Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Időpont kérés

Alapfokú járműkarbantartás: autógumik

Az egyik legfontosabbak, amiket folyamatosan karban kell tartani az autónkon, azok az autógumik, amelyek lehetővé teszik a gépjárművünknek, hogy probléma nélkül guruljon az utakon. Ettől függetlenül a kerekek sokszor figyelmen kívül vannak hagyva, hiszen kopott gumikkal is lehet vezetni az autót, azoknak a lecserélése pedig igen drága mulatság lehet. Ettől függetlenül a kopott gumik életveszélyesek is lehetnek az autóra és utasaira nézve.

Mikor és miért kell lecserélni a kopott autógumikat?

A gumik kopását a súrlódás okozza, amely a gumik és az utak közötti kölcsönhatás révén alakul ki. Ennek következtében a gumik profilmélysége csökkenni kezd, amikor pedig túl sekély lesz, a gumi elhasználódottnak tekinthető, és újjal kell őket helyettesíteni. A kopott autógumik nem adnak megfelelő tapadást az autó számára. Főleg igaz ez, ha az utak nedvesek vagy jegesek. Ha pedig az autó nem tapad megfelelően, könnyen elveszíthetjük a kontrollt a jármű felett. Nem csak a kopott gumik jelenthetnek veszélyt, ha az autó kerekeit vesszük górcső alá. Ugyanilyen fontos a megfelelő nyomás is. A nem elég magas keréknyomás a gumiabroncsok túlzott kopásához vezet, és kevesebb kontrollunk lesz a járművünkön a kikövezett utakon. Ezért a keréknyomást is ajánlott rendszeresen ellenőrizni. A saját kocsinkhoz megfelelő keréknyomást megtalálhatjuk a jármű kézikönyvében.

Hogyan érjük el a megfelelő keréknyomást?

A keréknyomás ellenőrzésekor majd a kerék feltöltésekor elsősorban is mindig figyeljünk arra, hogy a kerekek hidegek legyenek. Első lépésként pedig a gumi szelepén lévő sapkát kell eltávolítani. Majd határozottan nyomjuk rá a töltőt a szelepre. Fújjunk bele annyi levegőt, amennyi a megfelelő nyomás eléréséhez szükséges. Ha túltöltöttük volna a kereket, akkor eresszünk ki belőle valamennyi levegőt úgy, hogy a szelep közepén lévő fémhegyet benyomjuk a körmünkkel vagy egy tollal. Ekkor ellenőrizzük újra a keréknyomást, majd tegyük vissza a szelep tetejét. Ezt a műveletet minden kerékkel meg kell ismételni. Sok sofőr szokta tapasztalni, hogy az autó jobb vagy bal irányba húz. Ennek persze több oka is lehet, de a legegyszerűbb a gumik nyomásában keresni a hibát. Ugyanis, ha egyik kerékben eltér a nyomás a többiétől, akkor könnyen félrehúzhat az autó. Persze ez a probléma könnyen orvosolható az előbb már leírt módon.

Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere  
Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.
Autódiagnosztika  
Hibajelzés esetén az autó elektromos berendezéseinek, vezérlőegységeinek vizsgálata naprakész márkafüggetlen vagy egyes típusoknál akár gyári diagnosztikai szoftverek segítségével.
Autó állapotfelmérés  
Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson.
Futómű beállítás  
Nem megfelelő úttartás, rendellenes gumikopás vagy futómű alkatrész cseréje után elvégzendő művelet melyet a legkorszerűbb Hunter márkájú berendezéssel végzünk.
Vezérműszíj csere, vezérlés javítás  
Kötelezően előírt karbantartási művelet mely során a vezérműszíj és a hozzá szorosan kapcsolódó alkatrészek (szíjfeszítő, vezetőgörgő, vízszivattyú) cseréje történik. Vezérlés javításra a motorvezérlés felől hallható rendellenes hang esetén van szükség vagy egy felvillanó hibajelzés során eltárolt a vezérlés meghibásodására utaló hibakód miatt.
Fékszerviz, fékjavítás  
Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.
Klímatöltés, tisztítás, javítás  
Személy és kisteher gépjárművek klímaberendezéseinek töltése R134A és R1234yf ( régi és új típusú ) klímagázzal, klímarendszerek javítása képesítéssel rendelkező kollégákkal. Klímatisztítás és utastér fertőtlenítés akár ózonos eljárással is.
Automata váltó olajcsere  
Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.
Kuplung javítás, kuplung csere  
Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.
Műszaki vizsgáztatás  
A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.
Részecskeszűrő tisztítás  
Másnéven DPF tisztítás. A meghibásodott részecskeszűrő rendszerek javítása, az eltömődött részecskeszűrők tisztítása.
Kipufogó javítás  
Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.
Lengéscsillapító mérés  
Instabil nem pontos úttartás esetén elsődleges diagnosztikai mérés mely során pontos értéket kap autója lengéscsillapítóinak %-os állapotáról. 30.000km-ként ajánlott vizsgálat.
Gumiszerviz  
Személy és kisteherautók gumiabroncsainak cseréje és centrírozása akár 20” feletti felniátmérő esetén is. TPMS rendszerek javítása, defekttűrő ( Runflat ) abroncsok szakszerű cseréje. Szerelés és centrírozás nagy kapacitással.
Autófűtés és autóhűtés javítás  
Gépjárműve hűtő-fűtő rendszerének akár megbontás nélküli hibamegállapítása, szakszerű javítása.
Autó akkumulátor csere, akkuszerviz  
Gépjármű akkumulátorok vizsgálata, töltő rendszerek ellenőrzése, diagnosztikája. Hagyományos és AGM akkumulátorok cseréje, akkumulátor vezérlőegységek szükség szerinti alapbeállítása.
Dióhéjas szívórendszer tisztítás  
Masszív koromlerakódás borítja a közvetlen befecskendezéses benzinmotorja szívószelepét vagy diesel autója szívósorát? Ne várjon addig, amíg ez problémát okoz!
idő

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy autószerviz műhelyünk 2024.05.20-án ZÁRVA tart. 2024.05.21-től a megszokott nyitvatartási rendben várjuk Önöket!

Az üzenet küldése sikeres!

Köszönjük hogy felvette a kapcsolatot a KA Bosch Car Szerviz munkafelvételével, hamarosan válaszolunk levelére, vagy felhívjuk a megadott telefonszámon egyeztetés végett.
Üdvözlettel: KA csapata