fbpx

Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Tippek ahhoz, hogy együtt utazhasson kutyájával

A kutyák az emberek legjobb barátai, és időről időre az utakon is szükség lehet egy társra, egy barátra, ezért egyre többen viszik magukkal kutyájukat egy utazás során, hogy a kutyák is kalandozhasson egy kicsit. Ha ön is fontolgatja, hogy kirándulni viszi kutyáját, akkor van néhány dolog, amire oda kell figyelnie, és amit meg kell tennie ahhoz, hogy zökkenőmentes illetve kényelmes legyen az utazás.

Ne etesse meg kutyáját közvetlenül az indulás előtt

A kutyák is lehetnek rosszul az autóban, ezért tartsa ezt észben és ne adjon enni kutyájának pár órával az indulás előtt, vagy legalábbis ne adjon neki sok ételt, mert legyen az egy rövidebb vagy hosszabb út, a kutyák is rosszul lehetnek, és ez nem tesz majd jót a hátsó üléseknek. Inkább akkor etesse meg kutyáját, amikor véget ért az utazás. Az is nagyon fontos, hogy kutyáját mindig a hátsó ülésen tartsa, biztonsági övekkel lecsatolva. Senki sem szeretne belekeveredni egy autóbalesetbe, de sajnos ezek a dolgok megtörténnek, tehát ha kutyájával együtt utazik, akkor bizonyosodjon meg a kisállat jóllétéről és ne az anyósülésre ültesse kiskedvencét, mert ott akár baja is eshet, ha netán egy autóbalesetre kerülne a sor. Ráadásul egy elszabadult, nem lekötött kutya elterelheti a figyelmét és ez veszélyes lehet önre nézve, illetve más sofőrök testi épségét is kockáztathatja ezzel.

Mindig tartson elegendő szünetet vezetés közben

Ha hosszú időn át vezet, akkor ön is szereti kinyújtóztatni a lábait, ezért ugyanez vonatkozik kiskedvenceire is. Bizonyosodjon meg róla, hogy megfelelő pihenőszüneteket tartson, hogy a kutya is tudjon egyet relaxálni, mert így ön is és a kutya is nyugodtabb lesz a vezetés során. Ha megfelelő pihenőszüneteket tart, akkor sok stressztől kímélheti meg magát. Az is nagyon fontos, hogy soha ne hagyja kutyáját egyedül az autóban, és bár ezt a szabályt már egyre többen ismerik, még mindig vannak olyanok, akik kutyáikat egyedül hagyják az autóban. Mindegy, hogy az autó éppen parkol, vagy csak megállt néhány percre, a nagy melegben hamar felforrósodik az autó, ami nem tesz jót a kutya egészségének. Ugyanez a szabály vonatkozik természetesen arra is, ha éppen tél van, hiszen a hideg sem tesz éppen jót a kutyáknak. Ezért amikor elhagyja az autót, mindig vigye magával házi kedvencét, és így ön is nyugodtabb lesz, ráadásul attól sem kell majd tartania, hogy a kutya valamit tönkretesz az autóban.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson

Vezérműszíj csere, vezérlés javítás

Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.

Autódiagnosztika

Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.

Részecskeszűrő tisztítás

Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.

Gumiszerviz

Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.

Futómű beállítás

Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.

Autóklíma töltés, tisztítás, javítás

Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.

Lengéscsillapító mérés

Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.

Autófűtés és autóhűtés javítás

Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.

Autó akkumulátor csere, akkuszerviz

Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.

A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Adatvédelemi szabályzat

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.

Tájékoztatjuk, hogy 2021.12.24. és 2022.01.02. között ZÁRVA tartunk. 2022.01.03-tól a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Üdvözlettel: KA csapata