Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kiderült, melyek a legtakarékosabb kocsik!

Suzuki Celerio

A Spritmonitor.de weboldal több mint 800 000 felhasználójának valós tankolási adatait gyűjtötte össze, és elemezte ki, melyek alapján a nagyközönség elé tárták a valós adatok alapján válogatott legtakarékosabb kocsikat.

Kíváncsi vagy egy kocsi valós fogyasztására?

Nem tudod, honnan nézhetnéd ki pontosan egy kocsi valós fogyasztási adatait? A német Spritmonitor.de weboldal garantáltan segíteni tud neked, ugyanis nemrégiben több mint 800 000 felhasználójuk tankolási, illetve fogyasztási adatait gyűjtötték össze, és elemezték ki. Nem csak a modellbontást láthatjuk az oldalon, hanem még az is kiderül, milyen körülmények között autóznak, vezetnek a felhasználók. Az adatok összesítése után meg is mutatták olvasóiknak, melyek a legtakarékosabb márkák, típusok. A dízel- és benzinüzemű kocsikat külön-külön táblába rendezték, előbbieknél a PSA, utóbbiaknál a Toyota tarolt a TOP 10-ben.

A benzines, hibrid és dízel autók nyertesei

A benzinesek között a legtakarékosabb modell 4,7 l/100 km fogyasztási adatot produkált, mégpedig ez egy 1.0 literes, háromhengeres motorral szerelt miniautó, a csupán 3,6 méter hosszúságú Suzuki Celerio. Az utána következő modellek azért jóval nagyobb teljesítményű és méretű hibrid autók, melyekből a Toyota Yaris Hybrid, valamint a Hyundai Ioniq egyaránt 4,8 l/100 km értéket muzsikált. Nem marad le tőlük sokkal, és nagyon korrektnek mondható még a Kia Niro, illetve a még ezeknél is tágasabb Toyota Prius, továbbá a Toyota Corolla Hybrid is, mindhárom 5,1 l/100 km értékkel. Mi több, a Priusnál a több mint 20 éve piacon lévő, aktuálisan negyedik generációnál tartó teljes, összgenerációs Prius adatátlag olvasható. Ám ha csak a legújabb generáció adatait tekintjük, akkor csupán 4,5 l/100 km az érték, mellyel ráadásul még az első helyen landoló Suzuki Celeriót is legyőzi. A hibridek után újból miniautók jönnek a sorban: a Citroën C1, a Daihatsu Core, a Seat Mii, s végül a Nissan Pixo. Érdemes megemlíteni, hogy a Citroën C1-et valamelyest többet tankolják az autósok, mint az ugyanilyen kategóriájú Toyota Aygo-t, illetve Peugeot 107-est. A hasonló kaliberű Seat Mii – Volkswagen up! – Skoda Citigo hármasból a spanyol márka modellje a legtakarékosabb, valószínűleg azért, mert ezzel közlekednek a legkevésbé hideg időjárási körülményekben.

Ami a legtakarékosabb dízeleket illeti, ott is zömében kisautókat és miniket láthatunk, a lista élét a Volkswagen-konszern népszerű „3 literes” modelljei uralják, amelyek nyilván azért többet esznek a gyakorlatban. Az első helyet az Audi A2 nyerte el 3,6 l/100 km értékkel, a dobogó második helye pedig a Volkswagen Lupo-é lett 3,7 l/100 km fogyasztással. A második és harmadik helyezett értékei között már jelentősebb az eltérés: a Peugeot 107 4,2 l/100 km értéket produkált. A TOP 10 modell fele még így is a PSA-tól származik, negyedik helyen a Peugeot 107 testvérautója a Citroën C1 áll ugyanakkora fogyasztási értékkel, mint „testvére”. Az ötödik helyet 4,3 l/100 km fogyasztással a Smart Fortwo szerezte meg, mely közel sem olyan kelendő a 0.8 literes háromhengeres dízelmotorjával, mint a PSA konszern kisautói. Hatodikként az 1986-tól 1998-ig gyártott Citroën AX futott be a maga 4,4 l/100 km értékével, hetedikként pedig a Seat Arosa fej-fej mellett a Citroën Saxóval, mindkettő 4,7 l/100 km fogyasztással. Érdekes, hogy kilencedikként a már említett modellektől jóval modernebb és méretesebb Citroën C4 Cactus került a listára, melynek fogyasztása ugyanannyi, mint a Saxo-é. Tízedikként a dízeles Renault Twingo is ezt az értéket produkálta.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata