Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

50 éves lett az Opel GT

Alig ötévnyi gyártás után halhatatlanná vált az Opel GT, amely először 1968-ban gurult le a futószalagról. A sportkupé sikere Európában és a tengerentúlon egyaránt felülmúlta a várakozásokat.

Ellenállhatatlan vonzerejű sportkupé

„Csak repülni szebb…” Ahogy a szlogen is bevonult a reklámtörténetbe, úgy vált klasszikussá a tárgya, a futószalagról ötven éve legördülő első Opel GT, az ellenállhatatlan vonzerejű sportkupé. Pont úgy mint az akkori, a mai is álomautóként lett az autótörténet mérföldköve. 1968-ban gördült ki az első modell a gyárkapuból. A sportkupé már akkor német–francia együttműködés eredményeként számított européernek: az Opelnél korábbi projektekből jól ismert Chausson és a Brissoneau&Lotz vállalta a lemezidomok préselését, a fényezést és a belső berendezést, aztán Németországban szerelték be a motort és a futóművet. A vevőnek lehetősége volt kétféle motor közül választani: a Kadett-család 1,1 literes négyhengerese 60 lóerőt adott le, a Rekord-sorozat 1,9-ese pedig 90-et. Kezdettől a GT 1900 volt különösen kedvelt: 11,5 másodperces gyorsulása nulláról százra, 185 kilométer/órás végsebessége a legtöbb autós szívét megdobogtatta.

103 ezer 463 darab készült belőle

A szériaautó karosszériája különbözik az ős-GT-től, viszont mindezt előnyére tette, hisz még mutatósabb lett. Eleje testesebb, az első túlnyúlás rövidebb lett. A szívórendszer fölötti kidomborodások laposabb géptetőre adtak lehetőséget. Erőt sugárzó, lendületesen elegáns vonalai remek aerodinamikáról gondoskodnak, valósággá téve a híres repülős reklámmondatot: a teljes szélességű hátsó kilépőél elegendő leszorító erőt ad ahhoz, hogy nagy sebességnél is biztosan feküdjön az úton. Egészen a gyártás 1973-as végéig elbűvölte vásárlóit a széria GT, hatalmas teljesítménye, összetéveszthetetlen dizájnja minden várakozást felülmúlt. Mindössze ötéves gyártási ciklusa alatt 103 ezer 463 darabot készítettek. Az európai és az amerikai tulajdonosok egyaránt szerették a különleges Opelt, máig vannak rajongói mindkét kontinensen.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.