Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Jönnek az új hibrid Suzukik

Suzuki felirat a kocsin

A Suzuki két új modellel, az S-Cross és a Vitara hibrid változataival rukkol elő. Alapjaiban egyiken sem változtattak, egyedül az elektromos rendszert kapták meg, valamint a Vitara első fényszórója is másmilyen lett. A kisebb modellekben továbbra is a már megszokott 12 voltos rendszer üzemel, míg az S-Cross és a Vitara 48 voltosat kap, 1.4 literes turbómotorral társítva.

Mi a különbég a 12 és 48 voltos hibrid rendszerek közt?

A 12 voltos hibrid rendszerrel elméletben 3-5%-os üzemanyag spórolás produkálható. Valójában csupán a fedélzeti eszközök villamosenergia-ellátását tudja biztosítani. A dinastarter szellemeként pedig a motortérben kapott helyett az indítógenerátor. Ezzel szemben a 48 voltos hibrid rendszer már jóval többet tud. A Suzuki közlése alapján akár 15-20%-kkal is csökkentheti a fogyasztást, mindeközben kb. 10 kW az elektromotor teljesítménye. Azért kellett az üzemi teljesítményt 48 voltra növelni, mert 12-nél már iszonyatos áram menne keresztül a vezetékeken, ehhez pedig bődületes mennyiségű rézre lenne szükség.

A hibrid rendszer működése

A Suzuki hibridjeiben a hagyományos generátort egy erősebb és nagyobb indítógenerátor helyettesíti. Ez látja el energiával a modellek minden akkumulátorát, ez felel a motor start-stop rendszer parancsára való beindításáért, valamint a motor munkáját is könnyíti a megerősített hosszbordás szíj segítségével. Az egyik, 8 amperórás lítium-ion akksi tárolja a lágy-hibrid rendszer által termelt energiát, az anyósülés alá helyezték el. A sofőrülés alá pedig a vezérlőelektronikát, valamint a DC-DC konvertert rakták, a motorteret nem igazán variálták át. Vezetés közben a műszerkijelzőn követhetjük nyomon, hogy épp rekuperál vagy segít az elektronika. Érdekesség, hogy ez a típusú rendszer nem képes energiát visszanyerni a fékezésből, helyette motorfék-üzemben végez visszatöltést. Nem a leghatékonyabb megoldás, de lényegében így is mérséklődik a károsanyag-kibocsátás.

Nem bonyolult a választás

Nem lesz nehéz a motorválasztékból dönteniük a hibrid Vitara és S-Cross vásárlóknak… Az 1.0-ás motor eltűnt a kínálatból, egyedül csak a hatsebességes váltóval szerelt 1.4 literes turbómotorral lehet vásárolni mindkét modellt. A motorelődhöz képest valamelyest gyengébb lett az új pár lóerővel, ám a nyomatékgörbe feljebb mutat. Az interneten olvasható tesztekből kiderült, hogy autópályás közlekedésnél 8 liter körül mozog az átlagfogyasztás 100 kilométerre vetítve, míg 130-as tempomat mellett kicsit kevesebb volt, valamelyest meghaladta a 7 litert. Az S-Cross valódi előnyeit leginkább földutakon lehet észlelni, ezekre ugyanis gázelvétel nélkül is bátran lekanyarodhatunk a betonútról. A modellbe ún. AllGrip összekerékhajtás rendszert szereltek, mely kiváló társ lehet a csúszós úton, sárban. Persze a vásárlók zöme valószínűleg a városokban, aszfalton fogják javarészt használni őket, de aki „extrémebb” körülmények között használná, azon a terepen is tökéletesen teljesítene az új hibrid S-Cross.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.