Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Mire jó a keréknyomás ellenőrző rendszer?

A keréknyomás ellenőrző rendszerek gondoskodnak arról, hogy sofőr állandó, friss és pontos információkkal rendelkezzen a kerékben uralkodó légnyomásról.

Baleset megelőzés és optimális fogyasztás

A keréknyomás ellenőrző rendszer legfontosabb feladata, hogy javítja a közlekedés biztonságát. Sok az árulkodó statisztika arról, hogy a gyenge nyomás miatt történt baleset. A lapos kerékkel ugyanis jóval nehezebb megállni, ez főleg egy hirtelen szükséges fékezésnél lehet igazán veszélyes. A rendszer szerepe azért is nagyon fontos, mert hatással van az üzemanyag-fogyasztásra is, az autó tulajdonosa erről is folyamatos információkat kap. Nem lényegtelen szempont, hogy a nem megfelelő légnyomás a kerékabroncsban növeli az autó fogyasztását, ezen keresztül a káros anyag kibocsátását is. Az Európai Unióban egyébként 2014. november 1. után forgalomba hozott új gyártású autók esetén kötelező tartozék a tire-pressure monitoring system (tpms), vagyis az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer. Hazánkban azért kell még néhány év, amíg elterjed a rendszer kultúrája, hiszen leginkább ezeknél jóval régebbi autókat vásárolunk.

Uniós szabvány

Az indirekt rendszer az adatokat az ABS szenzorból nyeri, ez csak menet közben működik, alacsony nyomás vagy defekt esetén figyelmeztet. A direkt rendszernél az abroncs belsejében elhelyezett, vezeték nélküli, elemes szenzorok mérik a nyomást. A szenzorokat leginkább a szelepbe építik. Ezek a valós nyomás értékeket mérik a kerék hőmérsékletével együtt. Az adatokat továbbítják rádiófrekvenciás úton a gépkocsi információs rendszerébe. Ez lehetővé teszi a légnyomás nagyon pontos mérése mellett az azonnali reakciót is a nyomás csökkenése, vagy egy esetleges túlnyomás esetén.

 

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.