Hétfő-Csütörtök: 8:00-17:00
Péntek: 8:00-16:00

Szeged

Kossuth Lajos sugárút 85.

+36-62-554-013

Árajánlat, időpont kérés

Alapfokú járműkarbantartás: autógumik

Az egyik legfontosabbak, amiket folyamatosan karban kell tartani az autónkon, azok az autógumik, amelyek lehetővé teszik a gépjárművünknek, hogy probléma nélkül guruljon az utakon. Ettől függetlenül a kerekek sokszor figyelmen kívül vannak hagyva, hiszen kopott gumikkal is lehet vezetni az autót, azoknak a lecserélése pedig igen drága mulatság lehet. Ettől függetlenül a kopott gumik életveszélyesek is lehetnek az autóra és utasaira nézve.

Mikor és miért kell lecserélni a kopott autógumikat?

A gumik kopását a súrlódás okozza, amely a gumik és az utak közötti kölcsönhatás révén alakul ki. Ennek következtében a gumik profilmélysége csökkenni kezd, amikor pedig túl sekély lesz, a gumi elhasználódottnak tekinthető, és újjal kell őket helyettesíteni. A kopott autógumik nem adnak megfelelő tapadást az autó számára. Főleg igaz ez, ha az utak nedvesek vagy jegesek. Ha pedig az autó nem tapad megfelelően, könnyen elveszíthetjük a kontrollt a jármű felett. Nem csak a kopott gumik jelenthetnek veszélyt, ha az autó kerekeit vesszük górcső alá. Ugyanilyen fontos a megfelelő nyomás is. A nem elég magas keréknyomás a gumiabroncsok túlzott kopásához vezet, és kevesebb kontrollunk lesz a járművünkön a kikövezett utakon. Ezért a keréknyomást is ajánlott rendszeresen ellenőrizni. A saját kocsinkhoz megfelelő keréknyomást megtalálhatjuk a jármű kézikönyvében.

Hogyan érjük el a megfelelő keréknyomást?

A keréknyomás ellenőrzésekor majd a kerék feltöltésekor elsősorban is mindig figyeljünk arra, hogy a kerekek hidegek legyenek. Első lépésként pedig a gumi szelepén lévő sapkát kell eltávolítani. Majd határozottan nyomjuk rá a töltőt a szelepre. Fújjunk bele annyi levegőt, amennyi a megfelelő nyomás eléréséhez szükséges. Ha túltöltöttük volna a kereket, akkor eresszünk ki belőle valamennyi levegőt úgy, hogy a szelep közepén lévő fémhegyet benyomjuk a körmünkkel vagy egy tollal. Ekkor ellenőrizzük újra a keréknyomást, majd tegyük vissza a szelep tetejét. Ezt a műveletet minden kerékkel meg kell ismételni. Sok sofőr szokta tapasztalni, hogy az autó jobb vagy bal irányba húz. Ennek persze több oka is lehet, de a legegyszerűbb a gumik nyomásában keresni a hibát. Ugyanis, ha egyik kerékben eltér a nyomás a többiétől, akkor könnyen félrehúzhat az autó. Persze ez a probléma könnyen orvosolható az előbb már leírt módon.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Jelentkezzen be szervizünkbe!

Időpont kéréshez töltse ki az alábbi űrlapot, vagy keressen minket az elérhetőségeink egyikén!

Olajcsere, szűrő csere

Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Automata váltó olajcsere

Automata váltó olajcsere átöblítéses gépi automata eljárással.

Fékszerviz, fékjavítás

Személy és kisteher gépjárművek hidraulikus fékrendszereinek javítása, karbantartása. Pontos hibamegállapítás, gyors javítás, hogy autója mielőbb biztonsággal használható legyen.

Olajcsere, szűrő csere Időszakos és kilométer függő kötelező karbantartási művelet. Motorolaj és az olajszűrő cseréje, szükség esetén a gépjárműben megtalálható szűrők ellenőrzése és cseréje.

Kuplung javítás, kuplung csere

Kuplung rendszerek teljeskörű javítása, kuplung készletek cseréje rövid határidővel kedvező alkatrész árakkal.

Műszaki vizsgáztatás

A gépjármű forgalmi engedélyében szereplő éppen aktuális műszaki vizsga lejárati időpontjának meghosszabbítása egy erre kijelölt műszaki vizsga állomáson a gépjárművön elvégzett kötelező átvizsgálást követően.

Kipufogó javítás

Személy és kisteher gépjárművek kipufogó rendszereinek javítása, cseréje rövid határidővel, hogy a javítás után ismét a megszokott komfort érzete legyen vezetés közben.

Autó állapotfelmérés

Szakszerű és modern műszerekkel történő gépjármű vizsgálat, hogy Ön és családja nyugodtan autózhasson