Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A jó minőségű gumiabroncsok fontossága

A gumiabroncsok az autók cipői, a kerekek pedig a lábak, és míg nagyon fontos, hogy azok jó lábak legyenek, viszont mindenki tudja, hogy igazából nem a lábak a legfontosabbak, hanem a cipők. Átlagosan az emberek többet költenek cipőkre, mint az autóik gumiabroncsaira, ez viszont súlyos hiba, hiszen elengedhetetlen, hogy az autón mindig jó minőségű abroncsok legyenek. Az autóban szinte minden tengely és vezérlőmodul a gumiabroncsokon múlik, ezért nem érdemes ezekről megfeledkezni.

Az emberek nagy része kopott abroncsokkal közlekedik nap mint nap

Nap mint nap rengeteg autót látunk az utakon, de érdemes néhány pillantást vetni azok abroncsaira. Az emberek több mint egyharmada jár nap mint nap kopott abroncsokkal viszont az elhasználódott gumiabroncsok sok szempontból óriási kockázatot jelentenek, hiszen nemcsak kisebb lesz a vonóerő, hanem nagyobb eséllyel kaphat így egy defektet is. Amikor a gumiabroncsok elkopnak, akkor a futófelület is teljesen elkopik és az oldalfalak is szenvedni fognak egy idő után. Ha kopottak a gumik, akkor a kanyarokban is könnyen megcsúszhat az autó, és nyilván a féktávolság is sokkal nagyobb lesz. A fémszalagok átfutnak a gumiabroncson, és egy alapszerkezetként szolgálnak, hiszen ezek tartják össze a gumiabroncsot és a kerekeket. Minél kopottabb a gumiabroncs, annál kevésbé lesz szerkezetileg stabil a kerék és a gumiabroncsokon apró repedések jelennek meg.

A gumiabroncsok szárazsága igen nagy problémát jelent

A száraz gumiabroncsok is sok bosszúságot okozhatnak és sajnos erről egyre többen megfeledkeznek. A gumiabroncs a kerekeken olyan, mint a tömítésen levő gumi, tehát ha nincs kellőképpen olajozva, akkor könnyen tönkremegy. Amikor a gumiabroncs tönkremegy, akkor ez lyukakhoz és stabilitásvesztéshez is vezethet nem beszélve a tapadásvesztésről. A gumiabroncsok fizikai tulajdonságai teljesen megváltoznak a szárazság miatt, és ilyenkor az egyetlen megoldás a csere. A rossz állapotban levő kerekek és gumiabroncsok veszélyessé tehetik a vezetést és a vezetés élményét is nagyban csökkentik. Egy ideig lehet halogatni a gumiabroncsok cseréjét, de a halogatással veszélybe sodorja a saját életét és másokét is az utakon, ezért rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsokat, hiszen a mai rossz utakon könnyen és nagyon gyorsan kopik minden abroncs, legyen az egy jobb vagy rosszabb minőségű.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.