Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Kettős rekordot döntött, nyomul előre a Tesla

Tesla töltése az út mentén

Az eladási számokban és az autók leszállításában is rekordot döntött az elektromos meghajtású kocsikat gyártó amerikai Tesla, amely ennek következtében sokkal kisebb veszteséget termelt 2019 második negyedévében, mint az elsőben, vagy az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. A vállalat három hónap alatt 87 ezer új autót gyártott le.

2019-re minimum 360 ezer eladás a terv

Az egész autóipar egyik legmegosztóbb szereplője az amerikai Tesla: a világ egyik fele csodálja Elon Musk forradalmi újításait, a másik „lufiként” írja le a többek között elektromos autókat gyártó vállalatot, és folyamatosan arra vár, hogy kipukkanjon. A közelmúltban két hír is megjelent, amely az előbbi tábor megállapításait támasztja alá. Merthogy a Tesla hasít, az elmúlt negyedévben rekordszámú autót gyártottak, ráadásul abban is csúcsot döntöttek, hogy ezekből az eddiginél sokkal többet szállítottak le a vevőiknek. Nézzük ezt a számok nyelvén!

A Tesla 2019 második negyedévében több mint 87 ezer autót rakott össze, ezek közül 72 ezer 500 volt Model 3 típusú, míg 14 ezer 500 Model S és Model X. Soha ennyi kocsi nem gurult le három hónap alatt a Tesla gyártósorairól. Elon Musk nem lassít, a vezérigazgató szerint 2019-re minimum 360, de elképzelhető, hogy 400 ezer autót értékesítenek világszerte. Az első félévben 160 ezer alatt maradtak, azaz „bravúr” kell a júliustól decemberig tartó időszakban, hogy elérjék a Musk által kitűzött célt.

Jelentősen csökkent a veszteség

Most indult be egyébként a cég az autók leszállításával is. A kereslettel korábban sem volt gond, ám sokaknak hónapokat kellett várnia, mire beülhettek az ultramodern kocsijukba. A második negyedévben azonban az elsőhöz képest 51 százalékkal többet szállítottak le a különböző modellekből, ez a szám 95 ezer fölött volt a hivatalos adatok szerint.

A Tesla-lufi hívei érvként hozták fel korábban a vállalat folyamatos veszteségét. Való igaz, Musk évek óta többet költ, mint amennyi a bevétele, ám a hosszú távú tervek őt igazolják. Folytatva a negyedéves jelentés elemzését, jelentősen visszaesett a cég vesztesége: három hónap alatt 700-ról körülbelül 400 millió dollárra csökkent. 2018 ugyanebben a szakaszában is 700 millió fölött volt ez a szám, azaz egyéves léptékkel mérve is javultak az adataik. A veszteség csökkenéséhez természetesen az is kellett, hogy nőtt a cég nyeresége, amely egyenesen arányos a fent elemzett növekvő eladási adatokkal. Három hónap alatt, április és június között összesen 6,35 milliárd dollárt keresett a Tesla, de ez a szám kicsivel elmaradt a piaci szakértők által előre jelzett 6,41 milliárdtól.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata