Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Aggódnak a dízelautók belvárosi kitiltása miatt

Pánikról persze nincs szó, de nyugtalanság uralkodik a szállítmányozási és taxi vállalatoknál Németországban a dízelek belvárosi kitiltása miatt. A legnagyobb aggodalmuk az, hogy kivétel nélkül mindenkire tilalmat rendelnek majd el.

Támogatásra tartanak igényt

A dízelek belvárosi kitiltása esetén mentességet szeretnének és az elektromos autókra való átállás támogatására tartanának igényt a német szállítmányozási és taxi vállalatok. Pánikról persze nem beszélhetünk, de nagy nyugtalanság van jelen az ágazatban, mert a dízeljárművek belvárosi kitiltása esetén mentességre lenne szüksége a szakmának. A legnagyobb aggodalmuk, hogy nem lesznek kivételek a tilalom elrendelésekor. A német szövetségi közigazgatási bíróság február végén mondta ki, hogy az önkormányzatoknak a levegő tisztaságának védelme érdekében a dízeljárművek belvárosi használatának tilalmát is jogában áll elrendelni. Egy ilyen intézkedés viszont csak a legutolsó eszköz lehet és azonos mértékben kell állnia a probléma súlyosságával.

Nem egyszerű az átállás

A bírósági döntés a személyfuvarozási szakmában is nagy zavart keltett. A német taxi- és bérautó vállalatok szövetsége szerint a döntés sértheti a mozgásszabadságot a belvárosokban, elsősorban azért, mert elektromos autókra átállni nem egyszerű. Ehhez egyrészt az autóiparnak kellene megfizethető váltási opciókat nyújtania, másrészt is teljes lefedettséget biztosító töltőállomás-hálózatról kellene dönteniük az önkormányzatoknak. Felismervén az elektromos járművekben rejlő előnyöket, a csomagküldő vállalatok már régen elébe mentek a problémának. A Deutsche Post DHL flottájában már 5500 saját fejlesztésű és gyártású elektromos furgon üzemel, míg konkurense, a Hermes 2020-ig 1500 elektromos furgont fog szolgálatba állítani a jövőben. Céljuk, hogy 2025-ig minden német nagyváros ellátását biztosítsák elektromos furgonokkal.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb