Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Készüljön a hidegre téli ablakmosóval!

A téli gumi és egy jól időzített olajcsere bizony még nem jelentenek elég felkészülést a télre. Nagy bajt előzhetünk meg, ha téli szélvédőmosó folyadékot és fagyállót is öntünk a megfelelő tartályokba.

Amikor szétreped a cső

A téli időszakban a hőmérséklet éjszakánként szinte mindig fagypont alatt marad. Télfüggő, de gyakran előfordul, hogy éjszaka -10, de akár -20-25 fokra is csökkenhet a hőmérséklet. Tavaly erre számtalan példát láthattunk, előfordult olyan időszak, amikor hosszú hetekig napközben is alig volt melegebb -10 foknál. Éppen ezért ebben az évszakban kötelező figyelni, hogy az autónkhoz használt szélvédőmosó folyadék megfelelő minőségű, azaz mindenképp fagyálló legyen. Persze az is fontos, hogy oldja fel a szélvédőre ragadt bogarakat, de ha belefagy a tartályba, annak súlyos következményei lehetnek. Nemcsak a tartály, hanem a vízvezető csövek is szétrepedhetnek, ha pedig a szélvédőre kerülve dermed meg, az balesetveszélyes is lehet.

Tesztelnek a fogyasztóvédők

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) minden évben tesztekkel jelentkezik, amelyben megállapítja, hogy az ablakmosó folyadékok egy része silány minőségű, nem tartja a beígért fagypontot. Kiderítik, hogy tízből hány termék nem tisztítja megfelelően a szélvédőt. Emiatt érdemes figyelemmel követni a témát a hírekben, de akkor sem veszítünk sokat, ha néha közvetlenül keressük fel az NFH honlapját. A tavaly téli tesztjükben például 32 mintán vizsgálták a kristályosodás kezdeti hőmérsékletét, azaz a dermedéspontot. Kilenc fagyálló folyadék és 23 téli szélvédőmosó folyadék szerepelt a tesztben. Hat szélvédőmosó folyadék és két fagyálló nem felelt meg a címkén jelölt hőmérsékleti értéknek. Az autóknál hatványozott igaz az a közhelynek számító mondás, hogy az olcsóbb drágább. Érdemes inkább kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlni, és megbízható terméket választani, mint az olcsó, kétes eredetű folyadékokat előnyben részesíteni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.