtt. Emiatt Calum Gambrill, a londoni Ravensbourne Egyetem ipari formatervező hallgatója kidolgozott egy megoldást. Ez pedig nem más, minthogy megfizethetőbb városi taxiszolgáltatást nyújtana a mozgáskorlátozottak és az idős emberek számára. Az Embark névre hallgató tanulmány nyerte el a friss diplomás dizájnerek számára megrendezett brit megmérettetést, a 2021-es New Designers verseny részeként odaítélt Ford New Designers díjat. Calum Gambrill emberközpontú megközelítéssel állított össze önvezető autókoncepciót, különös figyelmet fordítva az utastérre, a belső világításra, valamint a kényelmes ki- és beszállásra.

Az Embark az emberközpontú tervezés tökéletes példája

Az utasok az alkalmazás segítségével tudják leinteni az önvezető taxit, ezt követően pedig az oldalajtó rámpáján keresztül tudnak beszállni az autóba. A fedélzeti wifi lehetővé teszi az internetre való csatlakozást, így az utasok egyszerűen hallgathatnak zenét utazás közben. A jármű más önvezető autókkal is kapcsolatban áll, így könnyedén megtalálja a legrövidebb útvonalat, valamint a szabad parkolóhelyeket. A fizetés pedig egyszerűen megoldható, például kilométer-alapú tarifával vagy havi előfizetéssel. Szóval az Embark az emberközpontú tervezés tökéletes példája. Jól mutatja, hogy mennyi hihetetlen lehetőség rejlik az önvezető járművek alkalmazásában. A tanulmányért Calum Gambrill jutalma kereken 1000 font volt, átszámítva körülbelül 410 ezer forint, amit felhasználhat a karrierje támogatásához. Mindemellett nyolc héten át tartó mentorálásban is részesül a D-Ford formatervezői által. Betsy Fields-Smith, az IDEO igazgatója, valamint James McLachlan, a Car Design News szerkesztője is tagja volt a zsűrinek Leenarts és Raghavachari mellett. Calum Gambrill mellett díjat kapott még Olivia Goldsmith is utastértanulmányáért. Goldsmith az interaktív műszerfal mellé hangulatvilágítást és a sötétben derengő üléseket tervezett. Továbbá díjat kapott Lili Chen is, aki olyan buborékülést álmodott meg, amely minden emberi testhez hozzáidomul, így javítva a komfortérzetet. Voltak egyéb érdekes pályaművek is, például újrahasznosított anyagokból felépített utasterekről, a jó közérzetet javító kabinokról, valamint interaktív belterekről.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata