fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Készüljön a hidegre téli ablakmosóval!

A téli gumi és egy jól időzített olajcsere bizony még nem jelentenek elég felkészülést a télre. Nagy bajt előzhetünk meg, ha téli szélvédőmosó folyadékot és fagyállót is öntünk a megfelelő tartályokba.

Amikor szétreped a cső

A téli időszakban a hőmérséklet éjszakánként szinte mindig fagypont alatt marad. Télfüggő, de gyakran előfordul, hogy éjszaka -10, de akár -20-25 fokra is csökkenhet a hőmérséklet. Tavaly erre számtalan példát láthattunk, előfordult olyan időszak, amikor hosszú hetekig napközben is alig volt melegebb -10 foknál. Éppen ezért ebben az évszakban kötelező figyelni, hogy az autónkhoz használt szélvédőmosó folyadék megfelelő minőségű, azaz mindenképp fagyálló legyen. Persze az is fontos, hogy oldja fel a szélvédőre ragadt bogarakat, de ha belefagy a tartályba, annak súlyos következményei lehetnek. Nemcsak a tartály, hanem a vízvezető csövek is szétrepedhetnek, ha pedig a szélvédőre kerülve dermed meg, az balesetveszélyes is lehet.

Tesztelnek a fogyasztóvédők

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) minden évben tesztekkel jelentkezik, amelyben megállapítja, hogy az ablakmosó folyadékok egy része silány minőségű, nem tartja a beígért fagypontot. Kiderítik, hogy tízből hány termék nem tisztítja megfelelően a szélvédőt. Emiatt érdemes figyelemmel követni a témát a hírekben, de akkor sem veszítünk sokat, ha néha közvetlenül keressük fel az NFH honlapját. A tavaly téli tesztjükben például 32 mintán vizsgálták a kristályosodás kezdeti hőmérsékletét, azaz a dermedéspontot. Kilenc fagyálló folyadék és 23 téli szélvédőmosó folyadék szerepelt a tesztben. Hat szélvédőmosó folyadék és két fagyálló nem felelt meg a címkén jelölt hőmérsékleti értéknek. Az autóknál hatványozott igaz az a közhelynek számító mondás, hogy az olcsóbb drágább. Érdemes inkább kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlni, és megbízható terméket választani, mint az olcsó, kétes eredetű folyadékokat előnyben részesíteni.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata