Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek ahhoz, hogy együtt utazhasson kutyájával

A kutyák az emberek legjobb barátai, és időről időre az utakon is szükség lehet egy társra, egy barátra, ezért egyre többen viszik magukkal kutyájukat egy utazás során, hogy a kutyák is kalandozhasson egy kicsit. Ha ön is fontolgatja, hogy kirándulni viszi kutyáját, akkor van néhány dolog, amire oda kell figyelnie, és amit meg kell tennie ahhoz, hogy zökkenőmentes illetve kényelmes legyen az utazás.

Ne etesse meg kutyáját közvetlenül az indulás előtt

A kutyák is lehetnek rosszul az autóban, ezért tartsa ezt észben és ne adjon enni kutyájának pár órával az indulás előtt, vagy legalábbis ne adjon neki sok ételt, mert legyen az egy rövidebb vagy hosszabb út, a kutyák is rosszul lehetnek, és ez nem tesz majd jót a hátsó üléseknek. Inkább akkor etesse meg kutyáját, amikor véget ért az utazás. Az is nagyon fontos, hogy kutyáját mindig a hátsó ülésen tartsa, biztonsági övekkel lecsatolva. Senki sem szeretne belekeveredni egy autóbalesetbe, de sajnos ezek a dolgok megtörténnek, tehát ha kutyájával együtt utazik, akkor bizonyosodjon meg a kisállat jóllétéről és ne az anyósülésre ültesse kiskedvencét, mert ott akár baja is eshet, ha netán egy autóbalesetre kerülne a sor. Ráadásul egy elszabadult, nem lekötött kutya elterelheti a figyelmét és ez veszélyes lehet önre nézve, illetve más sofőrök testi épségét is kockáztathatja ezzel.

Mindig tartson elegendő szünetet vezetés közben

Ha hosszú időn át vezet, akkor ön is szereti kinyújtóztatni a lábait, ezért ugyanez vonatkozik kiskedvenceire is. Bizonyosodjon meg róla, hogy megfelelő pihenőszüneteket tartson, hogy a kutya is tudjon egyet relaxálni, mert így ön is és a kutya is nyugodtabb lesz a vezetés során. Ha megfelelő pihenőszüneteket tart, akkor sok stressztől kímélheti meg magát. Az is nagyon fontos, hogy soha ne hagyja kutyáját egyedül az autóban, és bár ezt a szabályt már egyre többen ismerik, még mindig vannak olyanok, akik kutyáikat egyedül hagyják az autóban. Mindegy, hogy az autó éppen parkol, vagy csak megállt néhány percre, a nagy melegben hamar felforrósodik az autó, ami nem tesz jót a kutya egészségének. Ugyanez a szabály vonatkozik természetesen arra is, ha éppen tél van, hiszen a hideg sem tesz éppen jót a kutyáknak. Ezért amikor elhagyja az autót, mindig vigye magával házi kedvencét, és így ön is nyugodtabb lesz, ráadásul attól sem kell majd tartania, hogy a kutya valamit tönkretesz az autóban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata