Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kiderült, melyik a legkevesebbet fogyasztó tehergépkocsi

Idén is átadták a Zöld Tehergépkocsi Díjat, amelyet két vezető német szaklap egy 350 kilométeres teszt alapján ítél oda a gyártóknak. A kisebb üzemanyag-fogyasztást, a nagyobb átlagsebességet és a csökkentett szén-dioxid-kibocsátást összevető adatok alapján a Scania R 500-as modellje végzett az élen.

Teszt – 350 kilométeren át

Ismét a svéd Scania, annak is az R 500-as modellje nyerte meg a Zöld Tehergépkocsi Díjat (Green Truck Award). A német teszt a legkevesebb fogyasztást állította a középpontba. A Scania legújabb tehergépkocsi-generációja a továbbfejlesztett 13 literes motorjával gondoskodott arról, hogy újra az övék legyen az elismerés. Nem meglepő módon az európai fuvarozók nagyra értékelik a legkisebb fogyasztást, a legnagyobb átlagsebességet és a csökkentett szén-dioxid-kibocsátást, amelyek fontosak a költségek és a környezeti hatások alacsony szinten való tartásában. Az ugyanazon a 350 kilométeres tesztútvonalon elért száz kilométerenkénti 24,92 literes átlagfogyasztásával és 79,91 kilométer/órás átlagsebességével a Scania 0,4 literrel jobb eredményt ért el a második helyen végzett vetélytársával szemben. Ez hatszáz liter különbséget jelent egy hosszú távú fuvarozásban használt, jellemzően évente 150 ezer kilométert futó tehergépkocsi esetében.

Negyven tonnával München és Nürnberg között

A Zöld Tehergépkocsi Díj két vezető német szaklap, a VerkehrsRundschau és a Trucker nevéhez fűződik. A tehergépkocsik 40 tonna szerelvényössztömeggel vesznek részt a teszten, amelyeket minden esetben ellenőrzött körülmények között vezetnek München és Nürnberg között közúti forgalomban. Egyaránt szigorúan mérik az üzemanyag-fogyasztást és az átlagsebességet is, az időjárás, illetve a forgalmi viszonyok miatt fellépő különbségeket pedig kiküszöbölik. A kisebb fogyasztás nemcsak költséget takarít meg, hanem energiahatékonyságot, kisebb szén-dioxid-kibocsátást és nagyobb mértékű fenntarthatóságot jelent.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.