Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Karceltávolítás házilag

Ha kisebb sérülést, apró karcolást veszünk észre autónkon, nem szabad pánikba esni. A kocsinkon keletkező kisebb horzsolásokat akár otthon is el lehet tüntetni.

Pasztától a gépekig

Érdemes a kifejezetten az ilyen jellegű sérülésekhez ajánlott, durvább polírpasztát vásárolni. Majd kézzel, szivaccsal vagy egy erre alkalmas pamut ronggyal, körkörösen mozdulattal eldörzsölni az anyagot. Ha nem mélyek a sebek, akár ennyitől is eltűnhetnek. Ha mindenképp ragaszkodunk az otthoni megoldáshoz, akkor ajánlott a polírozó korong, de van, aki a polírozógéptől sem riad vissza. Polírozás közben a fényezés nem csak fényéből, vastagságából is veszít, mert végső soron polírozás nem más, mint a fényezés enyhe csiszolása. A folt eltűnése után örök mellékhatás a kezelt felület fényezésének mattá válása. Ezen finomabb, az eredeti fényt visszaadó polírozó folyadék vagy még inkább plusz védőréteget adó viasz felhordása segíthet. Ezek is könnyedén, megszáradásuk után fényesíthetők kézzel, de gyorsabban géppel is. Ha valaki a gépi megoldás mellett dönt, érdemes figyelnie, nehogy a korong és a lemez közé kerülő porszemekkel nagy-nagy pusztítást végezzen.

Mikor kell már szerviz?

Minél sötétebb egy fényezés, az apró karcolások annál jobban látszanak rajta. A közelről még látható, de messziről már alig felismerhető karcolásokkal nem feltétlen érdemes küzdeni, lehet, hogy a fényezés elvékonyítása több veszteséget jelent, mint amit a csak speciális helyzetekben előtűnő karcolás. Az apróbb, parkolókban történt sérülések miatt tehát nem féltetlenül érdemes szervizbe menni, hiszen a házi gyógyítással is viszonylag gyorsan eredményt érhetünk el. Aki így járt, de nem akarja, hogy autója sérültnek tűnjön, ráadásul a megoldásra nem szeretne nagyobb összeget áldozni, annak érdemes egy kis időt szánnia a „sufnipolírozásra”.

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elekt