Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Karceltávolítás házilag

Ha kisebb sérülést, apró karcolást veszünk észre autónkon, nem szabad pánikba esni. A kocsinkon keletkező kisebb horzsolásokat akár otthon is el lehet tüntetni.

Pasztától a gépekig

Érdemes a kifejezetten az ilyen jellegű sérülésekhez ajánlott, durvább polírpasztát vásárolni. Majd kézzel, szivaccsal vagy egy erre alkalmas pamut ronggyal, körkörösen mozdulattal eldörzsölni az anyagot. Ha nem mélyek a sebek, akár ennyitől is eltűnhetnek. Ha mindenképp ragaszkodunk az otthoni megoldáshoz, akkor ajánlott a polírozó korong, de van, aki a polírozógéptől sem riad vissza. Polírozás közben a fényezés nem csak fényéből, vastagságából is veszít, mert végső soron polírozás nem más, mint a fényezés enyhe csiszolása. A folt eltűnése után örök mellékhatás a kezelt felület fényezésének mattá válása. Ezen finomabb, az eredeti fényt visszaadó polírozó folyadék vagy még inkább plusz védőréteget adó viasz felhordása segíthet. Ezek is könnyedén, megszáradásuk után fényesíthetők kézzel, de gyorsabban géppel is. Ha valaki a gépi megoldás mellett dönt, érdemes figyelnie, nehogy a korong és a lemez közé kerülő porszemekkel nagy-nagy pusztítást végezzen.

Mikor kell már szerviz?

Minél sötétebb egy fényezés, az apró karcolások annál jobban látszanak rajta. A közelről még látható, de messziről már alig felismerhető karcolásokkal nem feltétlen érdemes küzdeni, lehet, hogy a fényezés elvékonyítása több veszteséget jelent, mint amit a csak speciális helyzetekben előtűnő karcolás. Az apróbb, parkolókban történt sérülések miatt tehát nem féltetlenül érdemes szervizbe menni, hiszen a házi gyógyítással is viszonylag gyorsan eredményt érhetünk el. Aki így járt, de nem akarja, hogy autója sérültnek tűnjön, ráadásul a megoldásra nem szeretne nagyobb összeget áldozni, annak érdemes egy kis időt szánnia a „sufnipolírozásra”.

 

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!