fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Ki nyerte a Ford New Designers díját?

Ford tábla

A Ford New Designers díját a mozgásukban korlátozott embereknek szánt önvezető taxi, az Embark nevű tanulmány nyerte el. Ezzel megoldódhatnak az autózás vagy a tömegközlekedés okozta nehézségek a mozgáskorlátozottak, valamint az idős emberek számára.

Megfizethetőbb városi taxiszolgáltatás a mozgáskorlátozottak számára

A mozgásukban korlátozott emberek jelentősen kevesebbet utaznak, mint a többi felnőtt. Emiatt Calum Gambrill, a londoni Ravensbourne Egyetem ipari formatervező hallgatója kidolgozott egy megoldást. Ez pedig nem más, minthogy megfizethetőbb városi taxiszolgáltatást nyújtana a mozgáskorlátozottak és az idős emberek számára. Az Embark névre hallgató tanulmány nyerte el a friss diplomás dizájnerek számára megrendezett brit megmérettetést, a 2021-es New Designers verseny részeként odaítélt Ford New Designers díjat. Calum Gambrill emberközpontú megközelítéssel állított össze önvezető autókoncepciót, különös figyelmet fordítva az utastérre, a belső világításra, valamint a kényelmes ki- és beszállásra.

Az Embark az emberközpontú tervezés tökéletes példája

Az utasok az alkalmazás segítségével tudják leinteni az önvezető taxit, ezt követően pedig az oldalajtó rámpáján keresztül tudnak beszállni az autóba. A fedélzeti wifi lehetővé teszi az internetre való csatlakozást, így az utasok egyszerűen hallgathatnak zenét utazás közben. A jármű más önvezető autókkal is kapcsolatban áll, így könnyedén megtalálja a legrövidebb útvonalat, valamint a szabad parkolóhelyeket. A fizetés pedig egyszerűen megoldható, például kilométer-alapú tarifával vagy havi előfizetéssel. Szóval az Embark az emberközpontú tervezés tökéletes példája. Jól mutatja, hogy mennyi hihetetlen lehetőség rejlik az önvezető járművek alkalmazásában. A tanulmányért Calum Gambrill jutalma kereken 1000 font volt, átszámítva körülbelül 410 ezer forint, amit felhasználhat a karrierje támogatásához. Mindemellett nyolc héten át tartó mentorálásban is részesül a D-Ford formatervezői által. Betsy Fields-Smith, az IDEO igazgatója, valamint James McLachlan, a Car Design News szerkesztője is tagja volt a zsűrinek Leenarts és Raghavachari mellett. Calum Gambrill mellett díjat kapott még Olivia Goldsmith is utastértanulmányáért. Goldsmith az interaktív műszerfal mellé hangulatvilágítást és a sötétben derengő üléseket tervezett. Továbbá díjat kapott Lili Chen is, aki olyan buborékülést álmodott meg, amely minden emberi testhez hozzáidomul, így javítva a komfortérzetet. Voltak egyéb érdekes pályaművek is, például újrahasznosított anyagokból felépített utasterekről, a jó közérzetet javító kabinokról, valamint interaktív belterekről.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata