Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A jó minőségű gumiabroncsok fontossága

A gumiabroncsok az autók cipői, a kerekek pedig a lábak, és míg nagyon fontos, hogy azok jó lábak legyenek, viszont mindenki tudja, hogy igazából nem a lábak a legfontosabbak, hanem a cipők. Átlagosan az emberek többet költenek cipőkre, mint az autóik gumiabroncsaira, ez viszont súlyos hiba, hiszen elengedhetetlen, hogy az autón mindig jó minőségű abroncsok legyenek. Az autóban szinte minden tengely és vezérlőmodul a gumiabroncsokon múlik, ezért nem érdemes ezekről megfeledkezni.

Az emberek nagy része kopott abroncsokkal közlekedik nap mint nap

Nap mint nap rengeteg autót látunk az utakon, de érdemes néhány pillantást vetni azok abroncsaira. Az emberek több mint egyharmada jár nap mint nap kopott abroncsokkal viszont az elhasználódott gumiabroncsok sok szempontból óriási kockázatot jelentenek, hiszen nemcsak kisebb lesz a vonóerő, hanem nagyobb eséllyel kaphat így egy defektet is. Amikor a gumiabroncsok elkopnak, akkor a futófelület is teljesen elkopik és az oldalfalak is szenvedni fognak egy idő után. Ha kopottak a gumik, akkor a kanyarokban is könnyen megcsúszhat az autó, és nyilván a féktávolság is sokkal nagyobb lesz. A fémszalagok átfutnak a gumiabroncson, és egy alapszerkezetként szolgálnak, hiszen ezek tartják össze a gumiabroncsot és a kerekeket. Minél kopottabb a gumiabroncs, annál kevésbé lesz szerkezetileg stabil a kerék és a gumiabroncsokon apró repedések jelennek meg.

A gumiabroncsok szárazsága igen nagy problémát jelent

A száraz gumiabroncsok is sok bosszúságot okozhatnak és sajnos erről egyre többen megfeledkeznek. A gumiabroncs a kerekeken olyan, mint a tömítésen levő gumi, tehát ha nincs kellőképpen olajozva, akkor könnyen tönkremegy. Amikor a gumiabroncs tönkremegy, akkor ez lyukakhoz és stabilitásvesztéshez is vezethet nem beszélve a tapadásvesztésről. A gumiabroncsok fizikai tulajdonságai teljesen megváltoznak a szárazság miatt, és ilyenkor az egyetlen megoldás a csere. A rossz állapotban levő kerekek és gumiabroncsok veszélyessé tehetik a vezetést és a vezetés élményét is nagyban csökkentik. Egy ideig lehet halogatni a gumiabroncsok cseréjét, de a halogatással veszélybe sodorja a saját életét és másokét is az utakon, ezért rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsokat, hiszen a mai rossz utakon könnyen és nagyon gyorsan kopik minden abroncs, legyen az egy jobb vagy rosszabb minőségű.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2023.12.23-2024.01.01. között  ZÁRVA tart. 2024.01.02-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata