Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Tippek ahhoz, hogy együtt utazhasson kutyájával

A kutyák az emberek legjobb barátai, és időről időre az utakon is szükség lehet egy társra, egy barátra, ezért egyre többen viszik magukkal kutyájukat egy utazás során, hogy a kutyák is kalandozhasson egy kicsit. Ha ön is fontolgatja, hogy kirándulni viszi kutyáját, akkor van néhány dolog, amire oda kell figyelnie, és amit meg kell tennie ahhoz, hogy zökkenőmentes illetve kényelmes legyen az utazás.

Ne etesse meg kutyáját közvetlenül az indulás előtt

A kutyák is lehetnek rosszul az autóban, ezért tartsa ezt észben és ne adjon enni kutyájának pár órával az indulás előtt, vagy legalábbis ne adjon neki sok ételt, mert legyen az egy rövidebb vagy hosszabb út, a kutyák is rosszul lehetnek, és ez nem tesz majd jót a hátsó üléseknek. Inkább akkor etesse meg kutyáját, amikor véget ért az utazás. Az is nagyon fontos, hogy kutyáját mindig a hátsó ülésen tartsa, biztonsági övekkel lecsatolva. Senki sem szeretne belekeveredni egy autóbalesetbe, de sajnos ezek a dolgok megtörténnek, tehát ha kutyájával együtt utazik, akkor bizonyosodjon meg a kisállat jóllétéről és ne az anyósülésre ültesse kiskedvencét, mert ott akár baja is eshet, ha netán egy autóbalesetre kerülne a sor. Ráadásul egy elszabadult, nem lekötött kutya elterelheti a figyelmét és ez veszélyes lehet önre nézve, illetve más sofőrök testi épségét is kockáztathatja ezzel.

Mindig tartson elegendő szünetet vezetés közben

Ha hosszú időn át vezet, akkor ön is szereti kinyújtóztatni a lábait, ezért ugyanez vonatkozik kiskedvenceire is. Bizonyosodjon meg róla, hogy megfelelő pihenőszüneteket tartson, hogy a kutya is tudjon egyet relaxálni, mert így ön is és a kutya is nyugodtabb lesz a vezetés során. Ha megfelelő pihenőszüneteket tart, akkor sok stressztől kímélheti meg magát. Az is nagyon fontos, hogy soha ne hagyja kutyáját egyedül az autóban, és bár ezt a szabályt már egyre többen ismerik, még mindig vannak olyanok, akik kutyáikat egyedül hagyják az autóban. Mindegy, hogy az autó éppen parkol, vagy csak megállt néhány percre, a nagy melegben hamar felforrósodik az autó, ami nem tesz jót a kutya egészségének. Ugyanez a szabály vonatkozik természetesen arra is, ha éppen tél van, hiszen a hideg sem tesz éppen jót a kutyáknak. Ezért amikor elhagyja az autót, mindig vigye magával házi kedvencét, és így ön is nyugodtabb lesz, ráadásul attól sem kell majd tartania, hogy a kutya valamit tönkretesz az autóban.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.