Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Készüljön a hidegre téli ablakmosóval!

A téli gumi és egy jól időzített olajcsere bizony még nem jelentenek elég felkészülést a télre. Nagy bajt előzhetünk meg, ha téli szélvédőmosó folyadékot és fagyállót is öntünk a megfelelő tartályokba.

Amikor szétreped a cső

A téli időszakban a hőmérséklet éjszakánként szinte mindig fagypont alatt marad. Télfüggő, de gyakran előfordul, hogy éjszaka -10, de akár -20-25 fokra is csökkenhet a hőmérséklet. Tavaly erre számtalan példát láthattunk, előfordult olyan időszak, amikor hosszú hetekig napközben is alig volt melegebb -10 foknál. Éppen ezért ebben az évszakban kötelező figyelni, hogy az autónkhoz használt szélvédőmosó folyadék megfelelő minőségű, azaz mindenképp fagyálló legyen. Persze az is fontos, hogy oldja fel a szélvédőre ragadt bogarakat, de ha belefagy a tartályba, annak súlyos következményei lehetnek. Nemcsak a tartály, hanem a vízvezető csövek is szétrepedhetnek, ha pedig a szélvédőre kerülve dermed meg, az balesetveszélyes is lehet.

Tesztelnek a fogyasztóvédők

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) minden évben tesztekkel jelentkezik, amelyben megállapítja, hogy az ablakmosó folyadékok egy része silány minőségű, nem tartja a beígért fagypontot. Kiderítik, hogy tízből hány termék nem tisztítja megfelelően a szélvédőt. Emiatt érdemes figyelemmel követni a témát a hírekben, de akkor sem veszítünk sokat, ha néha közvetlenül keressük fel az NFH honlapját. A tavaly téli tesztjükben például 32 mintán vizsgálták a kristályosodás kezdeti hőmérsékletét, azaz a dermedéspontot. Kilenc fagyálló folyadék és 23 téli szélvédőmosó folyadék szerepelt a tesztben. Hat szélvédőmosó folyadék és két fagyálló nem felelt meg a címkén jelölt hőmérsékleti értéknek. Az autóknál hatványozott igaz az a közhelynek számító mondás, hogy az olcsóbb drágább. Érdemes inkább kicsit mélyebben a pénztárcánkba nyúlni, és megbízható terméket választani, mint az olcsó, kétes eredetű folyadékokat előnyben részesíteni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata