Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

A fékrendszer meghibásodása

A jó állapotban lévő fékrendszer, az összes jármű számára az egyik legfontosabb tényező. Ez az alkatrész nem olyan, mint például a szervokormány, a szivattyúk, vagy a turbófeltöltők, minden körülmények közt tökéletesen kell reagálnia. Meghibásodását, illetve kopását, mindenképp, rövid időn belül kezelni kell.

A fékek hibájának jelei

A fékrendszer meghibásodása számos jelenséggel járhat együtt, bár a legtöbb ember ezekre nem szentel semmilyen figyelmet, viszont ez felett semmiképp sem szabad elsiklani. Először is nézzük meg, mik lehetnek azok a jelek, melyek a fékek meghibásodását mutatják. Vannak olyan figyelmeztetések, melyeket észre sem veszünk, pedig ezek is jelenthetnek problémát. Az egyik ilyen jel, amikor a kormánykerék fékezés közben elkezd rázkódni. Ez a fékhibák közül a leggyakoribb, a fékrendszer lemezeinek deformálódását jelenti, ami veszélyes lehet, mivel a lassulás egyenetlenné válik, és a kocsi irányítása is nehézkesebbnek bizonyul. Ha a problémát még a kezdetekben megoldjuk, akkor még a fékrugók forgathatóak (csiszolhatóak), viszont ha ezt a gondot figyelmen kívül hagyjuk, akkor a rotorok annyira el fognak torzulni, hogy akár teljesen tönkre is mehetnek.

A fékrendszer épségének fontossága

A fékek nem megfelelő működés, olyan probléma, amit csak a vezető észlel, az utasai nem. Az elhasználódás legtöbbször azért történik, mert a fékek hosszú ideje, erős terhelésnek és állandó használatnak vannak kitéve. A fék hibájáért sokszor a fékfolyadék is hibás, mivel ez felmelegszik és ez által nem képes ellátni a feladatát. Ilyenkor gyakran hallhatunk furcsa hangokat fékezés közben, ami a fékbetétekből származik. Ha a fék bármiféle hangot ad ki, abban az esetben a legjobb rövid időn belül ellenőriztetni az egész fékrendszert, így elkerülhetjük a nagyobb gondok kialakulását. A furcsa hangok felhívhatják a figyelmét a jármű tulajdonosának arra, hogy a fékek már elhasználódtak, új fékbetétek vásárlására és cseréjére van szükség. Ezt a problémát nem szabad halogatni, hisz a fékrendszer épsége nagyon fontos, mivel ezzel tudjuk lelassítani autónkat, ezek segítségével képes megállni a kereszteződésnél, vagy a célállomásnál, és még a balesetek elkerülése is lehetetlen lenne nélkülük. A rossz fékrendszerrel, a mi és utasaink épségét is kockáztatjuk. A fékrendszer ellenőrzéséért, esetleg ennek alkatrészeinek kicseréléséért, mindenképp keressünk fel egy hozzá értő szerelőt, aki biztosan jó munkát fog végezni.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata